DaN0 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Witajcie. Posiadam silnik jaki jest w tytule, za niedługo biorę się za remont i chciałem zapytać, czy wymiana głowic z innych silników poprawi osiągi i które wybrać? Narzekam też na słabe zbieranie się obrotów silnika na biegu jałowym. Znajomy ma 2.6 i różnica jest olbrzymia. W VW np Golfie również jest montowany silnik V6 o poj. 2.8 co prawda ma łańcuch rozrządu, ale czy te kilka koni więcej jest spowodowane innymi głowicami, czy jeszcze czymś się różni? Edytowane 6 Marca 2015 przez DaN0
Banan Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Sprawdź dokładnie jaki silnik jest w Golfie - tam są silniki VR6 Edytowane 6 Marca 2015 przez Banan
DaN0 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 http://www.autocentrum.pl/oceny/volkswagen/golf/iv/silnik-benzynowy-2.8-v6-4motion-204km-1999-2003/Proszzz Kolego, wiem co pisze
C4NC3R Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 @up, 2,8 V6 w golfie to nie to samo 2.8 V6 co w audi. W golfach siedzi VR6, czyli coś takiego, na jednej głowicy: W audi natomiast prawdziwe V6, na dwóch głowicach: Dalej uważasz że wiesz co piszesz?
DaN0 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Dalej tak uważam... Potrafie odróżnić VR od VI może zamiast się upierać, przy tym, przy czym wiecie, odkurzylibyście wujka Google i sami z ciekawości poszukali? :v Edytowane 7 Marca 2015 przez DaN0
C4NC3R Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) No to kupuj głowice od golfa IV 2.8 Vr6 i zakładaj. +30KM. Jakbyś czegoś nie wiedział to wszystko jest na autocentrum.pl. Powodzenia!! Masz trochę info bo mnie ch*j strzeli zaraz. http://pl.wikipedia.org/wiki/VR6 Silnik w golfie 4tej gen. jest rozwinięciem silnika z golfa 3ciej generacji, jakże słynnego VR6, który w czwórce doczekał sie głowicy 24V i jest zbliżony do silnika z golfa IV R32. Jeszcze Ci coś wytłumaczyć? Edytowane 7 Marca 2015 przez C4NC3R
DaN0 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Ta, czemu do cholery mają oznaczenia V6, a nie VR? edit: ok, doczytane, to może wróćmy już do pierwszego pytania Edytowane 7 Marca 2015 przez DaN0
oca69 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie. Posiadam silnik jaki jest w tytule, za niedługo biorę się za remont i chciałem zapytać, czy wymiana głowic z innych silników poprawi osiągi i które wybrać? Narzekam też na słabe zbieranie się obrotów silnika na biegu jałowym. Znajomy ma 2.6 i różnica jest olbrzymia. W VW np Golfie również jest montowany silnik V6 o poj. 2.8 co prawda ma łańcuch rozrządu, ale czy te kilka koni więcej jest spowodowane innymi głowicami, czy jeszcze czymś się różni? Leżę i nie mogę. To jeżeli uważasz że silnik na łańcuchu jest lepszy to teraz Ci powiem ciekawostke której chyba nie wiesz. W twoim silniku rozrzad jest na pasku i dwóch łańcuchach rozrządu. Jeżeli się słabo zbiera to zrób logi bo tutaj nie ma wróżek i cudów nie zdzialamy. Kolejna ciekawostka , ludzie którzy mają silniki 2.7 biT kupują głowice z 2.8 V6 30V bo dają radę ogarnąć ponad 600 KM. Więc lepszej chyba nie znajdziesz
DaN0 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Dla mnie to już sztuka wyprowadzić człowieka z błędu, bez hejtów na niego Dzięki wielkie
Banan Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) spoko ja tez wiem co pisze - wyobraź tylko sobie jak nasze V6 z cylndrami pod kątem 90 stopni miałyby wejść poprzecznie pod maskę Golfa , np. W Oplach V6 ( 2.5 , 2.6 , 3.0 , 3.2 ) mają cylindry pod kątem 52 stopni żeby weszły poprzecznie Edytowane 7 Marca 2015 przez Banan
oca69 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Dla mnie to już sztuka wyprowadzić człowieka z błędu, bez hejtów na niego Dzięki wielkie Tutaj nie chodzi o hejty , bez urazów od tego jest to forum że jak ktoś nie ma wiedzy to tutaj ją uzyska w miarę możliwości. Zrób te logi ktoś je obada i będzie wiadomo co. Banan jak możesz podaj koledze które grupy ogarnąć
emay Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Zamiast kombinować zainwestuj w ori napinacze łańcuchów jeśli Twoje mówią papa. Nieźle się zgarbisz.
Rekomendowane odpowiedzi