AdamA4 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Witam. Od kupna samochodu tj. od maja tego roku mam problem z moją skrzynią. Auto ma zrobione 185 tyś.km. Szukam dobrego i niekoniecznie najtańszego fachowca w 100% wiedzącego co z czym i jak... Wskazana lokalizacja to Warmińsko-Mazurskie. Wdzięczny bym był kolegom za sugestie.
sisi1977 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 a tak z ciekawosci.co z nia nie tak :mysli:bo jak n a185tyś to samochód jest pierwszej młodosci. :blink:a skrzynia z półmiliona powinna wytrzymać jak na disla i audi.
AdamA4 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 Powinna... Myślę, że 185tyś. to jest już małe co nieco. Diesel ma wysoki moment obrotowy już od startu (max. 310Nm, 130KM), więc na chłopski rozum większym obciążeniom podlegają podzespoły.Przy zmianie biegów lekko zgrzyta 2ka i 3ka.Niewiele, ale denerwuje.Myślę, że synchronizatory, może koło przesuwne i piasta, jakieś łożyska. Mogą być wytarte.Wymieniłem sam mosiężny pierścień synchronizatora, ale nie pomogło...
letallec Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 IMO. Nie szukaj mechanika, tylko uzywki w dobrej cenie z jakas gwarancja. Skrzynie biegów bardzo ciezko dobrze naprawić.
AdamA4 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 Tylko, że do tego rocznika (2004) i 6-biegową ciężko o taką z gwarancją w dobrym stanie. Przebiegu nikt nie zagwarantuje.
mlodyy Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 taniej wyjdzie jak znajdziesz skrzynie bo za samo wyciagniecie skrzynie biora od 150 zl do 250zl a pozniej powiedza tego sie nieda zrobic albo nie oplaca i kasa w plecy wiem to z doswiadczenia tyle ze nie z a4 [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 10:09_________________________________________________http://moto.allegro.pl/item448741537_audi_a4_b6_130_km_2001_2004_skrzynia_biegow.html [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 10:12_________________________________________________jak bedziesz szukal skrzyni to daj znac moze cos sie uda zalatwic w dobrej kasie i z jakols gwarancja rozruchowa
Rekomendowane odpowiedzi