AudiFan22 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Witam Ostatnio zauważyłem ,że w mojej Audi ,gdy stoje na biegu jałowym zaczynają się drgania kierownicy,foteli,deski rozdzielczej. Na pierwszy rzut tego nie widać jednak siedząc w samochodzie jest to odczuwalne i niekomfortowe. Wcześniej jak byłem u mechanika na komputerze wyskoczył błąd różnicy ciśnień (dpf), który został usunięty. co to może być? Edytowane 15 Lutego 2015 przez AudiFan22
AudiFan22 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 2.0 tdi. 2010r. Profil uzupełnialem jeszcze przed zakupem:)
RALF76 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) może dwumasa siada? Edytowane 19 Lutego 2015 przez RALF76
skotmen Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Co wymieniłeś czujnik różnicy ciśnień czy skasowałeś błąd ? czy usunąłeś dpf ? Ja bym jeszcze sprawdził wtryski
needspoon Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Sprawadz jeszcze dwumase podczas jazdy czy nie masz szarpania/wibracji budy przy przyspieszaniu kiedy jedziesz np 5bieg i przyspieszasz od 1500obr, moj znajomy tak mial Sprawdz takze parametry wtryskow, ja mialem tak ze silnik 1.9AVF na jalowym biegu zatelepotal mi co jakis czas i czuc bylo na calej budzie. Okazalo sie ze wtryski ok tylko walek i szklanki do wymiany ale u ciebie jak piszesz to nawet drganie kierownicy jest
Rekomendowane odpowiedzi