tedi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jestem przed wymianą świec żarowych i po odwiedzeniu serwisu aukcyjnego Allegro zorientowałem się ,że mogę zakupić świece firmy BOSCH w cenie 20 zł/szt, oraz w podobnej cenie firmy BERU. Które świece są lepsze jakościowo i czy te Bosch'a to są orginalne ponieważ różnica w cenie pomiędzy lokalnym dilerem jest znacząca 44 zł/szt. Sprzedawca z allegro twierdzi,że sa orginalne jednak to mnie zbyt nie przekonuje bo juz kupiłem kiedyś podróbke wiertarki BOSCH. [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 14-03-2007, 09:32 ] temat dodany do FAQ
Gość zdeniu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum, w przeciwnym razie posty będą usuwane osobiście polecałbym NGK lub Beru :621: w Boscha jakos nie wierzę
spanky Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 Beru,Bosch ... jedno i drugie jest dobre .....
bratpit Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 ja bym postawił na BERU , kupiłem kiedyś FEBI i wydaje mi sie że niegrzeja tak jak beru
pawcio Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 ja wsadziłem BERU, jak narazie nie moge narzekac.....ale i za bardzo nie było mozliwosci ich sprawdzic tej zimy...
tedi Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Opublikowano 1 Lutego 2007 Zdecydowałem się jednak na zakup w sklepie a nie na Allegro i zakupiłem ISKRY w cenie 27,5 zł za sztukę. Zmieniłem sam - bardzo prosta sprawa. Okazało się ,że wszystkie stare BOSH były uszkodzone. Za rok załorzę BERU. Pozdrawiam.
Gość zdeniu Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 iskra to kasa wywalona miejmy nadzieje że wystarczą do następnej zimy
woj-o Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 ja wsadziłem właśnie NGK. Drogo bo 32 zeta sztuka - allegro niby po 20-25 można mieć Beru, ale nie miałem czasu i ochoty na wysyłki Wcześniej były Boshe - okazało sie że 3 są wywalone. Auto przy 2 stopniach zapaliło, ale przez chwilę szarpało i dymiło jak smok, potem już mniej szarpało - dalej dymiło . Teraz w sobotę zobacze na ile to pomogło - jak nie zamarznę .
adasn Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Jak miałem AJM'a też kupiłem NGK, mimo że według katalogu zamienniki nie pasowały, źle leżały kapturki z kablami i w końcu założyłem Bosch'a.
Uziel23 Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Mi padły wszystkie a miałem BERU, więc kupiłem BERU 30zł sztuka. Zobaczymy co będzie...
spanky Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 swiece powinno sie zmieniac raz na rok .... koszt zaden a wiadomo ze furka bedzie zdrowa na zime .... :twisted:
adadur Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Z Boschem pojawiły się swego czasu problemy z uwagi na podróby ... polecam podjechać do stacji "Serwis BOSCH" i tam zakupić świeczki będą pewne. Jeśli nie to NGK lub Beru.
kamil21 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 A co sadzicie o tych świecach <http://moto.allegro.pl/item169954899_swiece_zarowe_vw_1_9tdi_i_inne_skoda_bosch_durat.html> Używał koś ich??? jak sie sprawują???
spanky Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 A co sadzicie o tych świecach<http://moto.allegro.pl/item169954899_swiece_zarowe_vw_1_9tdi_i_inne_skoda_bosch_durat.html> Używał koś ich??? jak sie sprawują??? podejrzanie niska cena .....
wojtek26 Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 Ja troche siedze w częściach b o je sprzedaje i powiem wam że ISKRY słoweńskie bardzo dobrze sie spisują a są tańsze od Boscha czy NGK. A z Boschem to różnie to bywa Iskra kosztuje do TDI 25zł sztuka
tom2009 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Witam Panowie co myślicie o tych świecach ? Czy nie są za tanie jak na oryginał ? http://www.allegro.pl/item785144509_swiece_zarowe_vw_skoda_audi_seat_ford_tdi_beru92.html http://www.allegro.pl/item774032616_swiece_zarowe_vw_skoda_audi_seat_ford_tdi_bosch.html
goldi Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Właśnie założyłem parę dni temu z tego linku co padałeś i jest ok wszystkie miałem spalone a jak sprawdzić to wiesz pewnie w sklepie za te same krzyczą 36 zł za szt mogę polecić tego allegrowicza wszystko sprawnie i szybko
padre24 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Dziś sprawdzałem swoje świeczki żarówką. Wychodzi że są wszystkie sprawne. Miałem w planie wymienić wszystkie a teraz jestem w kropce. Wymieniać czy nie? Czy świece żarowe po pewnym czasie użytkowania tracą swoje właściwości grzewcze? Audiolka zapala tak jakby "twardo" ,mocno silnikiem zatrzęsie, ale odpala za pierwszym bujnięciem rozrusznika. Sprawdzałem vagiem kąt wtrysku mam ok 57. Może to jest przyczyna tego twardego pierwszego rozruchu czy świeczki nie mają już odpowiedniej rezystancji i gorzej grzeją? Z góry dzieki za odpowiedzi.
tom2009 Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Właśnie założyłem parę dni temu z tego linku co padałeś i jest ok wszystkie miałem spalone a jak sprawdzić to wiesz pewnie w sklepie za te same krzyczą 36 zł za szt mogę polecić tego allegrowicza wszystko sprawnie i szybko Beru czy bosch kupowałeś ?
goldi Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Jeśli są sprawne to po co wymieniać i pakować się w koszta [br]Dopisany: 18 Październik 2009, 10:25_________________________________________________Beru tak jak mam oryginalnie Powiem że bałem się troszkę wykrecać czytałem na forum że potrafią się ukręcić ale delikatnie i poszło
Rekomendowane odpowiedzi