wesoly_ Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, moje pytanie jest takie czy w Audi ta śnieżka ma się wyświetlać bez sygnału dźwiękowego czy np jest ta opcja wyłączona gdzieś w sterowniku ??? Wcześniej jeździłem głównie marką Skoda i tam za każdym razem gdy temperatura spadła do 4 stopni zapalała się ta ikona i był sygnał ostrzegawczy.
Yaro1 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, moje pytanie jest takie czy w Audi ta śnieżka ma się wyświetlać bez sygnału dźwiękowego czy np jest ta opcja wyłączona gdzieś w sterowniku ??? Wcześniej jeździłem głównie marką Skoda i tam za każdym razem gdy temperatura spadła do 4 stopni zapalała się ta ikona i był sygnał ostrzegawczy. U mnie też bez sygnału dźwiękowego, wcześniej w Passacie B6 był.
wesoly_ Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 Szkoda że świeci bez sygnału zawsze to było jakieś ostrzeżenie a teraz nie ma nic no trudno co zrobić. Myślałem że jest jakaś opcja włączenia przez komputer np kolega w fordzie ma taką możliwość.
jacek70 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Mało tego ona nie świeci cały czas a od +5 stopni do okolic 2 lub zera. Potem znika i jej niema.
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 wszystko jest w INSTRUKCJI OBSŁUGI wystraczy poczytac a bedziemy duzo rzeczy wiedzieć ===> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/150825-instrukcja-obslugi-po-polsku-oraz-nawigacja-mmi/#entry2166985
griga-st Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 +5 stopni do okolic 2 lub zera. Potem znika i jej niema. Śnieg się przecież topi
arktos995 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Panowie dobre pytanie Co oznacza ta śnieżynka ? Lookałem do instrukcji ale nigdzie jej opisu nie widziałem.
jacek70 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Panowie dobre pytanie Co oznacza ta śnieżynka ? Lookałem do instrukcji ale nigdzie jej opisu nie widziałem. To takie info pogodowe o możliwym oblodzeniu.
andynl Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Panowie dobre pytanie Co oznacza ta śnieżynka ? Lookałem do instrukcji ale nigdzie jej opisu nie widziałem. To takie info pogodowe o możliwym oblodzeniu. Dokładnie, od bodajże 4st/C pojawia się śnieżynka żebyś wiedział że możliwe jest przy tej temperaturze oblodzeni drogi a co się z tym wiąże należy zachowac ostrożność. Oczywiście to że pojawi Ci się ten znaczek wcale nie oznacza że na drodze koniecznie jest oblodzenie, po prostu ostrzeżenie
piotrpan Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Dnia 11.12.2014 o 11:19, andynl napisał: Dokładnie, od bodajże 4st/C pojawia się śnieżynka żebyś wiedział że możliwe jest przy tej temperaturze oblodzeni drogi a co się z tym wiąże należy zachowac ostrożność. Oczywiście to że pojawi Ci się ten znaczek wcale nie oznacza że na drodze koniecznie jest oblodzenie, po prostu ostrzeżenie Ma to również związek z klimatyzacją, poniżej tej temp. sprężarka nie chłodzi auta tak jak latem
krzychu wałb Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 śnieżynka pojawia się od +5 do -5 st/C i oznacza możliwe oblodzenie jezdni
piotrpan Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 20 godzin temu, krzychu wałb napisał: śnieżynka pojawia się od +5 do -5 st/C i oznacza możliwe oblodzenie jezdni W B5 w tych temp. nie załączał się wentylator klimatyzacji, nie wiem jak w B8 tu sprężarka chodzi wraz z uruchomieniem silnika
wesoly_ Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Z tego co wiem będzie tak samo niestety te sprężarki chodzą cały czas dlatego po paru latach padają mają czujnik co uruchamia sprężarkę jeśli chcemy mieć klime. Ogólnie coś słyszałem że sprężarka nie uruchomi się jak jest poniżej 5 stopni
Rekomendowane odpowiedzi