mariuszbyd Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pytanie odnośnie przeniesienia napędu a mianowicie manualnej skrzyni 5 biegowej. Wszystkie bieg wchodzą czy to na zimnym czy na ciepłym z małym wyjątkiem, ruszając i chcąc przerzucić z 1 na 2 bieg, albo bieg nie do końca wejdzie albo czuć delikatne zazębienie, do tego dodam, że wrzucając między 1 a 2 biegiem pozycje zerową lewarka, 2 bieg wchodzi bez problemu, żadnego zgrzytu, zazębienia czegokolwiek jak nowa skrzynia. Dodatkowo na na 1 i 2 biegu odczuwam lekkie drgania na lewarku. Jeszcze taka sprawa, zdarzyło się tylko kilkukrotnie uczucie że 2 bieg po naciśnięciu sprzęgła jakby wypadał po delikatnym ruchu dłonią żeby wrzucić 3 bieg. Nie mam bladego pojęcia na temat skrzyni biegów dlatego zwracam się do was.
quadral20004 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) synchronizatory skrzyni biegow.chyba wszystkie audi na swiecie maja ten problem;p Edytowane 31 Stycznia 2015 przez quadral20004
mariuszbyd Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2015 co bardziej opłacalne remont czy używka?
quadral20004 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 remont kosztowny. a uzywana skrzynia,hymmm.. moze kupisz gorsza.
darkle Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Kosztowny to raz, ale naprawa skrzyni to nie naprawa silnika, potrzebna jest wiedza, sprzęt, precyzja i zachowanie czystości , niewielu jest mechaników co potrafią spęłnić chociaż jeden warunek
mariuszbyd Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2015 zauważyłem że jak docisnę sprzęgło do samego końca problem jest dużo mniejszy zdarza mi się nie docisnąć moze to jest przyczyna a skrzynia swoja drogą juz pare lat ma
quadral20004 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 podejzane.obawiam sie ze sprzeglo moze swirowac.tzn. docisk
Rekomendowane odpowiedzi