Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podniesienie mocy w 1.9 tdi 110 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam sie tak na przyszlosc. Jakich zabiegów trzeba sie podjac aby wycisnac z 1.9 tdi 110 KM ok 200 KM. Czy jest to mozliwe w taki sposob aby nie zazynac silnika? Jaki jest sensowny przyrost mocy przy tym silniku?

Na poczatek idzie chip (ze 110 do 135-140 KM) - u mastersa 1500 zl bo pytalem, ale co dalej. Czekam na sugestie i przykladowe ceny przeróbek. Pozdrawiam

Opublikowano

wtryski,pompa,wydech,ic,program,turbo,walek

Opublikowano

dark mozesz czegos konkretnego na ten temat dla mnie poszukac, bo ja zawsze bylem kiepski w szukaniu. Z gory dziekuje za pomoc. Szukalem na tym forum ale jakos nie moglem znalezc tego co chcialem

Opublikowano
wtryski,pompa,wydech,ic,program,turbo,walek

dokładnie, kolega się tym zajmuje i wie więcej

Opublikowano

a mozecie polecic jakies sklepy, czy to internetowe czy zwykle gdzie takie firmowe akcesoria mozna zamowic? Czy polecacie raczej po prostu udac sie do takiej firmy ktora sama dostarczy elementy i je zamontuje?

Opublikowano
a mozecie polecic jakies sklepy, czy to internetowe czy zwykle gdzie takie firmowe akcesoria mozna zamowic? Czy polecacie raczej po prostu udac sie do takiej firmy ktora sama dostarczy elementy i je zamontuje?

Zdecydowanie proponuje pojechać do jakiejś porządnej firmy , która Ci to wszytko zrobi i dobrze zestroi :mrgreen:

Opublikowano

nie ma takich sklepów,pozatym nie poradzisz sobie z montazem

Opublikowano

Masz na mysli np. Master's Tuning albo Compsport? Czy jest jeszcze jakas firma godna polecenia, ktora ma siedzibe blizej pomorza. Bo dwie firmy ktore wymienilem maja najblizsze oddzialy w Warszawie

Opublikowano
Masz na mysli np. Master's Tuning albo Compsport? Czy jest jeszcze jakas firma godna polecenia, ktora ma siedzibe blizej pomorza. Bo dwie firmy ktore wymienilem maja najblizsze oddzialy w Warszawie

Co do mechaniki to wal do Compotów :wink: A siedzibe mają w Bielsku :cool:

Opublikowano

Ale napisz dokladnie o jakie Bielsko ci chodzi a moze o Bielsko-Biala, bo do bielsko bialej musze przejechac od siebie ponad 500 km.

Opublikowano
Ale napisz dokladnie o jakie Bielsko ci chodzi a moze o Bielsko-Biala, bo do bielsko bialej musze przejechac od siebie ponad 500 km.

www.compsport.pl :wink:

Opublikowano

sensowne grzebanie w 110-ce to wladowac turbo od 130 PD,potem wtryski,wiekszy IC i pod to dobry sofcik powinno byc ze 170-180 kucy :twisted: do normalnej jazdy bez obawy ze sie cos wysra..... wieksza moc to juz ingerencja w silnik ........

Opublikowano

wlasnie nie chce zeby pozniej cokolwiek sie sypalo tak raczej z wierzchu pogrzebac, i taka moc by mi starczyla przynajmniej na poczatek. Dzieki za odpowiedzi

A wracajac do tematu co z ukladem dolotowym i wydechowym, nie bedzie to konieczne?

Jaki IC sie najlepiej nadaje w takim stadium przerobek?

Czy warto kupowac uzywana turbine z tego 130 PS i jaki jest koszt nowej i uzywanej?

Jaka jest cena wtryskowi tu znowu pytanie- nowe czy uzywane?

Opublikowano

wtryski nowe - 800-1000 zł.....

turbo uzywane - do 1000 zł

IC plus orurowanie - 1000-1500 zł.

program - zalezy gdzie ;-)

Opublikowano

Masters pisal ze u niego program podnoszacy moc do 135-140 KM to koszt 1500 zl. Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
Masters pisal ze u niego program podnoszacy moc do 135-140 KM to koszt 1500 zl. Dzieki za odpowiedzi
ja mam mozliwosc podniesienia mocy ze 110 do około 140 za 1000 zł i wydaje mi sie ze jeszcze za drogo :razz:
Opublikowano
ja mam mozliwosc podniesienia mocy ze 110 do około 140 za 1000 zł i wydaje mi sie ze jeszcze za drogo :razz:

Masz mozliwosc zrobienia tego u siebie gdzies tak? Mam tam troche daleko. A master's tuning to sprawdzona firma wiec stawiam na jakosc. Nie wiem jak tam z ludzmi ktorzy u ciebie sie tym zajmuja. Pozdrawiam

Opublikowano

Masz mozliwosc zrobienia tego u siebie gdzies tak? Mam tam troche daleko. A master's tuning to sprawdzona firma wiec stawiam na jakosc. Nie wiem jak tam z ludzmi ktorzy u ciebie sie tym zajmuja. Pozdrawiam

sa bardzo dobrzy i wiem ze byloby to dobrze zrobione :wink:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...