Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 [AWX] by MichałA4, RNS-E, EIBACH SPORTLINE,RS4 19"9JET29, MULTI KIERA TT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak robisz remont to daj odraz mocnijsze śruby do głowicy z silnika ARL

A pokrywe zaworów dlaczego dajesz nową? Był problem z odmą w starej?

Opublikowano
  • Autor

Śruby są już przygotowane i czekają aż głowica wróci z serwisu, co do pokrywy to właśnie z odmą miałem duży problem, więcej oleju lało się przez odmę do dolotu niż spod wydmuchanej uszczelki głowicy, postanowiłem zaryzykować i szarpnąłem się na nową zobaczymy czy coś to pomoże .... :eusathink:

Opublikowano

Mam jedno pytanie. Jak wy to robicie, że wkładacie 9J et29 i jest ok :-) Ja mam 8,5J et42 i sie przejmuje że troche za szeroko z przodu ;-).

Opublikowano
  • Autor

He he ;) musisz poruszać się w dwóch płaszczyznach, razem z szerszym kołem musisz niżej posadzić auto, wtedy felga wchodzi w nadkole.

Ale przód przy et 29 chocbys nie wiem jak się starał będzie na styk dopiero jak auto siądzie nisko jakoś to wygląda ;)

Swoją drogą auto już poskladane jeździ i ma się dobrze pierwsze km za mną może jutro skrobne coś więcej i zrobię fotki wymienionych fantów...

:kwasny:

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Najważniejsze że powróciła do żywych :D Letni setup kiedy zakładasz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

O to to :wink: przyznam szczerze że się już zaczynałem o nią martwić :decayed: , ale najważniejsze że się chłopaki spisali i wszystko chodzi aż miło, klepie miękko, nie ma dudnienia z puchy filtra poprostu jest git :wink: ,

Letni setup planuję wrzucić może na początku kwietnia, wszystko zależy od pogody, u nas jeszcze wczoraj śnieg leżał dziś już słońce tak że nie wiadomo jak do tematu podejść :grin:

......a dwie opony jeszcze muszę kupić bo załatwiłem w zeszłym sezonie jedną :facepalm:

Przy okazji remontu zaślepienia doczekał się EGR:

AT_EGR_55_3.jpg
wpadły takie zaślepki:
zaslepka_55.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Palemka znów odbiła :decayed: a poważnie zegar radiowy uruchomiony, wystarczyło odpowiednie kodowanie i mamy taki oto efekt:

DSC_0754_1.jpg

i samo kodowanie:

Adres 17 - Instruments

10 - Adaptacja --> kanał 19

?xxxx: Illumination Option

0 - Needle and Scala only active at 'Light on"
1 - Needle already active at 'Ignition on'
2 - Scale already active at 'Ignition on'
3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active

x?xxx: Board Computer

0 - only Level 2 (long time memory)
1 - Level 1 and 2

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1
1 - Highline without DIS
2 - DIS 2

xxx?x: Ambient Temperature

0 - no Display, Illumination inactive
1 - Display and Illumination active

xxxx?: Remote Clock

0 - Remote Clock not active
1 - Remote Clock active

Auto już na dobre wróciło do żywych :naughty: pozostało już tylko ogarnąć osłony silnika, żeby nie było zbyt miło to jeszcze po wszystkim musiałem wymienić króciec płynu chłodzącego znajdujący się z tyłu silnika, :facepalm: tak to teraz wygląda:

20160325_201157.jpg
a tu moja nowa zabawka :decayed: pamięta ktoś jeszcze takie cudo :naughty:
20160330_205616.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Robota na pierwszy rzut oka zrobiona estetycznie a co do MZ-tki to gdzieś ty ją dorwał w takim ładnym stanie?

Opublikowano

o żesz ty mz-tka :kox: miałem kiedys tropika ale to jeszcze inna epoka :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Niestety wyciekow trochę było, a żeby się do nich dobrać silnik musiał trafić pod myjke bo nie wiadomo było skąd co leci :) Tak że jeszcze jakiś czas będzie się tak pszczyl ;)

Z motorkiem to długa historia, ale w dużym skrócie udało mi się go kupić z ośrodka szkolenia kierowców, jest w stanie idealnym nawet jest ori lakier pali od pierwszego kopa, no i przelotu ma.... 2000 tys km ;)

o żesz ty mz-tka :kox: miałem kiedys tropika ale to jeszcze inna epoka :decayed:

Tropic też mi się kiedyś przewina ale to było wieki temu ;)

He he ale tej 150 nie mogłem odpuścić ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Michal mz-tki raczej modzic nie bedziesz ale piekna sztuka , a jak wozidelko

Opublikowano
  • Autor

Masakra wczoraj wysypał mi się jeden wtrysk :facepalm: więc auto znów uziemione, a wtryski dziś poszły do regeneracji. :kwasny:

Opublikowano

oooo to nie fajnie, ale dobrze ze mz-tke nabyles chociaz jest sie czym poruszac pozdrawia

Opublikowano
  • Autor

MZ to bardziej zabawka na czas gdy zawitam do domu, na razie wypożyczyłem bawarkę od szwagra żeby jakoś się przemieszczać :facepalm:

Opublikowano

zrobisz i bedzie super tez sie musze za swoja zabrac bo jak moja stanie to lepiej bedzie motor wymienic odpukac puki co dokonczyłem ryj mojej czarnej jeszcze tylko lotka , wymienic listwy s-line na s4 i mysle nad 19 potem sie zobaczy

Opublikowano
  • Autor

Mnie praktycznie przez 4 lata omijały jakiekolwiek naprawy motorowni, a w tym roku normalnie wysyp :decayed: mam nadzieję że to już będzie koniec na jakiś czas bo mój budżet tego nie wytrzyma, a kasa musi się zgadzać :grin: , jedyne co zdążyłem zrobić przez tą chwilę po naprawie głowicy to wrzucić letnie koło, na montaż czekają też hemple 320- trzeba je tylko w jakiś ładny kolorek prysnąć oraz kilka innych mniej znaczących zabawek..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gratuluje fury. Życzę szerokości i bezawaryjności

Jeszcze raz dzięki za pomoc ;)

Opublikowano
  • Autor

Polecam się :hi: i zapraszam do WL :wink:

Opublikowano

Jak będę w okolicy to na pewno dam znać :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po długich bataliach z wtryskami auto wróciło do żywych, dziś na szybko sprawdziłem jeszcze korekcję i na wszystkich są one równe 0.0 więc jest super, pierwsze spostrzeżenia są takie że auto jest wyraźnie mocniejsze ciągnie równo na każdym biegu i to tak że do 4-ki wyrywa kierownicę z rąk :decayed: kolejnym plusem jest totalny brak dymka - i to mnie martwi :eusathink: ponoć to diesel :decayed:

Z nowych rzeczy to wpadła również nowa chłodnica klimatyzacji, stara miała więcej dziur niż ser szwajcarski , na sam koniec silniczek dostał nowy olej VALVOLINE synpower EXTREME MST 5W40 oraz CERATEC-a od LM.

Jak się ogarnę ze wszystkim to zrobię kilka fotek rzeczy które ogarnąłem może tez wpadnie zdjęcie z letnim setup-em, który w końcu siedzi na aucie.

O załapałem się na foto :decayed: :

https://www.facebook.com/AudiSpotWwa/photos/pb.737367523026872.-2207520000.1461788928./971183299645292/?type=3&theater

Opublikowano

ceratec dobra sprawa :thumbup1: