palel Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) W lampce podsufitki nie działają te dwie boczne żarówki po wymianie na led. środkowa rurka świeci, a boczne na ledach nie działają. jakieś pomysły ? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez palel
Mateuszek1001 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Sprawdź czy dochodzi napięcie, poza tym ledy posiadają polaryzacje wiec spróbuj zamienić ją z + do -.
palel Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 napięcie jest, bo zwykła żarówka świeci, a zmiana polaryzacji nic nie daje
Mateuszek1001 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 A żarówki na pewno są sprawne ?
palel Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Żarówka jest sprawna bo świeci, a led też jest sprawny, bo świeci na krótko. Najgorsze jest to, że ten led po włożeniu w oprawkę nie świeci. Polaryzacja jest ok
Hezen Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Na pewno nie masz zachowanej polaryzacji. U siebie montowałem ledy i musiałem ich końcówki odlutować i zamienić druciki. Wysłane z mojego GT-I9100
peacenotwar Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Z ledami dzieją się cuda wianki. Miałem u siebie zrobione całe podświetlenie wnętrza w ledach i po otwarciu drzwi nic się nie zapalało. Zamiana na zwykłe żarówki pomogła. Według mnie ledy we wnętrzu to nieporozumienie. Zwykła żarówka daje o wiele przyjemniejszą, cieplejszą barwę światła i wszyscy w samochodzie nie wyglądają jak trupy Chyba że montujesz ledy o przybliżonej barwie do zwykłej żarówki, to wtedy ok Edytowane 24 Stycznia 2015 przez peacenotwar
Hezen Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Każdy montuje to co mu sie podoba. Z tyłu nie wyobrażam sobie zwykłych żarówek bo jest ciemno jak w du**, a jak znajomi zaczynali pić to podłoga mokra. (można też powiedzieć że nie ma jedzenia ani chlania w aucie... ale sami wiecie jak to jest) Ledy dużo lepiej świecą, "wypadki" zdarzają się dużo rzadziej Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Hezen
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jeśli jest napięcie, a jest to tylko kwestia polaryzacji. O ile jeszcze Led jest sprawny?
InterSharp Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 U mnie z kolei ledy na tablicy rejestracyjnej mrugają
Rekomendowane odpowiedzi