Jumis Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam. Dziś wymieniałem tarcze tylne. Kupiłem używki od jednego z forumowiczów (Pozdrawiam i dziękuje kolego ) Na w/w tarczach były koszyczki ABS z dziurkami ,a na moich starych taki grzebyczek .Po przeliczeniu dziurek wyszło że stara ma 45 ząbków na koszyczku a nowa tez 45 ale dziurek. Więc postanowiłem tego nie zmieniać jako że stare były troszkę już przyrdzewiałe i wolałem tego nie ruszać. Po wyjechaniu z warsztatu i dwóch hamowaniach zapalił się błąd ABS. Więc co mi pozostało? wróciłem do warsztatu i przełożyłem koszyczki ze starych na nowe (co poszło bardzo gładko, niepotrzebnie się tego wcześniej obawiałem) . Ponabijałem je bardzo dokładnie by równo przylegały do płaszczyzny. Po wyjechaniu zaraz wyskoczył błąd Co może być powodem ? od czego zacząć ? Pozdrawiam Jumis
MASA81 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Zmień pierścienie abs ze starych tarcz albo trzeba wyregulować czujniki (wysunąć albo cofnąć) Edytowane 7 Grudnia 2014 przez MASA81
jacek70 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ustaw czujniki w odległości od tarcz zostawiając szczelinę 0,6-0,8mm i powinno być dobrze.
Jumis Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zmień pierścienie abs ze starych tarcz albo trzeba wyregulować czujniki (wysunąć albo cofnąć) Pisałem że zamieniłem Ustaw czujniki w odległości od tarcz zostawiając szczelinę 0,6-0,8mm i powinno być dobrze. Czy wyczyścić pierścień szczotka drucianą?
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Jak trzeba to tak. zdejmij zaciski i odkrec jarzma, bedziesz widzial czujnik i pierscienie, masz wowczas mozliwosc dokładnej regulacji Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Dev
Jumis Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jak trzeba to tak. zdejmij zaciski i odkrec jarzma, bedziesz widzial czujnik i pierscienie, masz wowczas mozliwosc dokładnej regulacji Zacisków nie będę zdejmował tylko razem z jarzmami to zrobię Poco się cackać . Ciekawe czy czujniki dadzą się ruszyć
Rekomendowane odpowiedzi