mefjiu Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam! Czy ktoś mógłby mi podać numery wtrysku z silnika 1.8T BEX 190KM? Czy do BEX idą takie same wtryski, co do BFB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) do BEXa ida mocniejsze 06A 906 031 BA 0 280 156 061http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=06A906031BA&search_scope=category-18853&bmatch=seng-v12-cp-p-mt-1209 Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dzięki za info. A nie wiesz czy można je założyć bez żadnych przeróbek, typu dystanse, itp.? Poniważ mam okazję kupić komplet wtrysków z listwą z silnika BEXa od znajomego po cenie samej łysej listwy, oczywiście 100% sprawne, ale chcę mieć pewność, że będą na zasadzie "plug-in" i że nie będę musiał nic kombinować przy montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wchodza bez przeróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ok, to kupię. A dadzą więcej mocy, jak je wsadzę bez programowania pod VAG-iem czy trzeba będzie coś tam zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Bez zmiany w sofcie to mocy wiecej nie bedzie na pewno bedą tylko zalewać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A jak zmienić softa? Sorry za takie pytania, ale nie jestem w tym specjalistą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 No takie rzeczy to tuner robi przewaznie albo samemu zgrac softa i dac komus do obrobki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A da się to zrobić programami: Polski VAG 4.9 albo VCDS 12.12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Trzeba to zgrać i wystroić odpowiednio aby jaj nie było. Łukasz13 - portfel po wypłacie i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A zna ktoś kogoś, kto zajmuję się takimi sprawami i mieszka max 30km od Puław/ Dęblina? Bo nie uśmiecha mi się robić łącznie 360km ze względu na brak czasu i z wejścia zakładając, że wydam ok. 140zł na samą benzynę... Jak coś to mam do sprzedania listwę wtryskową bez wtrysków BTW pod wtryski BEX wyjętą z Audi A3 1.8T 180KM. Co do ceny jakoś się dogadamy. Mogę wystawić na allegro Uwaga Panowie. Zmieniłem wtryski z fabrycznych na BEX i... Czuć spory przyrost mocy bez grzebania w mapach. A sprawdziłem VAGiem fabryczne, to wszystkie parametry były w normie wg danych producenta, więc nie były uszkodzone/ zużyte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zrób logi w ramach sprawdzenia czy nie zalewa. W zasadzie powinno, ale kto wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Uwaga Panowie. Zmieniłem wtryski z fabrycznych na BEX i... Czuć spory przyrost mocy bez grzebania w mapach. A sprawdziłem VAGiem fabryczne, to wszystkie parametry były w normie wg danych producenta, więc nie były uszkodzone/ zużyte... Ciekawe rzeczy opowiadasz jeszcze ktoś te bzdury przeczyta będzie próbował u siebie tak robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Uwaga Panowie. Zmieniłem wtryski z fabrycznych na BEX i... Czuć spory przyrost mocy bez grzebania w mapach. A sprawdziłem VAGiem fabryczne, to wszystkie parametry były w normie wg danych producenta, więc nie były uszkodzone/ zużyte... a słodziki i wszystkie E sa zdrowe jak witaminy nie ma takiej mozliwosci aby bez zmian map były takie cyrki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 No niestety nie znam się na mapowaniu/ strojeniu, więc nie mogłem tego zrobić. A jednak jest lepiej. Siedziałem dziś w garażu kilka godzin, podmieniałem wtryski, bo jakoś do mnie nie dochodziło, że jest tak kolosalna różnica. Na początku było słabo, bo świec nie dogrzałem, ale jak zrobiłem 20km, to już było ok, ale to zanim wstawiłem wtryski. Takie komentarze, panowie, nic tu nie dadzą. Dla mnie też to jest trochę dziwnie, bo niby bez kombinowania powinno być gorzej (przynajmniej wg waszych komentarzy), ale mówię jak jest, naprawdę. Ogólnie auto lepiej/ szybciej przyspiesza, ale to nie przez świece, bo po wymianie świec było tak samo, jak przed... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekml Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 czas wtrysku się troszkę skróci i nic po za tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefjiu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nie wiem, ale z odczuć zauważyłem, że przy starcie ma lepsze kopyto, tylko tyle... Nie będę się kłócił, bo szkoda nerwów, żeby się o takie pierdoły zżymać. Na bank coś trzeba jeszcze pogrzebać, ale to przy okazji wizyty w Lbn się zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AIDS Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Z mieniles tylko wtryski czy listwę też? Bo chce dk siebie kupić wtryski z bex ale bez listwy bo planuje podjechać do tunera żeby softa wgrał innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi