KOval81 Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Są są w stosunku do B6 to bardzo duży plus dla Forda. Miałem okazję sporo podróżować przedliftem 2.2 tdci - coś około 180KM zdaje się miał i jeździł bardzo sprawnie w sedanie. Jakość plastików była porównywalna do B6, ale przyciski ścierały się w tempie masakrycznym - od pazurów, chwytania, itp. Komfort jak najbardziej na plus, podobnie jak ilość miejsca. Fajnym bajerem jest duża navi i cały komp pomiędzy zegarami,z mnóstwem fajerwerków i kolorów, chociaż ja wolę kokpit Audi, czy nawet chyba bardziej BMW, gdzie dzieje się tylko to, co musi
kivlov Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Opublikowano 5 Maja 2015 Te przyciski pewnie w polifcie zrobili tak jak trzeba bo nie widziałem nigdzie żadnych oznak zużycia. To samo zrobili w B6 z panelem od włączania świateł, później poprawili to ścieranie.
KOval81 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Domyślam się, że tak, bo ostatnio oglądałem S-Maxa polifta (a to w sumie te same chyba materiały) i tam już nic takiego nie widziałem. Ogólnie fordziaki to fajne auta - szkoda tylko, że w nowym mondku d*py nie zmienili, bo aż żal patrzeć.
mojeA4 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Jest lub bedzie hybryda, ciekawe jak spalanie, czy podobne jak w danych technicznych, za to cena nowego kosmos
kivlov Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Hejka, dzisiaj doszedł wosk i płyn (Nielsen Cyclone APC oraz jeden z lepszych wosków do auta Soft99 Fusso Coat 12 months Dark). No i pomalowane zaciski.Produkty gotowe więc dokładne mycie i później woskowanie. Efekty niesamowite.Po myciu:Woskowanie:Ręczne polerowanie po woskowaniu:Nie ma to jak czyszczenie auta przy winku z ukochaną.Na koniec jeszcze woskowałem felgi. Nie mogłem się napatrzeć na auto. Znowu wygląda jak nowe. Dodatkowo odkurzone w środku. Teraz muszę jeszcze kokpit wyczyścić - w sumie jest czysty, ale jak już jest preparat specjalny to żal nie użyć. Edytowane 29 Maja 2015 przez kivlov
tazman Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Dajesz zdecydowanie za dużo wosku, tu nie obowiązuje zasada im więcej tym lepiej, tylko odwrotnie no i wypadałoby jakoś przygotowac lakier przed woskowaniem, zabrakło choćby podstawowego cleanera tak poza tym furka bardzo fajna Edytowane 30 Maja 2015 przez tazman
kivlov Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 Nie znam się na detalingu więc każda rada jest dobra. Czyli mniej wosku nałożyć i przed woskowaniem co dokładnie zrobić? Bo myłem go szamponem na dwa wiadra specjalną rękawicą, która prędzej pokazywałem.
tazman Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 wosku nakładasz tylko delikatną mgiełkę, tak żeby była ledwo widoczna przed nałożeniem wosku trzeba lakier przygotować (oczyścić), najlepiej wyglinkować i użyć cleanera, ale możesz też użyć samego cleanera jak np. ten http://mrcleaner.pl/dodo-juice-lime-prime-cleaner-pod-wosk-100ml-p2971.html dzięki temu zapewnisz dobre podłoże pod wosk, będzie się dłużej trzymał i lepiej wyglądał
Pzwmichal Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Ogolnie udane te Mondeo jednak nie mogę zgodzić się co do plastikow. Mam porównanie do modelu z 2014 roku 2,2 200 KM. Przebieg 46 tys km a juz pierwsze oznaki luszczenia się plastikow i wytarta skora na fotelu kierowcy. Poza tym jakość wyświetlaczy convers+ i navi to jakiś żart. Poziom atari. Do B6/B7 pod względem jakosci nawet nowy model, rocznik 2015 się nie umywa. Powiem szczerze dali ogromnie duppy z jakością. W nowym mondku wieje tandeta na odległość. Na zachodzie juz nie zostawiają na Fordzie suchej nitki:) no i jeszcze automatu dobrego nie mają bo Powershift niestety do dsg się nie umywa ale samo prowadzenie i lekkość pokonywania zakretow to elita.
jedrekx Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 W nowym mondku wieje tandeta na odległość. Mikiciuk w Automaniaku mówił dokładnie to samo.. podobno do nowego Passata się nie umywa (Forda nie widziałem na żywo w środku, jedynie na zdjęciach i w TV)
kivlov Opublikowano 25 Września 2015 Autor Opublikowano 25 Września 2015 Ja na żywo byłem w MK4 i w MK5, a w Passacie B8 nie bylem, ale B7 to jest to samo co B6. No i dzisiaj doszły nowe opony. Drogie, ale bardzo dobre.Pirelli P7 Cinturato Blue 215/50 R17, a miałem takie same tylko bez wersji BLUE. Zrobiłem dopiero 4km, więc nic nie napisze. Wczoraj dotarły do mnie dwie sztuki California Scents Cherry - Zapach bardzo intensywny, ale jakoś na chwilę obecna mi nie podchodzi pod mój nos. Może to kwestia przyzwyczajenia zobaczymy. Dziś przyszedł nowy szampon ADBL Shampoo, ręcznik do wysuszania 60x90, oraz CAR SCENTS o zapachu NEW CAR. Auto dzisiaj dokładnie umyte i nałożyłem ponownie wosk.
Wandej Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 To radio wystepuje również z conversem? Miałem ostatnio przyjemność jechać mkiV do Chorwacji no i nie zawiódł. Ale co do prowadzenia jakoś mnie nie powalił
Pzwmichal Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Kamil a czemu wybrales cherry?. Zapach wiśni strasznie mdli, jest za slodki. Do auta lepiej delikatne zapachy Edytowane 25 Września 2015 przez Pzwmichal
kivlov Opublikowano 10 Października 2015 Autor Opublikowano 10 Października 2015 Właśnie wybrałem teraz inny zapach NEW CAR. Tak to radio jest również z convers + i zastanawiam się nad montażem. Wczoraj wieczorem ze sklepu Forda przyszedł do mnie oryginalny rozrząd: Zaległe zdjęcia po myciu nowym szamponem:
jedrekx Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 ile masz przejechane, że już pora na rozrząd?
kivlov Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzisiaj przyszedł zestaw antymiśkowy czyli CB Radio: President Taylor III po modyfikacji u Konektora Antena: Sirio Omega 27 Prędzej był Alberth 6690 + Ml 145 Ktoś mi wyrzucił rzepy i nie zamontowałem w docelowym miejscu radia, jak będę mial to sie pochwale.Dziś chwalę się nowym zestawem hamulców.... Przód i tył Zimmermann wraz z klockami. Chciałem oryginały, ale podobno te lepsze. najbardziej chciałem Zimmermann Sport, ale niestety trochę za drogie były, a ja autem nie szaleje, ale bezpieczeństwa nigdy za wiele może następnym razem się skuszę. Chyba będę musiał zrobić dziurę bo już różne taśmy próbowałem i nic nie trzyma radia CB. Może macie jakiś pomysł na montaż CB?
pawelwor Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Chyba będę musiał zrobić dziurę bo już różne taśmy próbowałem i nic nie trzyma radia CB. Może macie jakiś pomysł na montaż CB? Jeśli dobrze odtłuścisz obie powierzchnie to nie ma prawa puścić klej. W swoim przed sprzedażą miałem problem z oderwaniem tego, a rzepy kupiłem w leroy merlin na metry
kivlov Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 No to będe musiał zrobić kolejne podejście. Bedize pare stopni wiecej to się pobawie. mam nadzieję, że wypali. Sa jakieś ślady po oderwaniu? A i gdzie trzymacie mikrofon?
pawelwor Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Odtłuszczałem zmywaczem do hamulców (tylko to miałem pod ręką) i tylko fragment gdzie miałem przykleić, więc zmyło wszystko co było, włącznie z kosmetykami użytymi na to miejsce, więc zrobiło się trochę jaśniejsze. Po oderwaniu przetarłem meguiarsem i nie było śladu. Edytowane 14 Lutego 2016 przez pawelwor
kivlov Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dobrze wiedzieć, Dziękuję za informację. Właśnie zrobiłem całe autko w środku i drzwi z boku i wszystkie zakamarki środkiem APC. Nie wiem czy dobrze robiłem fotele. Spryskałem i wycierałem i tak kilka razy i powiem, ze fajny efekt wiadomo nie mam odkurzacza piorącego, ale jak na domowe warunki to nie ma juz tych delikatnych plam chyba, że się za kilka godzin pokażą. Ogólnie polecam. ładniej pachnie niż te wszystkie Plaki. Samochód już cały umyty od rana z zewnątrz wiec można ruszać na święta. 9.04.2016 Dzisiaj wymiana oleju oraz wszystkich filtrów (oleju, paliwa, kabinowy, powietrza), oraz odgrzybienie i uzupełnienie klimatyzacji. Dodatkowo dzisiaj założyłem letnie ogumienie Pirelli więc czas ponownie odkurzyć auto i umyć Auto nie było myte od tygodnia więc nie ma efektu, ale lepsze takie zdjęcie niż wcale, Auto jest po dokładnym odkurzaniu i wyczyszczeniu środka przez APC.
Rekomendowane odpowiedzi