vaski20 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam wszystkich proszę o pomoc w moim problemie auto było juz u jednego gościa który miał mi wgrać nowy program i tak zrobił i tu nastopił problem skrzynia weszła w tryb awaryjny a na desce jak na choince wszystko sie zaswieciło dopiero po wgraniu starego programu i zakodowaniu skrzyni wszystko wrociło do normy czy jest wogole zrobienie chipa w automacie ??
adrian998998 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Najwidoczniej probowal jakiegos gotowca zaladowac jak wszystkie kodowania sie rozjechaly....
Adasko19 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Dokładnie próbował wgrać gotowa i dlatego wyszły takie problemy. Jedz do porządnego tunera, a na pewno będziesz zadowolony z programu. Wysłane z Xperii
vaski20 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2014 ile mozna bezpiecznie zwiększyć moc ?? najbardziej chodzi mi o skrzynie biegów zeby sie nie posypała ;//
Łukasz13 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Najpierw sprawdz stan silnika i reszty, logi dynamiczne itd., bez zmiany żadnych gratów w silniku możesz zrobić standardowy program z nieprzesadzonym doładowaniem w peaku mysle że do 1 bar wystarczy i ze skrzynia nie powinno byc problemów
gregor10 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 ile mozna bezpiecznie zwiększyć moc ?? najbardziej chodzi mi o skrzynie biegów zeby sie nie posypała ;// Ja robiłem z automatem do 220km i jest bezpiecznie żadna nie padła. Aczkolwiek skrzynia może się posypać nawet na serii , na to nie ma reguły akurat. W końcu producent daje gwarancje na kilka lat, a potem już różnie może być, tak samo turbo , pompa oleju itp.
vaski20 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 ile mozna bezpiecznie zwiększyć moc ?? najbardziej chodzi mi o skrzynie biegów zeby sie nie posypała ;// Ja robiłem z automatem do 220km i jest bezpiecznie żadna nie padła. Aczkolwiek skrzynia może się posypać nawet na serii , na to nie ma reguły akurat. W końcu producent daje gwarancje na kilka lat, a potem już różnie może być, tak samo turbo , pompa oleju itp. po wgraniu programu wydaje mi sie ze własnie po wgraniu go skrzynia prasuje ok tylko podczas jazdy gdy jadę i wcisnę pedał gazu do konca i auto rzuci 2 biegi w dół pojawia sie szarpniecie ale poznie juz ok zmienia biegi wie ktos moze w czym problem ?? bardzo prosze o jakaś podpowiedz z gory dziekuje
vaski20 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 oleum ? KOLEGO NIE ROZUMIEM O CO CI CHODZI JA JESTEM ZELONY W TYCH SPRAWACH I CHCIAŁEM ZASIĘGNĄĆ WASZEJ WACHOWEJ PORADY
rob555 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Moze olej w skrzyni do wymiany? To sugerowal Gregor. Moze tez byc mechanicznie zajechana...ale zlanie oleju rzuci swiatlo i ta te sprawe
Robero321 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 oleum czyli olej do sprawdzenia w skrzyni a najprawdopodobniej do wymiany na oleju robi się max 60 tysi i do wymiany razem z filtrem i uszczelką jeśli nie był wcześniej zmieniany to normalny objaw lekkie szarpanie przy zmianie biegów. Nie czekał bym z tym olejem bo może być poważniej
vaski20 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dzieki koledzy za odpowiedzi własnie umówiłem sie na wymiana oleju ale kazdy ma czas dopiero po nowym roku tylko teraz sie zastanawiam czy moze ten nowy program jest tego winowajcą
Rekomendowane odpowiedzi