orti Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam, Zastanawiam się wrzuceniem mocniejszych hamulców. Obecnie mam seryjne - 320 przód i 300 tył. Rozważam opcję z s4 - rozsądna cenowo. W związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy wejdą bez problemu w 17 calowe felgi? 2. Czy można zmienić sam przód, a tył zostawić póki co ten co mam (jeszcze zdrowe)? 3. Czy taka zmiana będzie wyczuwalna? 4. Jakie tarcze i klocki polecacie do takiego zestawu - rozważam również klocki ceramiczne, bo wkurza mnie ten syf na felgach? 5. Czy oprócz tarczy, zacisków, jarzma i klocków coś jeszcze trzeba wymienić? Przewody? P.S. Jakby ktoś miał do sprzedania zaciski i jarzma od s4 na przód, to piszcie
Kodzak33 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ja u siebie mam ate ceramiczne i faktycznie bardzo mało pylą a w hamowaniu miedzy wcześniejszymy "zwykłymi" ate nie odczuwam różnicy ja mam tarcze 314, poza tym nie grzeją się klocki po ostrych hamowaniach zaciski mam letnie wcześniej były ciepłe.
Gibons Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 1. Nie 2. Tak 3. Tak 4. Ferodo 5. Nie Grzesiek WRC ma cały komplet P+T z tego co wiem na sprzedaż
Dev Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 1. Zalezy od felgi, zwykle wchodzi 2. Tak 3. Tak 4. Klocki: Pagid, Galfer, Ferodo Ceramike sobie odpuść Tarcze: Zimmermann, TRW, Bosch 5. Warto zapodać przewody w stalowym oplocie
orti Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedź. Troche lipa, jak by trzeba było fele zmieniać, bo za tym jeszcze idą 2 komplety opon i wtedy cała impreza wychodzi dość drogo... Felgi mam takie, jak tu: http://www.original-felgen.com/8k0601025k8z8.html Czy może ktoś z Was wrzucal hable od s4 do takiej feli? @Dev: dlaczego odradzasz ceramikę?
Dev Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 wejdzie ceramika to marketingowy bełkot, jedyny plus to taki że w okładzinie ciernej nie ma `grafitu, stad i nie pyli
Gibons Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Co z tego że felga wejdzie jak między felgę a zacisk nawet palca nie wsadzisz mało tego jak ktoś źle przyklei cięzarki od wywazania nawet je pozrywa miejsca jest dosłownie 2mm.
orti Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Co z tego że felga wejdzie jak między felgę a zacisk nawet palca nie wsadzisz mało tego jak ktoś źle przyklei cięzarki od wywazania nawet je pozrywa miejsca jest dosłownie 2mm. ...hmm, to słabo trochę. U siebie masz 345? Na jakich felach? No w sumie trochę ryzykownie. przy tak małym luzie moga byc problemy z cięzarkami. Najlepiej by było gdzieś przymierzyć felgę. Jaka jest średnica tarczy wraz z zaciskiem?
griga-st Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Orti, zmieniasz tarcze i jarzma. Zacisk masz od S4. Mozna oplot założyć żeby hamulec gumowy nie był.
Gibons Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 ..hmm, to słabo trochę. U siebie masz 345? Na jakich felach? No w sumie trochę ryzykownie. przy tak małym luzie moga byc problemy z cięzarkami. Najlepiej by było gdzieś przymierzyć felgę. Jaka jest średnica tarczy wraz z zaciskiem? Tak u siebie mam 345mm felgi na lato mam 19cali więc problemu nie ma, ale na zimę miałem takie jak pokazałeś wyżej 17calowe ET45 czy tam 47 nie pamiętam dokładnie. w każdym bądź razie miejsca jest DOSŁOWNIE tyle co napisałem. Nigdy bym nie jezdzil na takim zestawieniu wystarczy jakis kamyczek zezby tam wpadl lub ciezarek zerwalo etc itd Orti, zmieniasz tarcze i jarzma. Zacisk masz od S4. Mozna oplot założyć żeby hamulec gumowy nie był. Wydaje mi sie ze od s4 jest wiekszy
cichy193 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ja mam zaciski od s4 i 17 zalozylem. Ciezarki dalem slimy, ale zwykly tez by wszedl (tyle ze z 1-2mm przerwa) wiec nie ma sensu. BTW jakie są numery klocków Ferodo pod zaciski S4? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
szadziorek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Pomyłka, post do usuniecia... Edytowane 11 Grudnia 2014 przez szadziorek
Rekomendowane odpowiedzi