Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka instalacje dobrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Szukam pomocnej dłoni w doborze instalacji gazowej do mojej perełki. Silnik oczywiście 2.0 130KM. W moim warsztacie gdzie zakładałem gaz do 2 aut zaproponowali mi instalacje Stag-a i z tego co telefonicznie się dowiedziałem wtryski baracud-y.
Troszeczkę się zagłębiałem w temat i dużo forumowiczów poleca tą instalacje tylko na wtryskach Hana...
I tu pytanie do Was drodzy forumowicze.... Co doradzacie, dodam że koszt wynosi 2200
Ps. gdzie najlepiej wstawić wskaźnik ilości gazu chodzi mi o tą centralkę. (możecie wrzucić zdjęcia jak u was to wstawili)
Pozdrawiam i liczę na ciekawą dyskusję. Mariusz

Opublikowano

Te wtryskiwacze mozesz smialo brac, sa porownywalne.

Opublikowano
  • Autor

Te wtryskiwacze mozesz smialo brac, sa porownywalne.

Czy lepiej doinwestować do Hany ?? Dodam że autkiem chcę trochę pojeździć więc te 200 w tą czy w tamtą nie będzie robiło wielkiej różnicy chyba że wtryski zostawić baracudy a doinwestować w coś innego ?? jak sądzicie ?

Opublikowano

Barracuda jest lepsza i bardziej ustawna wybierz ja. Hana ma problem z klejeniem na zimno.

Opublikowano
  • Autor

No to już jedna sprawa załatwiona ;) teraz pozostaje pytanie gdzie macie upchane te centralki, w jakich miejscach żeby to estatycznie wyglądało ? :)

Opublikowano

centralka koło akuma pod podszybiem ,

reduktor pod podłuznica lewa

Opublikowano

Komp wrzuca się w puche seryjnego ECU albo nad nogi kierowcy.

Opublikowano
  • Autor

Założone ;) później wrzucę wam co mi wstawili..... Tylko jeszcze jedna kwestia jadąc na gazie spada mi kontrolka od paliwa... nie wiem czemu tak się dzieje, dodam tylko że mam pół fisa i nie mogę nic przerzucić..... Macie tak samo czy coś jest u mnie inaczej ?

Opublikowano

wskaźnik od paliwa nie powinien opadać,

instalacja powinna być tak wystrojona,że na gazie ma działać tak samo jak na PB w pełnym zakresie obrotów,

chyba że jest tak ustawione że po przekroczeniu określonych obrotów instalacja podpiera się PB,

dodam tylko że mam pół fisa i nie mogę nic przerzucić.....

o co tu chodzi

Opublikowano

mniek991, dnia 17 Kwie 2015 - 18:17, napisał:

dodam tylko że mam pół fisa i nie mogę nic przerzucić.....

o co tu chodzi

Pół fis to coś jakby fis z mniejszymi możliwościami, nie ma opcji spalania w czasie rzeczywistym, jest pokazany tylko zasięg na obecnym stanie baku paliwa, opcje check najważniejszych parametrów jazdy oraz wyświetlacz połączony z radiem, mam taki sam u siebie, ponoć jest opcja zrobienia pełnego fisa po wgraniu oprogramowania i wymianie manetki z dodatkowymi przyciskami, koszt chyba z 1200pln...

co do instalacji gazowej to też się zamierzam i również zaproponowano mi instalke staga4, ale wtryskiwacze hana lub rega, cena 2200.

mniek991 czekam na foty jak tak to u Ciebie upchali no i napisz czy jesteś zadowolony, jak wrażenia z jazdy :wink:

Edytowane przez Misiek1219

Opublikowano

FIS czy pół FIS nie ma tu znaczenia . Obstawiam że gazownik się nie popisał i coś jest niedopatrzone.

Opublikowano

Jak za 2200 reg albo hana to bierdz hane i staga qboxa albo 4plus nie daj sobie wcisnąc eco. Choc podejrzewam ze za tą cene to stag 4eco + regfast

Opublikowano

Co do wskażnika paliwa te typy tak maja ze lubia opadać mimo 100% jazdy na gazie ,szczególnie gdy masz rezerwe albo full pon ponownym właczeniu zapłonu wskaznik powraca w normalna pozycje. Gdzies juz był o tym temat na forum

Opublikowano

Pierwsze słyszę - U mnie wskaźnik paliwa nie opada niezależnie ile mam pb w zbiorniku.

Opublikowano
  • Autor

jak na razie już nie opada, przy pierwszej jeździe tak było. Co do zdjęć postaram się wrzucić (jutro albo dziś). A wrażenia z jazdy... nie odczuwam różnicy między jazdą na Pb a LPG nawet samo przełączanie jest nie odczuwalne (słychać tylko pyknięcie od zaworu z butli (chyba) ....... A co do zamiany pół fisa na pełnego to koszt rzędu 90 PLN za manetkę + koszt podłączenia VAG-a i zmiany paru wskaźników.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak za 2200 reg albo hana to bierdz hane i staga qboxa albo 4plus nie daj sobie wcisnąc eco. Choc podejrzewam ze za tą cene to stag 4eco + regfast

Zestaw to Stag 4 Qbox, reduktor zavoli chyba zeta i wtryski barakudy, do tego większy zbiornik niż zakładałem zamontować, zmieścił się 62 litrowy dlatego była lekka dopłata, cena zestawu to 2440zł, przejechane na tym 400km i póki co zero problemów, dodam jeszcze, że te 400km to na jednym baku i jeszcze rezerwy nie mam :banan:

Opublikowano

Ja posiadam instalacje gazową LECHO SEC MINI 2 wtryskiwacze BARRACUDA i auto na gazie chodzi pięknie mogę powiedzieć, że na gazie chodzi lepiej jak na benzynie. Nie miałem najmniejszych problemów z gazem większość chwali wtryski HANA, ale BARRACUDA jest jeszcze lepsza.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem OMVL REG FASTY do wczoraj bo niestety padły po 25 tys km i ich nie polecam do tego silnika wgl.... Teraz mam Barracudy i jest rewelka, zupelnie inaczej auto chodzi... na wolnych nic nie czuć jak silnik pracuje... bo na regach to porazka :/

Opublikowano

za rzuczcie foto jak to pod maska wyglada :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie cały zestaw BRC. Płaciłem w promocji 2690 z tego co pamiętam. Cena normalna była 3300. 2 lata około 70tyś zrobione i tankuje LPG i co 15tyś filtry,oleje itd. Do butli wchodzi około 42litrów i robię spokojnie ponad 400km(głownie trasy). Jak ktoś chce zdjęcia to mogę wrzucić ;)