jozin3k Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Witam, mam problem chciałbym wymienic przycisk głośności CZy ktoś kiedys to wymieniał czy ma jakis sposób i gdzie moge kupic zastępczy przycisk. Proszę o pomoc
tomek1988r Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Zedrzyj tą farbę co została z całej gałki. Ładnie i tanio
jacek70 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Jeśli działa prawidłowo , a tylko chodzi o wygląd to faktycznie usuń tą powłokę bo pod spodem jest ładny czarny plastik.
tomek1988r Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Kolega jacek70 zasiał nutke niepewności czy chodzi Ci o wygląd, czy o działanie. Sam drapałem w b6, jest dużo do drapania W B7 już dużo poprawili
jozin3k Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Opublikowano 16 Marca 2015 Glownie chodzilo mi o tym by wymienic je na przyciski chrom, ale z tego co slyszalem to w ASO tylko mozna je dostac.
nitroo Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 Demontaż jest prosty - po prostu ciągniesz do siebie przycisk. Koledzy Ci dobrze podpowiadają, jak zregenerować pokrętło.
iwan92 Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Ostatnio w dziale sprzedaży, ktos sprzedawał te pokrętła chromowane więc poszperaj tam trochę, ja wymieniałem te pokrętła bo nie działało mi dodawanie głośności, zapłaciłem za wymianę 40 zł i teraz śmiga idealnie
lukaszooo Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Kolego możesz opisać gdzie i jak to wymieniales ???? U mnie potencjometr pada i czasem ciężko jest podglosnic.
Radeksc Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Kolego możesz opisać gdzie i jak to wymieniales ???? U mnie potencjometr pada i czasem ciężko jest podglosnic. Jeżeli masz w domu lutownicę i odrobinę wiedzy jak się nią posługiwać bez problemu wymienisz potencjometr ( dokładniej mówiąc jest to impulsator ). Robiłem to u siebie i wszystko działa jak należy.
Osaaa Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Ja u siebie wymieniałem całkiem niedawno. Poszło szybko i sprawnie. Najpierw kup impulsator np. z tej aukcji (ja stąd brałem): http://allegro.pl/radio-audi-concert-chorus-2-impulsator-enkoder-i5184959644.html Wyjmujesz radio, zdejmujesz 2 blachy osłonowe, od góry radia i od spodu, odkręcasz 4 małe śruby trzymające panel od wewnętrznej strony i oddzielasz panel od reszty radia. Następnie odkręcasz znowu chyba 4 śrubki i zdejmujesz taki czarny plastik osłonowy. Teraz masz swobodny dostęp do nóżek impulsatora. Nic więcej nie trzeba rozbierać, gdyż impulsator można odlutować i wypchnąć przez otwór, w którym siedzi. Użyj odsysacza cyny jeśli posiadasz.
Radeksc Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Czy taki impulsator nie podejdzie? http://allegro.pl/impulsator-enkoder-24-imp-przycisk-ec12p24-21582-i5036605772.htmlTen "dedykowany" śmierdzi mi naciąganiem Najlepiej podejść do sklepu elektronicznego i coś dobrać. U mnie niestety nie mieli, a nie chciało mi się czekać na przesyłkę, więc przelutowałęm z jakiegoś starego radia
Osaaa Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Właśnie nie wiadomo czy ten podany przez Ciebie podejdzie choć wygląda bardzo podobnie, do tego nie wiadomo jak reszta parametrów. Ten co ja podałem na pewno nie jest wart swojej ceny, po prostu ktoś zwęszył interes i je sprzedaje, ale mam go u siebie wstawione, więc wiesz, że pasuje na 100%. Ja zaryzykowałem i jestem zadowolony z efektu. Zrób jak uważasz Edytowane 20 Marca 2015 przez Osaaa
iwan92 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Ja wymieniałem u gościa który naprawia telewizory radia itp, wymiana impulsatora kosztowała mnie 40 zł z robocizną, a na aukcji sam impulsator z wysylką 47
Rekomendowane odpowiedzi