Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BHF] S4 4.2l V8 344PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wynik ładny, ja się bardzo cieszę że taki ładny ale można by sprawdzić moc na prawdziwej hamowni czyli obciążeniówce

Nie jestem aż tak napalony żeby wydawać 4 stówki na pomiar "na prawdziwej hamowni", która i tak najprawdopodobniej pokaże wynik o ~10PS lepszy od tego, który dostałem w Kreatorze Mocy.[br][br]Dopisany: 03 Luty 2009, 11:02_________________________________________________

Moze byc i np. 20PS mniej.

Odwrotnie. Mówią, że hamownia w Kreatorze zawyża PS a zaniża Nm.

dlatego napisałem, że nie ma się co spinać o 10KM w te czy w tamte :wink4: :wink4: :wink4:

ulica zweryfikuje wszystko :good:

Opublikowano

ulica zweryfikuje wszystko

Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" :decayed: Możemy mierzyć seryjnie wyposażone auto.

No, to zaczynam się odchudzać. Albo po prostu posadzę za kierownicą Lukasa :polew:

Opublikowano

Poziek trzymam kciuki :good: i oczywiście mam dla Ciebie te 4 dojazdówki :decayed:

Opublikowano

Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" :decayed

jak dla ciebie to może ze mną usiąść też Adamoo z T-żółwiem i LukaszR :gwizdanie: :tongue4: :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" :decayed

jak dla ciebie to może ze mną usiąść też Adamoo z T-żółwiem i LukaszR :gwizdanie: :tongue4: :tongue4: :tongue4:

O ile będą mieli na czym usiąść :polew:

nowe005it7.jpg

Opublikowano

Odwrotnie. Mówią, że hamownia w Kreatorze zawyża PS a zaniża Nm.

Whatever... i tak to nie jest przeciez auto do 1/4 :)

Opublikowano

Taaa ciekawe jak by się potoczyła taka upalanka, jak by Poziowy miał wreszcie wszystko w aucie i nie jechał na 15-teczkach. Zawsze startowałem z tym ogrem na 18-tkach, nie ztąd ta różnica :mysli:

Opublikowano

O ile będą mieli na czym usiąść :polew:

środek już jest :tongue4:

Opublikowano

Mamy porównywać "jabłka do jabłek", czyli auta w seryjnych konfiguracjach. 15stki też nie przejdą.

Czekamy do wiosny, wszyscy na letnich 18" i z pełnym wyposażeniem. Powoła się szanowną komisję, która wszystko sprawdzi dokładnie czy poziu znowu koła zapasowego gdzieś nie skitrał :decayed:

Opublikowano

Mamy porównywać "jabłka do jabłek", czyli auta w seryjnych konfiguracjach. 15stki też nie przejdą.

Czekamy do wiosny, wszyscy na letnich 18" i z pełnym wyposażeniem. Powoła się szanowną komisję, która wszystko sprawdzi dokładnie czy poziu znowu koła zapasowego gdzieś nie skitrał :decayed:

Ale ta eSa i tak wygląda na cięższą niż Poziowóz .... :naughty:

Opublikowano

liczę na to, że na wiosnę już uda mi się sprzedać auto...więc ta próba musiałby być wcześniej :wink4:

Opublikowano

Mhmmm to było by ładne przedstawienie... Chętnie bym spojrzał na takie wyścigi :)

Opublikowano

mnie natomiast o wiele bardziej interesowało by porównanie przelotu np pętli toru Poznań, dajmy na to właśnie te 4 wymienione auta, 2 x s4, 3.0tdi i 1.8T, przydałby sie jeszcze jakiś jeden neutralny ogarniający temat kierownik.

Widziałem czasy s5 i a5 3.0tdi po modach, nie pamiętam toru, ale nie w polsce i ku zaskoczeniu wielu s5 zebrało baty, nie jakieś ogromne, ale chyba nie powinno :wink4:

Bardzo jestem ciekawy jak konkretne modyfikacje przekładały by się na rywalizację przy większych prędkościach.

Jednak na 1/4 chylę czoła przed 1.8T :hi:

liczę na to, że na wiosnę już uda mi się sprzedać auto...więc ta próba musiałby być wcześniej

ostatnio wysyp pięknych zadbanych rs'ów na sprzedaż[tych od konkurencji :wink4:] gdzieś czytałem, że właśnie w evo mierzysz :cool1:

ciekaw jestem również 100-200 znacznie bardziej niz 1/4 :>

Opublikowano

A ja chciałbym widzieć porównanie wykresów 1.8t pozka i , malika , .... no a malika juz mamy, bo wiele by to rozjaśniło :wink4:

Opublikowano

malika auto jest kompletne , poźka tylko czasami :kox:

Opublikowano

A ja chciałbym widzieć porównanie wykresów 1.8t pozka i , malika , .... no a malika juz mamy, bo wiele by to rozjaśniło :wink4:

tylko że porównujemy tu (w zasadzie) na maxa wysilone 1.8T i zupełnie seryjne S4 :rolleyes:

Poziek już dużo nie wykombinuje :gwizdanie:,malik odwrotnie,ma pole do popisu :evil:

no ale Poźkowi trzeba oddać pokłony :notworthy::good:

Opublikowano

Jeszcze raz powtarzam, że sam wykres nie jedzie...wykres jest tylko poglądową sprawą...wykresy są dla szpany generalnie a wszystko rewiduje ulica :good:

Opublikowano

Dostałem maila z Kreatora Mocy, że hamowali dzisiaj takie samo S4 jak moje (rocznikowo). Wyszło niestety tylko 290PS.

Mam więc powody do zadowolenia bo udało mi się kupić autko w bardzo dobrym stanie.

Opublikowano

tylko że porównujemy tu (w zasadzie) na maxa wysilone 1.8T

bajki opowiadasz :tongue4:

KONIEC OT :wink4:[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 13:03_________________________________________________

Dostałem maila z Kreatora Mocy, że hamowali dzisiaj takie samo S4 jak moje (rocznikowo). Wyszło niestety tylko 290PS.

Mam więc powody do zadowolenia bo udało mi się kupić autko w bardzo dobrym stanie.

i to jest doskonała wiadomość :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

:good:

Pewnie dziadek do kosciola tylko jezdzil :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...