peter22 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Taka sytuacja dzisiaj . Auto wydawało sie czyste. Jednak Glinka prawdę ci powie I na koniec pare fotek po woskowaniu. Na korektę nie miałem czasu i tak niezle wyszlo Edytowane 18 Maja 2015 przez peter22
peter22 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 chyba 20 cali , 21 to już sporo kasy na felgi i opony . Ale to na następny sezon jak się uda
tropico Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 na następny sezon, jeśli uda się odłożyć kasę to będę chciał większą felgę wsadzić . a ta zostanie na zimę . tropico, a gdzie opis twojego auta ???? Dawaj jakieś foteczki moja na a8 forum jest a co do kół to felga ciut pomoże ale to nie będzie to. Ja swoja kupiłem na 19" słoneczkach, na lato dokupiłem 20" z S8 felga 9J i dalej była schowana w nadkole. U siebie dałem dystanse przód 15 tył 20mm i jest ok
peter22 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 to muszę mieć 50 linków żeby ją obejrzeć . Brakuje mi jeszcze 30
Wandej Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Furka widziana na żywo w Taborze Krowa wielka
rav85 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Wielka i pali jak smok, lakier byl matowy, podwiozlem rozrzqd to widzialem kawalek auta po 1 etapie polerki i musze powiedziec ze efekt miazga:-)
czaki22 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 ktos mu lifta robi ? czy 05 juz szły brody ?
peter22 Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 od2005 rok wychodził pierwszy lift czyli duży grill
daniell-gda Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 ładna a8 skóra nie wydeptana ile dałeś ? lampy tył po 2 lifcie czarne wnętrze najlepsze
peter22 Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) cisza bo kasa się zbiera i jeszcze 2 dziecko na dniach ma wyjść na świat . Jak na razie to tylko woski raz w tygodniu i śmigam . Gaz ładnie zamontowany, byłem na korekcie i wszystko ładnie chodzi . miałem problem z jedną sondą ale chyba było coś z wtyczką bo od 2 tygodni spokój . W aucie wymieniłem olej i wszystkie filtry. czekam aż temperatura troszkę spadnie i wstawiam na sprawdzenie zawieszenia i zbieżność . Auto pali w cyklu mieszanym 20 litrów gazu (nie da się tym wolno jeździć ).Może uda się zrobić pełną korektę przed zimą. Na pewno do malowania idzie przedni zderzak i dolne progi ponieważ są strasznie wypiaskowane w niektórych miejscach widać już biały podkład. Szukam na spokojnie zderzaka s8 na tył . I to tyle jak na razie dawno nic nie pisałem co się dzieje z autem więc tak : poczytałem troche na forum a8 oraz tutaj u kolegów co smigają s4 b6 i okazało się że dopadły audice standardowe usterki , czyli wyciek oleju z pod dekli i zaślepek wałków , wyciek płynu chłodniczego, zaworki olejowe oraz do wymiany tuleje w górnych wahaczach . Zamówiłem prawie wszystko w aso dzięki koledze nie było tragedii posiada spore zniżki. Dzisiaj byłem zobaczyć jak tam prace. No i standardowo tak jak wyczytałem na forum jakiś debil poskładał dekle dodatkowo na sylikon , masakra. Na chwile obecna zawieszenie zrobione, zaworki olejowe zmienione, zaślepki wałków z oringami wymienione, dekiel od strony pasażera poskładany na nowa uszczelkę plus wymienione świece, pozostał jeszcze od strony kierowcy no i nieszczesna chłodniczka olejowa do której jest masakryczny dostęp jest w niej plastykowy kruciec który sobie peka lub rozpada się na kawałki (jak dla mnie słabe rozwiązanie z tym krućcem silnik generuje taka temperatur że nie ma co się dziwić że ten kawałek plastykowej rurki nie wytrzymuje ) . Doszły jeszcze nowe uszczelki kolektorów , bo tez ktoś sylikonu nawalił. Generalnie wszystkie uszczelki i zimeringi jak to nazwał mój kolega mechanik zrobiły się drewniane , sztywne twarde , więc nie ma co się dziwić że olej puszczały. Dziwi mnie że przy takim aucie żal jest ludziom pare złotych na nowe uszczelki i zimeringi. tym bardziej że 40 tyś km temu był robiony rozrząd . No ale mam nadzieje że teraz autko będzie jeździło bezproblemowo . Można powiedzieć że przechodzi duży przegląd . Na nowy sezon letni szukam felg 20 na chwile obecną padl pomysl na takie http://allegro.pl/axe-ex14-20-9j-10-5j-5x112-i5263843371.html Edytowane 20 Października 2015 przez peter22
slavko87 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Prawidłowe podejście do tematu a nie jak poprzedni właściciel:-/
MARCIN607 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Koło kosa. Taki minus że 20 na a8 wygląda jak 18 na każdym innym aucie.
peter22 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) niestety fajnych felg o rozmiarze 21 jest bardzo mało (w rozsądnych pieniądzach ;o)) . Są rotory ale słabo wyglądają na a8 tzn może nie slabo , ale nie wiem czy pasują do a8. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez peter22
daniell-gda Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Rotory pasują do a8 d3 bardzo fajnie to wygląda 20 cali od rs5 z et 27
Rekomendowane odpowiedzi