mortek1986 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 poduszki pod silnikiem nowe, nie wiem co jest
peacenotwar Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Sprawdź kable czy nie są zmęczone.
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Może jakieś wypadanie zapłonu i rzuca na wolnych silnikiem?
mortek1986 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 o w sumie kable nadaja sie do wymiany
jacek70 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jest jedno ale. Przy wypadaniu zapłonu komp by pokazywał błąd.
mortek1986 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 no wąłsnie by nie poakzywał,diagnostyka tego silnika jest dosc krojona
peacenotwar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jeśli są do wymiany to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. I tak i tak musisz to zrobić, a jak po wymianie nie przestanie to dalej będziemy szukać
skolas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Miałem podobne drgania budy na wolnych obrotach bo jak dodawałem gazu drgania ustępowały byłem u paru mechaników i każdy co innego ( kable WN -koła mają bicie -poduszki sinika-) ja uparcie twierdziłem że wydaje mi sie że to coś ze skrzynią .(macali sprawdzali i każdy twierdził że to nie skrzynia ) stawało to sie coraz bardziej irytujące i wibracje sie nasilały wiec sam wlazłem pod auto i wywaliłem półosie jak poruszyłem flaszami przy skrzyni do których są przykręcone półośki wpadłem w szok że takie luzy są i żaden z tych pseudomechników tego nie wykrył wywaliłem skrzynie i dałem do sprawdzenia -naprawy ,i co sie okazało ? łożyska były już w takim stanie że mechanik mi powiedział że w ostatniej chwili dałem do roboty oczywiście po naprawie skrzyni drgania całkowicie ustały
gieras1988 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 znowu ja macherzy moi znajomi pod moją nieobecnością ustawili mi rozrząd raz jeszcze, tym razem zgodnie z tym co ustaliliśmy, powiedziałem jak się ustawia rozrząd i nie inaczej z rozmowy wynika że obroty są już ok, że obrotomierz stoi w miejsce, jakby tak było będę wniebowzięty, ale poczekam do niedzieli jak wrócę i odbiorę auto sam się o tym przekonując Jak dla mnie zj***li Ci mechanicy ustawienie rozrządu skoro przed wymianą było ok bez zdjęcia kół rozrządu w V6 nie ustawisz dobrze
mortek1986 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2015 ja nie robiłem rozrzadu w ty auucie , ale mam zamaiar, w sumie to dobry trop ale auto poali dorze , wkreca sie an obroty bez problemu
maju91 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 posłuchaj wydechu i będziesz wiedział czy równo chodzi silnik, być może faktycznie jakieś drobne wypadanie zapłonu ma tu miejsce od tłumnika też mogą być odczówalne lekkie drgania na budzie (zmęczona plecionka, zerwany wieszak, nieszczelność)
mortek1986 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 kable nowe cewka tez, zapłon ok., ale nieszczelnosci w układzie wydechowym sa
maju91 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 nie bardzo wiem gdzie odpisywać bo założyłeś dwa tematy w sumie z tym samym problememteraz tak bo się lekkie zamieszanie zrobiło : - jak trzymasz równy gaz na wolnych tak żeby było te ok 900 obrotów to też drży buda?-jeśli tak no to trzeba szukać nie przyczyny drgań tylko zbyt niskich obrotówproponuje zmiksować te dwa tematy razem nie będzie zamieszania a ludzie na forum będą mieli więcej informacji przez co łatwiej będzie można pomóc
mortek1986 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 jak lekko dam gazu wibracje ustraja
maju91 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 no czyli szukałbym przyczyny zbyt niskich obrotów
dawid_sc Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 dobrze zamontowales te poduszki ?? mnie jedna rz nie siadala w odpowiednia dziurke sprawdz
Rekomendowane odpowiedzi