Wisnia000 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam. Wiem ze jest duzo postow na ten temat ale juz wszystko zrobilem co pisali i dalej urywa. Tzn: na 3 biegu przy obrotach 3 tys urwie (tak samo na 4 i 5), jak zgasze i zapale silnik to znowu jest ok do momenty 3 tys obr. Na kompie pokazuje cisnienie w rurze dolotowej (przeladowany). Podmienilem przeplywke, zaworki sterujace (bodajze N75 sie nazywaja) jeden przy rurze dolotowej a drugi na dole kolo turbiny, zaslepilem egr, wymienilem turbo, wszystkie mozliwe przewody podcisnienia. Dolot sprawdzony, nie kopci, nie gwizdze. Zaslepilem serwo bo myslalem ze vacum nie wyrabia ale dalej to samo. Slyszalem o jakims "pudelku" w kompie co idzie do niego podcisnienie. Zdjalem plastik z kompa i faktycznie idzie tam wezyk ktory laczy sie z rura dolotowa wlasnie zaraz kolo tego zaworka sterujacego. Slyszalem ze te "pudeleczko" jak sie zasyfi lub nie bedzie szczelne to tez bedzie uywac. Czy slyszal ktos o czyms takim i po co wogole to jest w tym kompie? Co jest przyczyna urywania? 1.9 TDI 110 AFN
Hezen Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zrób logi i załóż temat w dziale z logami, tam chłopaki powiedzą Ci dlaczego auto wpada w tryb awaryjny.
danielom Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na 90% geometria w turbo stoi w miejscu. Tak ma dzialac ciegno z turbo, jesli jego ruch jest mniejszy badz ma trudnosci, bedzie tryb awaryjny i wtedy turbo trzeba wyczyscic.
Hezen Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor pisal że wymienił turbo... ciekawe czy na używkę z zawaloną geo czy "nową"... znaczy się regenerowaną?
Wisnia000 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Turbinka jest regenerowana oczywiscie... Nie wiem moze ja dam gdzies jeszcze do sprawdzenia do pewnosci bo juz nie wiem co mam robic.
Hezen Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nic nie rób w ciemno. Zrób logi, wrzuć do odpowiedniego działu. Wysłane z mojego GT-I9100
goldi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) I wyjmij ten wężyk który idzie do map sensora w ecu i go przedmuchaj z oleju a później zrób logi Nie napisałeś czy masz katalizator jesli tak usuń ze srodka zostaw puszkę Edytowane 18 Stycznia 2015 przez goldi
Wisnia000 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 Katalizator jeszcze jest. Czyscilem map sensor i dalej to samo. A jest szczelny. A powiedz mi co to znacza te "logi"?
mantix Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/11318-diagnostyka-tdi-aktualizacja-20-viii-2012/
goldi Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Poszukaj może w twojej okolicy są jakieś spoty czy zloty audi a4może ci ktoś pomorze zrobić logi i trzeba pozbyć sie tego katalizatora ze środka jak jest zapchany turbina nie ma dobrego przepływu spalin i zmienna geometria sie zawala sadzą
Wisnia000 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ok to w tym tygodniu jak czas pozwoli to wywale kata i zrobie te logi.
Kriss SierraFan Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na 99,9% turbo.Miałem taki przypadek w kilku TDI
danielom Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na 99,9% turbo.Miałem taki przypadek w kilku TDI Możesz pisać, ale zamiast sprawdzic to , co mowilem, to juz kata wycinaja
goldi Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 To mu wyjdzie na dobre a jak zrobi logi będzie wiadomo więcej
Wisnia000 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nooo i jednak katalizator:) za turbinke bylem pewny bo zawsze biore od jednego kolesia i nigdy nie mialem problemu:) dzieki za pomoc. A tak pewni ze turbo....
Rekomendowane odpowiedzi