Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Monety 1 i 2 gr na co wymienic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Panowie mam monety po 1 gr - 11zł i po 2 gr tez 11zł. Isc z tym do banku? Czy raczej na złomie wiecej wyciagne?

Opublikowano

idź do spożywczaka i wymień na 2 4-paki:D k każdym sklepiku wezmą z chęcią.

Opublikowano
  • Autor

O to chodzi ze nikt tego nie chce juz byłem. Wszyscy wysyłaja mnie do banku a nie chce mi sie ich segregowac w papierowe ruloniki

Opublikowano

Z tym złomem to ciekawa opcja :D idź sprzedaj jednogroszówki na złomie za większa wartość niż mają i powiedz człowiekowi na złomie żeby wydał Ci w monetach jednogroszowych, będziesz wtedy miał ich więcej... i sprzedawaj tak aż nie zostaniesz milionerem :decayed::decayed::decayed::decayed:

a tak poważnie, na złomie nie powinni przyjąć zadnych monet, pozostaje Ci sklep który potrzebuje 'miedziaków' albo do banku, niektóre banki nie wymagają zwijania w ruloniki papierowe :P

Opublikowano
  • Autor

Podskocze po niedziieli na złom zobacze co mi powiedzą. A jak nie to do puszki na zbiorke dla dzieci wrzuce.

Opublikowano

A jak nie to do puszki na zbiorke dla dzieci wrzuce.

I to będzie najlepsze rozwiązanie. ;)

Opublikowano

Na złom ich nie mozesz oddać jest za to wyrok :P jedź na stacje benzynowe zatankuj za 22zł i zapłać tymi drobnymi :D

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

Zniszcz i sprzedaj na zlomie ;]

Opublikowano

Zniszcz i sprzedaj na zlomie ;]

A nie lepiej wspomóc potrzebujących ???

Opublikowano

Do puszki dla potrzebujących.

Swoją drogą mój mąż ma w PL swój "ulubiony" Polo Market, a w nim mocno szczekatą i nieprzyjemną Panią Jadzię. Gdy tylko Pani Jadzia doprowadzi go do szewskiej pasji, wraca "poddenerwowany" do domu, zostawia zakupy, bierze dwie garści nominałów 1,2 i 5 groszy i wraca do Pani Jadzi na zakupy.

Po takich zakupach Pani Jadzia przez 2-3 miesiące robi się grzeczniejsza.

Opublikowano

Też tak kiedyś zrobiłem u siebie w urzędzie pocztowym.

Tak mnie doprowadziła do szewskiej pasjii że jej same drobniaki przyniosłem.

Zła była jak osa ale chciała drobne to dostała :grin:

Edytowane przez Fido

Opublikowano

a ja myślałem że jedno i dwógroszówki są legalnym środkiem płatniczym w polsce i w zasadzie żaden sklep nie powinien odmówić ich przyjęcia ;)

Opublikowano
  • Autor

Teraz tak myśle i szkoduje ze tego mandatu ze SM nie zapłaciłem im na ręke tylko przelewem bym dał dana sume a reszte brakującej bym dał im tymi drobniakami. Mieli by co robić. :grin:

Opublikowano

a ja myślałem że jedno i dwógroszówki są legalnym środkiem płatniczym w polsce i w zasadzie żaden sklep nie powinien odmówić ich przyjęcia ;)

I dobrze myślisz. Nikt nie może Ci odmówić przyjęcia.

A z tą SM, to rafal ma rację i chyba zapożyczę pomysł.

Opublikowano

Jak niechcesz sie z nikim klucic i roboci mu na zlosc to na stacji paliw wezma :-) a na kazdy bank jest sposob wystarczy podejsc grzecznie poprosic o wymiane a gdy nie pomoze to poprosic pania o wplate na konto i nie moze odmowic :-) kumpel ostatnio prosil i usluszal ze nie wymienia i nie maja maszynki traf chcial ze kierowniczka wychodzila a on juz byl przy dzwiach zalamany i poprosila go slowrotem i zapytala czy ma u nich konto odpart tak to prosze podejsc do tej samej pani i poprosic o wplate na nie :-) mina kasierki bezcenna :-) ps. Prawnie to srodek platniczy jedyny akceptowany w Polsce i musi byc przyjety tak samo pani kasjerka w sklepie moze ci wydac i wtedy pech ale z nawisci ludzi to koncy sie przewazniem wezwaniem kiero i straszeniem i grube sie znajda. . Zawsze szkoda mi ludzi za kasa w 90 procentach to nie ich wina tylko polityki firmy. Oraz tych z 2 strony niedowartosciowany pan pani z braku zajec szuka rozrywki i sie wyzywa oj rozpisalem sie sorry

wystrugane jednym palcem na szybkosci wiec badz wyrozumialy

Opublikowano

W Tesco są samoobsługowe kasy, robisz zakupy i wsypujesz gotówkę do automatu przelicza i problem z głowy :)

Opublikowano

W Tesco są samoobsługowe kasy, robisz zakupy i wsypujesz gotówkę do automatu przelicza i problem z głowy :)

Za najlepszą odpowiedź w temacie otrzymujesz w nagrodę 11zł w nominałach 1gr :grin:

Opublikowano

W takim razie przed świętami zaszaleje :decayed:

Opublikowano

he he! że ludzie nie mają większych problemów. :grin:

Opublikowano

przeczytałem cały wątek i się dobrze uśmiałem :grin: można jeszcze zanieść do biedronki u mnie zawsze grosika nie mają wydać,to im się przyda