Dan Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje??
Piotrek98igo Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje?? wejdz w FAQ forum DIESLA i
felipe.avant Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 też mam coś takiego, rozpędzam sie daje mu w rure ponad "setka" a tu nagle odcięcie jakby kucyki uciekły lub turbina podziękowała ale faktycznie stane zgaszam motor,odpalam i jest dobrze, podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm
jacekm Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Uzywacie czasami szukajki ? felipe.avant posiadasz już pewne doswiadczenie na forum a zachowujesz sie jak nowicjusz. Mam nadzieje, że sie nie obrazisz
slaweq Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm A jak wygladało to podpięcie pod vaga?? Zrobiłes logi dynamiczne? :gwizdanie:
Jancio77 Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Siemano , dawno się nie odzdzywałem a miałem taki sam problem i nie tylko ten jeden , byłem nawet w ASO .... chcieli pompę już wymieniać bo niepotrafili nawet dobrze zdiagnozować a to był WTRYSK więc radzę CI sprawdż czy wszystkie są sprawne !!!!! WTRYSKI WTRYSKI ...)[br]Dopisany: 19 Październik 2008, 19:49_________________________________________________PS sprawdż jeszcze zaworek przy turbinie ( może być zapieczony ) i dlatego może nie mieć takiego kopa
rookie Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 felipe miałem te same wk@#%ce objawy u mnie podwójne czyszczenie turbiny i pomogło silnik wchodził w tryb awaryjny, na czwórce do 3000 obr. szedł jak burza, a później ciach i zachowywał się jak 1.6 diesel w golfie II najpierw wymieniłem zaworki podciśnienia, ale dalej to samo było wyczyściłem przepływomierz, dałem nowy filtr powietrza i nic diagnoza kompem też była oczywiście najpierw: przekodowana turbina wyczyściłem turbinę od sadzy i prułem lepiej niż przedtem pozdro
Dan Opublikowano 20 Października 2008 Autor Opublikowano 20 Października 2008 W jaki sposób mam wyczyścić turbinę?? I co to jest ta szukajka?
rookie Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 musisz dać auto do mechanika który zna się na turbinach wymontuje ci ja i wyczyści, czym to robi to nie wiem poszukaj zakładu który to robi, ja mam mechanika który umie to robić,ale uwaga! też trzeba nad nim stać pozdrawiam i powodzenia
Dan Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Jestem z olsztyna znacie jakiegoś dobrego, godnego polecenia mechanika w tych okolicach??
Heiduk Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 wszystkie są sprawne !!!!! WTRYSKI WTRYSKI ...smiley) A mnie mechanik powiedział że pompa wtryskowa do wymiany.
Wihajster Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm niemożliwe... W jaki sposób mam wyczyścić turbinę?? I co to jest ta szukajka? prosze o nie zadawanie głupich pytań Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje?? kolego było juz o tym 1000 razy.Jak zrobisz logi i wkleisz na forum w odpowiednim dziale to ci powiemy co dolega twojemu A4.teraz zamykam
Rekomendowane odpowiedzi