Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

mravel

Rekomendowane odpowiedzi

Plus taki, ze wygluszone drzwi to jednak wygluszone drzwi. Roznica jest znaczna (audio). 

IMG_8331.jpeg

Kurcze ale bez ramki wygląda świetnie. Znaczy drzwi. Jak zakładałem lusterka też było fajnie. 🙂 Czego użyłeś by wyciszyć? Tył też zrobiłeś? Bagażnik? Nie ma zdjęć szczegółów. Jakiś efekt znaczący np podczas zamykania drzwi z opuszczoną szybą? Czy tylko audio? 

20 godzin temu, bombelm7 napisał(a):

bez ramki wygląda świetnie

tak, ale i tak ramka musiala wrócić na swoje miejsce :D 

Co do wyciszenia, to maty bitumiczne dośc grube. Używałem ich kiedyś do wytłumiania innego auta. Byłem (jestem) bardzo zadowolony. Do tego pianka w niektóre miejsca by plastik nie trzeszczał + wyłożenie bezpośrednio na mate za głośnikiem. 

Nie robiłem zdjęć, bo nie miałem czasu. Wytłumiłem sobie drzwi a dokładnie metalową skorupę gdy leżały u mnie na stole w piwnicy. Przy zakłądaniu trzeba jeszcze 3 otwory zaślepić matą. Nie wytłumiałem tyłu, nie miałem czasu. 

Nie sprawdzałem jak to się przekłada na zamykanie auta z otwartą szybą. Na pewno drzwi są cięższe, ta mata troche waży. Przekłada się to efekt trzaśnięcia. Bliżej teraz Mercedesowi niż a4. 

Co do efektów, to wytłumienie drzwi daje lepsze efekty niż wymiana głośników. BOSE zaczynają grać poważniej ;)

IMG_8335.jpg

IMG_8334.jpg

Edytowane przez mravel
  • Lubię to 1

Opublikowano (edytowane)

No i gruz jedzi po Grecji, czyli maly wypadzik ala 5k km. Straty to jak na razie mechanizm opuszczania szyby od strony pasazera + mocowanie skrzyni bo drogi tu srednie w gorach i jak przydzwonilismy na przejezdzie to sie modlilem aby miska nie poszla. 

DSC_5471.JPG

DSC_5464.JPG

Edytowane przez mravel
  • Super 2

No i Audica zrobiła swoje, przejechała bez problemu do Grecji, po Grecji i wróciła z powrotem, pozwalając sobie na momenty po ponad 200km/h na "niemieckich autostradach". 

DSC_5693_DxO.jpg

DSC_5745_DxO.jpg

DSC_5750_DxO.jpg

• Lubię to 1
  • Super 1

Niezła wyprawa :)

Dobrze leżą te BBS'y

Pozdr

• Super 1

Nice car, beautiful pictures, I always wondered how you choose the route you will travel, randomly or?

What are the names of the places in the pictures, it looks so nice to drive on that road?

Dear @MarioR34

I'm glad to have someone from Croatia here ( This car has also traveled a large part of your beautiful country). The last photos were taken in Greece. The first one was taken in the massif of Mount Olympus near the village of Kallipefki, and the photos by the sea were taken near the village of Kokkino Nero. I drive this car a lot in the Balkans. To the south of Europe, I usually drive on motorways through Slovakia, Hungary, Serbia and then North Macedonia. On this trip, I rode largely on local roads through eastern Slovakia, Hungary, Romania and Bulgaria. I only returned bypassing Bulgaria through North Macedonia and part of Serbia. Going to Greece, I chose this route because of my curiosity and desire to see part of Bulgaria and the Danube Valley. On my way back, my destination was Tokaj in Hungary, where I buy wines.

• Super 1

Dzis rozbieralem drzwi bo jak mowilem, na wyjezdzie zaciela sie szyba - drzwi robione przed wyjazdem ;) Okazalo sie ze linka pekla, przerdzewiala. Znow bede musial demontowac szybe i ramke. Ja pier@%^&.

• Lubię to 1
  • Smutek 1

Mam zamiar wymienić obudowy lusterek na te z S4. Ktoś może podpowiedzieć jak nie urwać tych dwóch śrubek od obudowy lusterka co są od spodu (na srubokręt krzyżak)? Bawiłem się na stole trzecim lusterkiem, które zostało mi z zakupionych drzwi i zauważyłem, że śrubki te wkręcane są w aluminiowy stelarz lusterka, który koroduje i nie ma jak tego wykręcić nie urywając / zrywając tych srób (tak, aluminium koroduje). 

Kwestia szczęścia chyba. Jak robiłem podświetlenie to chyba mi jedna się urwała 

• Lubię to 1

Dzis wlecialy obudowy lusterka z S4. Wyglada zacnie i co najwazniejsze wszystkie srubki odkrecily sie legancko. Zastanawia mnie jednak dlaczego w lusterku kierowcy mam jedna czarna luźną kostkę? Czyzby wklad lusterka sciemniajacego sie (fotochromy)? Mam tak ale w lusterku wstecznym w srodku. Znów w lusterku pasażera nie ma takiej kostki. W obu lusterkach sa kabelki i lustra podgrzewane. 

Możliwe, szkła drogie ktoś włożył zwykłe i kostki zostały, mogło tak być 

Czarna dwupinowa kostka w lusterku jest od fotochromu. Po ścignięciu boczków drzwi kierowcy i pasażera możesz sobie porównać kostki od lusterek, jasno beżowe bodajże. Kwestia wyposażenia i któreś z lusterek musiało być wymieniane. U siebie ori też nie miałem szkieł fotochromu ale kostki w lusterkach wyprowadzone były. Wewnętrze fotochrom miałem, więc może cos powiązane jest z tym. 

• Lubię to 1

Doszly dwie nowe wlepy 🥰 Autko uzytkuje tylko wakacyjnie 

Na Orlenie w Augustowie, tuz po powrocie do kraju, nawet weszlismy w gadke nt modyfikacji z jakimis autochtonami. Bylo podziwiane

IMG_8805.jpeg

• Lubię to 1
  • Super 2