poziek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Wynik ładny, ja się bardzo cieszę że taki ładny ale można by sprawdzić moc na prawdziwej hamowni czyli obciążeniówce Nie jestem aż tak napalony żeby wydawać 4 stówki na pomiar "na prawdziwej hamowni", która i tak najprawdopodobniej pokaże wynik o ~10PS lepszy od tego, który dostałem w Kreatorze Mocy.[br][br]Dopisany: 03 Luty 2009, 11:02_________________________________________________ Moze byc i np. 20PS mniej. Odwrotnie. Mówią, że hamownia w Kreatorze zawyża PS a zaniża Nm. dlatego napisałem, że nie ma się co spinać o 10KM w te czy w tamte :wink4: ulica zweryfikuje wszystko
malik Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 ulica zweryfikuje wszystko Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" Możemy mierzyć seryjnie wyposażone auto. No, to zaczynam się odchudzać. Albo po prostu posadzę za kierownicą Lukasa
miron78 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Poziek trzymam kciuki i oczywiście mam dla Ciebie te 4 dojazdówki
poziek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" :decayed jak dla ciebie to może ze mną usiąść też Adamoo z T-żółwiem i LukaszR :gwizdanie: :tongue4:
malik Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 Tylko nie wymontowuj połowy auta na tą "ulicę" :decayed jak dla ciebie to może ze mną usiąść też Adamoo z T-żółwiem i LukaszR :gwizdanie: :tongue4: O ile będą mieli na czym usiąść
Flyer Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Odwrotnie. Mówią, że hamownia w Kreatorze zawyża PS a zaniża Nm. Whatever... i tak to nie jest przeciez auto do 1/4
Norbi Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Taaa ciekawe jak by się potoczyła taka upalanka, jak by Poziowy miał wreszcie wszystko w aucie i nie jechał na 15-teczkach. Zawsze startowałem z tym ogrem na 18-tkach, nie ztąd ta różnica
poziek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 O ile będą mieli na czym usiąść środek już jest
malik Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 Mamy porównywać "jabłka do jabłek", czyli auta w seryjnych konfiguracjach. 15stki też nie przejdą. Czekamy do wiosny, wszyscy na letnich 18" i z pełnym wyposażeniem. Powoła się szanowną komisję, która wszystko sprawdzi dokładnie czy poziu znowu koła zapasowego gdzieś nie skitrał
AndyN Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Mamy porównywać "jabłka do jabłek", czyli auta w seryjnych konfiguracjach. 15stki też nie przejdą. Czekamy do wiosny, wszyscy na letnich 18" i z pełnym wyposażeniem. Powoła się szanowną komisję, która wszystko sprawdzi dokładnie czy poziu znowu koła zapasowego gdzieś nie skitrał Ale ta eSa i tak wygląda na cięższą niż Poziowóz ....
poziek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Mamy porównywać "jabłka do jabłek", czyli auta w seryjnych konfiguracjach. 15stki też nie przejdą. Czekamy do wiosny, wszyscy na letnich 18" i z pełnym wyposażeniem. Powoła się szanowną komisję, która wszystko sprawdzi dokładnie czy poziu znowu koła zapasowego gdzieś nie skitrał liczę na to, że na wiosnę już uda mi się sprzedać auto...więc ta próba musiałby być wcześniej
Pingvin Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Mhmmm to było by ładne przedstawienie... Chętnie bym spojrzał na takie wyścigi
KmK Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 mnie natomiast o wiele bardziej interesowało by porównanie przelotu np pętli toru Poznań, dajmy na to właśnie te 4 wymienione auta, 2 x s4, 3.0tdi i 1.8T, przydałby sie jeszcze jakiś jeden neutralny ogarniający temat kierownik. Widziałem czasy s5 i a5 3.0tdi po modach, nie pamiętam toru, ale nie w polsce i ku zaskoczeniu wielu s5 zebrało baty, nie jakieś ogromne, ale chyba nie powinno Bardzo jestem ciekawy jak konkretne modyfikacje przekładały by się na rywalizację przy większych prędkościach. Jednak na 1/4 chylę czoła przed 1.8T liczę na to, że na wiosnę już uda mi się sprzedać auto...więc ta próba musiałby być wcześniej ostatnio wysyp pięknych zadbanych rs'ów na sprzedaż[tych od konkurencji ] gdzieś czytałem, że właśnie w evo mierzysz ciekaw jestem również 100-200 znacznie bardziej niz 1/4 :>
marcin j Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 A ja chciałbym widzieć porównanie wykresów 1.8t pozka i , malika , .... no a malika juz mamy, bo wiele by to rozjaśniło
Gość Trzeniu Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 malika auto jest kompletne , poźka tylko czasami
Tomeks Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 A ja chciałbym widzieć porównanie wykresów 1.8t pozka i , malika , .... no a malika juz mamy, bo wiele by to rozjaśniło tylko że porównujemy tu (w zasadzie) na maxa wysilone 1.8T i zupełnie seryjne S4 Poziek już dużo nie wykombinuje :gwizdanie:,malik odwrotnie,ma pole do popisu no ale Poźkowi trzeba oddać pokłony
poziek Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 A ja chciałbym widzieć porównanie wykresów 1.8t pozka i , malika , .... no a malika juz mamy, bo wiele by to rozjaśniło Jeszcze raz powtarzam, że sam wykres nie jedzie...wykres jest tylko poglądową sprawą...wykresy są dla szpany generalnie a wszystko rewiduje ulica
malik Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 Dostałem maila z Kreatora Mocy, że hamowali dzisiaj takie samo S4 jak moje (rocznikowo). Wyszło niestety tylko 290PS. Mam więc powody do zadowolenia bo udało mi się kupić autko w bardzo dobrym stanie.
poziek Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 tylko że porównujemy tu (w zasadzie) na maxa wysilone 1.8T bajki opowiadasz KONIEC OT [br]Dopisany: 04 Luty 2009, 13:03_________________________________________________ Dostałem maila z Kreatora Mocy, że hamowali dzisiaj takie samo S4 jak moje (rocznikowo). Wyszło niestety tylko 290PS. Mam więc powody do zadowolenia bo udało mi się kupić autko w bardzo dobrym stanie. i to jest doskonała wiadomość :good: :good:
Flyer Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Mam więc powody do zadowolenia bo udało mi się kupić autko w bardzo dobrym stanie. Pewnie dziadek do kosciola tylko jezdzil
Rekomendowane odpowiedzi