prikrize Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam!! Mam pytanie gdzie umieścić przetwornice xenonów (no niestety HID). Aktualnie mam ją przyczepioną pod łapą lampy ale zaburza mi abs, ewentualnie co zrobić aby tak nie było. Jak możecie to wrzućcie fotki gdzie wy macie swoje założone. Z góry dzięki za pomoc.
Fido Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Chyba nic na to nie poradzisz. Wywal tego hida bo jak sypnie się sterownik abs to dopiero zaboli.
BARTEKAUDI Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Ja znam 3 osoby co mają władowane przetwornice HID do Audi A4 I nie mają żadnych problemów z ABS Edytowane 8 Lutego 2015 przez BARTEKAUDI
Gość cwiara Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Folia Alu i oklej przetwornice i przewody od przetwornicy do żarnika. U mnie kiedyś zadziałało i jeździłem może rok na hidach bez jakichkolwiek błędów.
Tomek9661 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja znam 3 osoby co mają władowane przetwornice HID do Audi A4 I nie mają żadnych problemów z ABS Ja również mam zamontowane HID , nic kompletnie sie nie dzieje , wpakowąłem je w reflektory , jak wyciągniesz są tam miejsca na orginalne przetwornice , i tam te HIdy umiesciłem , mam b6 z 2004 r
marajan Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Ja jak okleiłem folią to się zaraz spaliła przetwornica... nie wiem, może zbieg okoliczności.. Mimo to oklejenie nic nie dało bo i tak sypało błędami..
Gość cwiara Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Dodam jeszcze ze mialem jedne z droższych przetwornic. Moze tym tańszym nic nie pomaga.
Slawek Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 U mnie od początku montażu czyli prawie dwóch lat się nic nie pokazało na FIS od HiDów, a przetwornice są pod lampą
Gość cwiara Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Moje były zamontowane jeszcze niżej niż pod samą lampą. Głownie rozchodzi sie o lewą stronę aby zamontować jak najdalej od pompy ABS, wtedy jest większe prawdopodobieństwo ze nie będzie wywalało błędów.
lukaszek5118 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Podpowiem podobnie jak kolega cwiara zawiń przetwornice w aluminiową folie to zagłuszy zakłucenia i fale i pomoże. Sam tak jeżdżę (puki co) i nie przeszkadza a już dobre 10 miesięcy minęło jak to zrobiłem i oczywiście przetwonice HID mieszczą się w lampach tylko po dorobieniu (klapek) przykręć je uszczelniając np silikonem.
jaceko Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Koledzy przymierzam się do zakupu kompletu zestawu HID. Mam pytanie Czy muszę wymieniać soczewki na ksenonowe czy te co mam to wystarczą? Aktualnie w nich siedza żarówki H7. Bo naczytalem się o tych przyslonach. A może macie jakieś sprawdzone zestawy HID czy wystarczy pierwszy lepszy? Edytowane 12 Marca 2015 przez jaceko
nitroo Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Potrzebujesz HID z CAN. Każda lampa w B6 ma soczewkę ksenonową.
Rekomendowane odpowiedzi