Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piękny klasyk - Audi 80 cabrio ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Autko dzisiaj dostało pakiet startowy czyli wymiana oleju i filtrów następna wizyta to wymiana rozrządu żeby spać spokojnie :wink:

A i ktoś wcześniej pytał o zaciski i są dwutłoczkowe z przodu :D

Opublikowano

:kox: gratki, to możemy na wiosnę zrobić spota 80 cabrio SLU :naughty:

Opublikowano
  • Autor

:kox: gratki, to możemy na wiosnę zrobić spota 80 cabrio SLU :naughty:

Nie widzę żadnych przeszkód :naughty:

Opublikowano

piękna audziola , no i jeszcze w cabrio to już cacy

Opublikowano

Też o takim cacku czasem myślę i może kiedyś... :wink4: Piękna! :good:

Opublikowano

Witam w gronie posiadaczy Audi Cabrioleta 8G7 - to jest prawidłowa nazwa ;) Potocznie faktycznie używa się "Audi 80 Cabrio", jednak oficjalnie z fabryki nic takiego nie wyjechało.

Jestem posiadaczem takiego samochodu od października 2009 r. i nie żałuję zakupu :) Zawsze jak podchodzę do auta to pojawia się uśmiech na twarzy. Nie mówiąc o jeździe.

Zapraszam Cię na forum audi80.pl gdzie swój dział mają cabriolety. Na forum jest spore grono osób, które siedzą w tematyce cabrio, więc na pewno szybko uzyskasz odpowiedź na swoje pytania.

Mój egzemplarz z 94':

DSC_0599_003.jpg

Edytowane przez quick

Opublikowano
  • Autor

Witam w gronie posiadaczy Audi Cabrioleta 8G7 - to jest prawidłowa nazwa ;) Potocznie faktycznie używa się "Audi 80 Cabrio", jednak oficjalnie z fabryki nic takiego nie wyjechało.

Jestem posiadaczem takiego samochodu od października 2009 r. i nie żałuję zakupu :) Zawsze jak podchodzę do auta to pojawia się uśmiech na twarzy. Nie mówiąc o jeździe.

Zapraszam Cię na forum audi80.pl gdzie swój dział mają cabriolety. Na forum jest spore grono osób, które siedzą w tematyce cabrio, więc na pewno szybko uzyskasz odpowiedź na swoje pytania.

Mój egzemplarz z 94':

DSC_0599_003.jpg

Witam wiem, że audi 80 to potoczna nazwa ;) jakoś tak mi się chciało nazwać wątek...na forum juz jestem zalogowany gdzie śledzę różne projekty i czerpie wiedzę na temat tego modelu ;)

Opublikowano

O tu mnie jeszcze nie było :) Fajna cabrioleta :)

Bezawaryjności życzę :)

Opublikowano

Mój egzemplarz z 94':

DSC_0599_003.jpg

dobrze kojarzę nick z cabrio-club? ;)

Opublikowano

Tak, stare dzieje ;) Ale smycz klubową przy kluczykach ciągle mam..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Korzystając z urlopu postanowiłem zająć się trochę autkiem z ważniejszych rzeczy zostało zrobione:

-wymiana rozrządu +pompa wody,

-wymiana popalonych żarówek licznika oraz dodatkowych zegarów w konsoli środkowej,

-obszyte alcantarą zostały na nowo panele drzwi na razie zostanie tak szukam poliftowych boczków do których będę mógł przełożyć moją alcantarę(poprzedni właściciel pociął całe schowki w drzwiach i miał tam powkładane głośniki...)

-poprawiłem trochę audio, radio jest na razie takie jakie było już w aucie Pioneer podstawa z USB , na przód zamontowałem dwudrożny zestaw HERTZ ESK 165 , tweetery zamontowałem w wylotach powietrza na boczne szyby jest to opcja przejściowa ( poprzedni właściciel też tak miał dlatego były tam dziury...),w bagażniku zrobiłem małą zabudowę sub JBL GT4-12 napędza go JBL GS-A 3001 nie ma źle, ale audio w cabrio to ciężki temat dodatkowo sprawę utrudnia bak za siedzeniami...

-fotele zostały porządnie wyczyszczone i zakonserwowane,

-ramka grilla została pomalowana na czarny mat PlastiDipem,

-zamontowałem oświetlenie ledowe tylnej tablicy rej.

0eb6e3b2dc28c7e4med.jpg

5f8887f3814b97bemed.jpg

5d9615118ea78647med.jpg

70fd83a041866feemed.jpg

b4e0cb77e170ef4fmed.jpg

1dde899e2a1729aemed.jpg

2242e20b0ef08a87med.jpg

Kwestię zderzaka i lusterek na razie odpuszczam ze względu na ciężką dostępność tych części aktualnie intensywnie myślę nad felgami najprawdopodobniej wpadną takie i do tego opona 195/40/17:

http://allegro.pl/felgi-ak679-17x8-5-et30-4x100-108-bore-73-1-i4884733932.html

Do zmiany jeszcze został ostatni tłumik ponieważ nie widzą mi się te końcówki zagięte do góry będą jakieś proste 2x80mm

Opublikowano

ładne felgi, a nie myślałeś np. o monoblockach z A8? środek masz śliczny, z zewnątrz też jest bajka!

Opublikowano

bardzo zadbana furka , felgi te co pokazałeś to nie bardzo , bardziej pasują do golfa 1 , ja bym wsadził coś z porsche takie jak ma Maki w swojej s-ce

Opublikowano
  • Autor

bardzo zadbana furka , felgi te co pokazałeś to nie bardzo , bardziej pasują do golfa 1 , ja bym wsadził coś z porsche takie jak ma Maki w swojej s-ce

No właśnie żeby takie koła wsadzić to jest trochę rzeźby bo trzeba zmieniać piasty na te z S2 albo zastosowac dystanse z 4x108 na 5x112 w pierwszym wypadku trochę koszta powalaja a w drugim przypadku lipa bo przy takich dystansach felga jest przykrecona na 4 sruby bo jedna sie pokrywa jak dla mnie zbyt ryzykowne rozwiązanie...

Opublikowano

kozak srodek!

Opublikowano

bardzo ładna furka jeszcze cabriolecik :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super cab.

Sledze tez temat na 80.pl :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i paczki powoli docierają:

Dare 8, 5"x 17"

IMG-20150315-WA0003_zps2zqq4bea.jpg

Zrobione na zamówienie naklejki na dekielki ;)

IMG-20150315-WA0000_zpsxlcikspm.jpg

I opony Toyo 205/40/17:

IMG-20150315-WA0007_zpsrt6ceged.jpg

Została mi jeszcze sprawa ostatniego tłumika i najprawdopodobniej wpadnie wydech Rm Motors model RM12:

tlumik-sportowy-rm-motors-rm12-433264736

Jeszcze muszę to poskładać i zapewne jakiś dystans trzeba będzie dać i gwintem pokręcić, jestem teraz strasznie zapracowany więc chyba to jeszcze jakieś 2 tygodnie potrwa...

No i graty na aucie została kwestia dystansów i będzie malina :D

Tak to wygląda obecnie:

DSC_0332_zpsmshom3b3.jpg

DSC_0345_zpssfxj9jqf.jpg

DSC_0335_zpsnfg2ltut.jpg

DSC_0339_zpsq93fmlw4.jpg

Edytowane przez sysek27

Opublikowano

Ładnie się prezentuje

Opublikowano

miazga, gratki fury :D