zbyne18 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam serdecznie wszystkich i proszę o pomoc. Problem polega na tym że zaparkowałem auto, gdy do niego wróciłem i próbowałem go odpalić od razu migała kontrolka od immo... auto łapie i zaraz gaśnie... w błędach silnika jest błąd 17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem.. próbowałem połączyć się z immo przez Vag,we wszystkich opcjach immo pojawia sie komunikat brak uprawnień lub dostepu do ecu. Nie da się sprawdzić błędów Immo.. nie da sie również wykonac adaptacji immo w następującej kolejności: Jak widać winną jest ecu. Tak więc postanowiłem zaprogramować immo vagiem:Włącz zapłonuruchom Vag-com (lub inny podobny program np. vwtool)wejdź w Immobilizer (adres 25)wybierz: Adaptacja (adres 10)Wybierz kanał 00 (dla przeprowadzenia adaptacji)Jeśli będzie się pytało o wartość to wpisz "0"Zatwierdź.Zakończ transmisję.Wyłącz zapłon i włącz ponownie.Lampka sygnalizacyjna immobilizera w liczniku powinna zgasnąć po 1 sekundzie. Komunikacja VAG działa z silnikiem, abs, komfortem, licznikiem i wszystkimi innymi lecz nie łączy się poprawnie z IMMO.!!! POMOCY!!!
Banan Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Uzupełnił profil i napisz może o jakie dokładnie auto chodzi , jaki rocznik itd. - po 98 roku immo jest w liczniku więc nie zalogujesz się w 25 , tylko tą procedurę przeprowadzasz w 17-Instruments
zbyne18 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Uzupełnił profil i napisz może o jakie dokładnie auto chodzi , jaki rocznik itd. - po 98 roku immo jest w liczniku więc nie zalogujesz się w 25 , tylko tą procedurę przeprowadzasz w 17-Instruments Chodzi mi dokładnie o audi A3 b5 96r. 1.8 typ silnika AGN. Podczas próby połączenia z vag słychać z okolic zegarów cykanie jak by jakiegoś przekaśnika. Nie wiem czy ma tak być..? ma któś może jakieś pomysły?? proszę o pomoc bo auto stoi pod centrum handlowym na parkingu i zależy mi na szybkiej i dobrej diagnostyce.. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez zbyne18
Gajos13 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Mam podobny problem z immo po zmienie ECU Banan wiesz jak przekodować immo ?moje audi to a4 b5 2.8 quattro 98r. ale mam immo juz chyba w liczniku bo też pod 25 immo nie mogę sie podłączyć
Rekomendowane odpowiedzi