pawelr4 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Mam problem auto stało kilka dni w garażu i dzisiaj zauważyłem że wskaźnik prędkości nie pokazuje a wskaźnik paliwa faluje. Kilometrów też nie liczy. Co może być przyczyną ?? Z góry dziękuję za podpowiedzi[emoji12]
BF10 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 może VAG coś pokaże, podepnij się i zobaczysz
pawelr4 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Nie mam kabla :-( może ktoś miał podobny problem? Wskazówka po przekreceniu delikatnie się rusza
BF10 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 może wina leży po stronie licznika jaki masz ? Jaeger ?
Fazii Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 jakie zegary? Vdo czy jaeger? Polift czy przedlift?
tezet627 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Prawdopodobnie padł Ci impulsator w skrzyni biegów. Na vagu powinno pokazać błąd. Ten impulsator jest umieszczony od góry skrzyni nad lewą półosią, wtyczka dwu pinowa. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez tezet627
Ostan Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie wiem, czy Ci pomoże, ale podobne objawy miałem w Transporterze. Okazało się, ze impulsator był dobry ( a też wszyscy mówili ,że to on padnięty ) . Sprawdzenie było banalnie łatwe, Trzeba było odkręcić impulsator od skrzyni , założyć jakąś cienką rurkę i zakręcić wkrętarką i zobaczyć, czy licznik działa. Okazało się że uszkodzona była taka tulejka , co napędza impulsator, - w salonie kosztowało grosze . Nie wiem jak to rozwiązane jest w A4, ale impulsator watro sprawdzić. Acha, jak nie działał licznik, wskaźnik paliwa też wariował. Po naprawie wszystko wróciło do normy.
pawelr4 Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Opublikowano 23 Maja 2015 Problem rozwiązany. Uszkodzony impulsator w skrzyni biegów ;-)
Rekomendowane odpowiedzi