mlodyzero Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam wszystkich. Audi a4 sedan 125km 1996 r Mam oto taki problem ze jak jeżdże po mieście to moje autko sporo pali, około 12 litrów. Faluja mi obroty, raz w zakresie np 1000- 1300 a raz w zakresie 700-1000. Czasami pomaga dodanie gazu, a czasami dodanie gazu powoduje te falowania w niższym zakresie. Niestety nie udało mi się podłączyć VAG bo nie nawiązuje kontaktu z autem. Pomóżcie prosze. Czy to sonda, świece czy przepływka
mlodyzero Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 A jak ja w prosty sposob sprawdzic
ja74687 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 zrobić logi ale nie możesz połączyć się z sterownikiem Podjedź do kogoś kto ma inny kabel może w twoim jest jakieś uszkodzenie, jak nie to posprawdzaj bezpieczniki może któryś jest spalony. Musisz nawiązać komunikację z ECU, sprawdzić błędy i od razu zrób logi sondy i przepłwyki. Obroty falują na ciepłym czy zimnym ? Do póki nie nawiążesz połączenia z ECU i nie zrobisz co napisałem nie zaczeniesz naprawy, może to być jakaś błahostka, a może coś poważniejszego
mlodyzero Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Faluje raczej na ciepłym ale zobacze rano jak na zimnym. Sprawdziłem dzisiaj. Do około 70 stopni nie falował, ledwo minął 70 i zaczął chodzić od 1000 do 1200 obrotów. Faluje raczej na ciepłym ale zobacze rano jak na zimnym. Sprawdziłem dzisiaj. Do około 70 stopni nie falował, ledwo minął 70 i zaczął chodzić od 1000 do 1200 obrotów. Zauważyłem też że do około 2500 auto czasami tak jakby nie miało mocy i nie chciało iść za bardzo. mijam tą granice i idzie normalnie Edytowane 18 Marca 2015 przez mlodyzero
ja74687 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 ADR lubi wyższe obroty, nawiąż komunikację z ECU zrób logi sondy i dopiero napisz Możliwe że sonda ci padła, ale bez logów i błędów dokładnie nikt ci nie powie
mlodyzero Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) ADR lubi wyższe obroty, nawiąż komunikację z ECU zrób logi sondy i dopiero napisz Możliwe że sonda ci padła, ale bez logów i błędów dokładnie nikt ci nie powie Dobra dobra. Śmiejcie się ze mnie ale ECU już podłączyłem ( nie ten com ustawiony), ale ni ch nie wiem jak zrobić logi tej sondy. Działam na VAG-COM czy coś takiego Błędy jakie znalazłem : 18010 00670 16705 Edytowane 19 Marca 2015 przez mlodyzero
ja74687 Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Masz dziwne błędy Pierwszy jest tam mało ważny, bo mówi że aku miał za słabe napięcie Drugi mówi o problemie z przepustnicą, a dokładnie z jej nastawnikiem, a trzeci o czujniku obrotów silnika Wyciągnij przepustnicę, przeczyść ją dokładnie i zrób jej adaptację, dodatkowo skasuj błędy i zrób ponowny skan i zobacz co pokaże A w sprawie logów to masz w dziale VAG instrukcję Ale na razie się wstrzymaj bo nic nie wskazuje na sondę ani przepływkę. Jeżeli chodzi o adaptację przepustnicy, możesz to zrobić na dwa sposoby: 1. Za pomocą VAG-a ( instrukcję musisz poszukać na google jest tego pełno). 2. Za pomocą kluczyka użyj wyszukiwarki na forum na pewno znajdziesz instrukcję, czy ja kilka razy pisałem czy ktoś inny
mlodyzero Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Opublikowano 19 Marca 2015 To jest tak. Błędy się nie ponowiły na razie. Ale czy ktoś jest wstanie zapodać mi pełną wersje VAG
ja74687 Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 To co chcesz to nie do końca jest legalne bo zapewne chodzi Ci o VAG-a + witaminka Oficjalnie podejrzewam że nikt Ci go nie wyśle, ale mogę ci doradzić abyś poszukał na google, na pewno coś znajdziesz
mlodyzero Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 To co chcesz to nie do końca jest legalne bo zapewne chodzi Ci o VAG-a + witaminka Oficjalnie podejrzewam że nikt Ci go nie wyśle, ale mogę ci doradzić abyś poszukał na google, na pewno coś znajdziesz Ok. Spoko. Nie chciałem dokładnego adresu ale chociaż dzielnice
Rekomendowane odpowiedzi