-sebo- Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Panowie. Urwalem swiece http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1890562.htmltutaj jest foto jak to u mnie wyglada foto pogladowe. MAcie jakis patent jak to wyjac bez zdejmowania glowicy.Mam namiar na jeden warsztat, ale moze ktos cos wie gdzie jeszcze to robia tanio?
Mesiah Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Wbij w to co zostało duży płaski śrubokręt (dobrany wielkością) i wykręć. Możesz go podszlifować i podostrzyć boki żeby lepiej "złapał". Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Mesiah
jacek70 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Można spróbować użyć wykrętaków. Często w podobnych sytuacjach pomagają.
Mesiah Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ta sama zasada co przy śrubokręcie. Jeśli masz lepiej użyć wykrętaków.
jacek70 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ważne aby była skuteczna. A wykrętaki brzmią bardziej profesjonalnie. Bez napiny. Powodzenia.
darko Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) nalej do środka wokoło gwintu płynu hamulcowego i zostaw na trochę,później postukaj trochę z czuciem przez jakąś przedłużkę w gwint świecy,dobry wykrętak i musi puścić, kilka dni temu też ukręciła Mi się świeca ale w maździe a tam z wykręceniem jest gorzej,bo świeca nie ma podkładki,noc moczenia w płynie hamulcowym,trochę rozwalenie pozostałości świecy,dobry wykrętak i poszło, przed całą robotą zapchaj czymś dziurę w środku Edytowane 20 Stycznia 2015 przez darko
Mesiah Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jak się nie uda to zdejmiesz czapkę. Na gaziku jeździsz to przy okazji zrobisz sobie gniazda zaworowe i resztę. Motorek Ci za to podziękuje. Tak czy inaczej nic wielkiego się nie stało.
-sebo- Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie chciałbym zdejmować głowicy;/ Wolałbym to załatwic od góry. Trudno jak uszkodze to zdejme Ją i porobie wszystko od podstaw.
Mesiah Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Oby dół był ok. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Mesiah
-sebo- Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 oby:) Tak wogóle dużo roboty żeby do głowicy sie dostać? Chodzi mi o osprzet wokół.
zwalowy Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja balbym sie wykretakow z uwagi na to ze nie wie sie czy jakis opilek metalu nie wpadnie w gar a wtedy to juz wiadomo ze CALY silnik na smietnik....wiec jak niemusisz nie ryzykuj!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi