Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Olej napędowy z Ukrainy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Ostatnio miałem styczność z taką ropą i to co zwróciło moją uwagę jest to, że ropa jest gęsta a w Polsce jest jak woda. Może któryś z kolegów wypowiedzieć się na ten temat? Czy jest ona bezpieczna dla silnika?

Opublikowano

Ja tankowałem diesla na Ukrainie kilka lat temu.Przejechałem wtedy około 2500 km .Nie mogę powiedzieć złego słowa o jakości,ale tankowałem tylko na dużych stacjach.

Opublikowano

Jeśli tankujesz na pewnej stacji to nie masz się co bać, ropa jest ok, sam czasami jeżdżę na ropce z Ukrainy i nie ma problemów.

Na Ukrainie jeżdżą takie same disle jak u nas :wink:

Opublikowano

Jedyne co mnie martwi jest to, że bardziej dymi bo ropa jest tak gęsta jakby był w niej Mixol ale to raczej na plus gdyby miała być sucha. A turbina nie będzie zarastać taką ilością spalin?

Opublikowano

A turbina nie będzie zarastać taką ilością spalin?

Z całym szacunkiem ale brzmi to jak by dziewięćdziesięcioletni dido martwił się ze mu palenie szkodzi. Cale Podkarpacie jeździ(ło) na ukraińskiej :)

Opublikowano

Griga dlatego pytam bo nie miałem z nią jeszcze do czynienia :-D

Opublikowano

Jak nie miałeś z nią dotąd do czynienia,to skąd wiesz ,że bardziej dymi??????????

Opublikowano

Jak nie miałeś z nią dotąd do czynienia,to skąd wiesz ,że bardziej dymi??????????

bouzuki nie miałem wcześniej a parę dni temu dostałem na próbę. Ropa jest gęsta i puszcza większego dyma. Tyle zaobserwowałem.
Opublikowano

Więc daj sobie spokój z tym dostawcą.

Opublikowano

Dokladnie Fido :-) Zamykamy temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...