teddy-boy Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mam okazje zmienic moje troche uszkodzone radio na taki sam model - sprawne. Przelozenie nie jest problemem. Ale szukam kogos kto zakoduje wszystko by radio gralo tak jak poprzednie. Mam glosniki BOSE z subwooferem w bagazniku, bez telefonu, wyswietla sie info z radia na wyswietlaczu zegarow. Gdzie w Warszawie ktos to ogarnie sprawnie? Z gory dzieki!
Magicbattle Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 napisz w spotach warszawskich umow sie z chlopakami podjedz podlacza wszystko zakoduja za free i ludzi poznasz
teddy-boy Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzieki za podpowiedz Chetnie ludzi poznam i radio ustawie
krzysiekvtec Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Czy moge wpisac inne kodowanie niz proponoje vcds? Na forum sa rozne i nie wiem jaki jest prawidlowy. Jakie powinno byc najlepsze dla bose z concert 2 Mam taka podpowiedz
kdawid Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 vcds podpowiada Ci tylko jakie są możliwe kodowania. Nie podpowiada jakie kodowanie powinno być w Twoim aucie. Sam musisz się dowiedzieć jakie powinno być kodowanie i takie wpisać. Nie ma czegoś takiego jak najlepsze kodowanie dla Bose. Kodowanie jest zależne od wypasażenia więc prawidłowe jest tylko jedno. Zależy czy masz zmieniarkę kierownicę multifunkcyjną bluetootha bose itp.
krzysiekvtec Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Mam bose radio conncert 2 i zmieniarke i schowku, nic wiecej
kdawid Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Mam bose radio conncert 2 i zmieniarke i schowku, nic wiecej Moim zdaniem tak: 01202 Jak masz mikrofon bose to jeszcze w kanale 66 zmieniasz na 1, wtedy działa Bose Audio Pilot ale jak masz czarny wzmak bose to nie masz audio pilota więc zostawiasz wtedy kanał 66. Niech ktoś sprawdzi to kodowanie bo pewny nie jestm że na 100% ma tak być
krzysiekvtec Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Dzięki jutro to wyprobuje Ale dales kodowanie. Zmieniarka nie dziala. Dzisij bede poprawial
kdawid Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Kodowanie dałem raczej dobre. Jeżeli to concert 2 tak jak pisałeś to za zmieniarke odpowiada ostania pozycja i tam ma być 2 jak masz antenę diversity to 3 tu masz całe kodowanie do concerta 2 ?xxxx: Options+1 = Front Speaker Diagnosis inactive (ONLY Audi A4 Cabriolet) x?xxx: Tone Characteristics (< MY 2001)0 = Linear Tone Characteristics (All Radios) x?xxx: Tone Characteristics (MY 2002 >) 0 = Tone Characteristics for all other Models and all Radio Chorus 1 = Tone Characteristics for A4 (8E) 2 = Tone Characteristics for A6 (4B) & Audi A2 (MY 2005 >) 3 = Tone Characteristics for A4 Cabriolet (8H) 4 = Tone Characteristics for TT (8N) 5 = Tone Characteristics for A3 (8L) xx?xx: Fader/BOSE/Amplifier +1 = Fader-Display OFF +2 = BOSE-Display ON +4 = Mute Amplifier when using Phone 0xxxx?x: Installation Options I +1 = Navigation installed +2 = Telephone installed +4 = Voice Control installed 0xxxxx?: Installation Options II +1 = Diversity Antenna installed +2 = CD-Changer installed to odpowiada za zmieniarkę +4 = Multifunction Steering Wheel installed Jak zakodowałeś na ostaniej pozycji 2 i nie działa zmieniarka to bardzo dziwne bo powinna działać. Jesteś pewny że to concert 2 a nie 2+? Edytowane 30 Maja 2015 przez kdawid
krzysiekvtec Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Ok dziala plyta byla wysunieta i cos nie szlo lepiej nie bedzie na tym lipnym bose dzieki
kdawid Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Ok dziala plyta byla wysunieta i cos nie szlo lepiej nie bedzie na tym lipnym bose dzieki Cieszę się że działa. Trochę nerwowo reagujesz na pomoc i to bez dokładnego sprawdzenia czy kodowanie było prawidłowe Pozdrawiam i więcej luzu.
krzysiekvtec Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Ja sie nie denerwuje jak bym z kompa pisal to byl by usmiech
mario1234321 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) witam kodowanie pod zmieniarke do concerta II ma miec 5 cyfr? czy wiecej? bo nie lapie tych X-sow oryginalne kodowanie moje to 01001 0xxxxx?: Installation Options II +1 = Diversity Antenna installed +2 = CD-Changer installed to odpowiada za zmieniarkę +4 = Multifunction Steering Wheel installedbo tutaj wychodzi ze jest 7 cyfr..... Edytowane 11 Listopada 2015 przez mario1234321
Tom A4 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) interesuje cię tylko znak zapytania i jeśli chcesz zmieniarkę to ma być na końcu 2 jeśli masz kiere multi to 4+2= 6 u ciebie ma być 01001+2= 01003 Edytowane 11 Listopada 2015 przez Tom A4
adrian242424 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam! Odświeżę temat by nie zakładać nowego. W mojej audi sprzedający zmieniał radio z jakiegoś chińczyka na concert 2 wywala mi błąd 01042 - Control Module: Not Coded 35-00 - - Obecne kodowanie radia to 00201, chce je przekodować na nowo i proszę o sprawdzenie czy kodowanie jest poprawne, auto jest bez bose z cyfrowa zmieniarką czy takie kodowanie będzie prawidłowe - 01003? I jeszcze jedno pytanie o co chodzi w tym kodowaniu? xx?xx: Fader/BOSE/Amplifier +1 = Fader-Display OFF +2 = BOSE-Display ON +4 = Mute Amplifier when using Phone
Rekomendowane odpowiedzi