Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Black Bitch by GorylTST LZ9W/Gwint/18''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MODEL: Audi A4 B5 2000
SILNIK: 1.8T AWT
MOC: 150KM, ośka
MODY POD MASKA: seria
ZAWIESZENIE: Gwint MTS-Technik Black&Gold Edition
UKŁAD HAMULCOWY: 288mm -> 312mm przód, tył seria, zaciski pomalowane na czerwono
KOLA: River R6 18x8.5 ET42 Nankang AS-1 205/40 przód, 18x9.5 ET40 Nankang AS-1 215/40 tył
NADWOZIE: seria, ramka grila pomalowana na czarno, homemadowe końcówki wydechu o średnicy 80mm
WNĘTRZE: seria - 4x el.szyby, el.lusterka, klima, półkubełki, kierownica skórzana S, czerwone podświetlanie wnętrza (tzw. burdelówa), gałka zmiany biegów A4 B6 Sport
AUDIO: głośniki seria, radio - Blaupunkt Tokyo 110

PLANY:

• czarna podsufitka
  • dekory oklejone folią czarny carbon mat
  • progi S4
  • zderzak przód S4
  • tylna dokładka w kolor nadwozia
  • grill S4
  • dokładka cupra
  • skórzane stołki półkubły lub RECARO
  • czarna półka z tyłu
  • duże prawe lusterko
  • kierownica pogrubiona, spłaszczona u dołu i obszyta na nowo czarną skórą

Cała historia zaczęła się w 2015 roku - przyszedł czas, żeby kupić swoje pierwsze wozidło i przestać jeździć rodzinnym dupowozem. Pomysłów było mnóstwo, od Corrado przez Golfa MK2 aż do Cordoby Coupe. Jedno natomiast było pewne - zakupiony przeze mnie samochód długo nie pobędzie serią. Byłem strasznie najarany na tuningi i na każdy z wymienionych wyżej samochodów już miałem jakiś ogólny plan w głowie. Niestety nie znalazłem nic wartego uwagi w okolicy. Właśnie wtedy nastąpiło olśnienie, znak z nieba, czy coś w tym stylu i narodził się pomysł - kup A4 B5. Kilka dni researchu i ogólnego pogłębiania wiedzy o B5, następnie pierwsze obejrzane auto - 1.6 '99 - który okazał się całkowitym ulepem. Minęło kilka dni i podczas przeglądania ogłoszeń nagle moje serduszko zabiło mocniej - była czarna, poliftowa i z zacnym benzynowym motorem z turbinką o oznaczeniu AWT. Szybki telefon do właściciela i jadę oglądać. Jest! W końcu coś co nie odrzuca na pierwszy rzut oka i wygląda dobrze nawet na żywo. Musiała być moja! Wypłaciłem hajs sprzedającemu i czarnulka zmieniła właściciela. Zaczęło się od ogarnięcia paru parchów, wymiany napinacza łańcuszka rozrządu i oleju (sam rozrząd był wymieniany, co potwierdził znajomy mechanik). Spokojnie przejeździłem zimę i zbierałem flotę na grube tuningi (na które wciąż nie miałem konkretnego pomysłu). Teraz w głowie mam już plan na Sukę i powoli zamierzam go realizować :) 

Sezon 2k15

Zaraz po zakupie

xig5zjnl.jpg

Wnętrze

q0kD8TVl.jpg

Pierwsze mody

bp1Pz7zl.jpg

Sezon 2k16

Nowa rolka

ttkeMWLl.jpg

Przymiarki

pNvv7Lcl.jpg

Przyszedł gwint

cXyLyFDl.jpg

Na fele naciągnięto oponki

UtYyA1Yl.jpg

Gwint i koła na pokładzie (nie mogłem zejść z tyłem niżej bez dystansów)

EVZPpPdl.jpg

Wpadły dystanse 10mm na tył i w końcu mogłem odpowiednio ustawić wysokość

nJhC5DAl.jpg

Sezon 2k17

Gałka od A4 B6 Sport

VZl8mrol.jpg

Upgrade przednich hebli z 288mm na 312mm (nowe tarcze i klocki)

cHx9ZCxl.jpg

Nowe tarcze i klocki tył

URwBaMIl.jpg

Homemadowe końcówki wydechu 80mm

sfhsCCul.jpg

Fejkowe nalypko-dekielki Porsche

7RhZIlLl.jpg

Suka gotowa do sezonu 2k17

dFYERkWl.jpg

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

quatro w budzie fwd???? chce to zobaczyc :D

Opublikowano
  • Autor

quatro w budzie fwd???? chce to zobaczyc :D

Zdaję sobie sprawę, że to praktycznie wymiana całego tyłu, zabawa z podłoga itd. ale gdybym włożył już w ten samochód tyle pracy i serca to nie mógłbym się z nim rozstać tylko po to, żeby zaczynać wszystko od nową z budą quattro :D Tak jak napisałem, to są jeszcze bardzo odległe plany i może ulegną zmianie. Wiem, że gdybym kiedyś chciał się bawić w podnoszenie mocy to nie na tym silniku, który niedługo będzie zagazowany i wtedy albo szedłbym w stronę 2.7BiT albo 1.8T 180KM. Wydaje mi się, że przy 2.7BiT taka moc w FWD mija się zwyczajnie z celem. Przy 1.8T 180KM z lekkimi modami FWD by wystarczyło? Po to też jestem tutaj na forum, żeby ktoś mnie ściągnął na ziemię jeżeli moje pomysły pójdą w stronę marzeń nie do spełnienia :D

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

ciezki temat niewiem czy wogole do spelnienia lecz jak to ogarniesz to chyba bedziesz nr1 na forum :decayed: ale po to sa marzenia zeby je spelniac :hi:

Opublikowano

Powodzenia ino życzyć w modzeniu ;-)

Opublikowano

Ile dałeś jeśli nie tajemnica? krajówka czy od helmuta?

W tym kolorze konret fura :kox:

Opublikowano

To na pewno 1BE ? U mnie niby jest to zawieszenie, ale jakoś niżej siedzi. Chyba, że to przez koła :D

Opublikowano
  • Autor

To na pewno 1BE ? U mnie niby jest to zawieszenie, ale jakoś niżej siedzi. Chyba, że to przez koła :D

Z VIN dekodera i z kropek na sprężynach wynika, że to 1BE. Ty masz 18, a u mnie tylko 16, więc to też robi różnicę :D

Ile dałeś jeśli nie tajemnica? krajówka czy od helmuta?

W tym kolorze konret fura :kox:

Równe 10k dałem. Pod koniec 2013 przyjechała ze Szwajcarii, a ja jestem drugim właścicielem w kraju :)

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

Masz jakieś potwierdzenie, że ściągana ze Szwajcarii? Z tego co wiem, to tam auta są wyposażone bardzo bogato, a tutaj troszkę goło jak na Szwajcara...

Opublikowano
  • Autor

Mam książeczkę serwisową ze wszystkimi wbitymi przeglądami i wizytami w serwisie, która kończy się na 2013 roku, kiedy ją sprowadzili ze Szwajcarii. Mam też wszystkie instrukcje po niemiecku i nawet jakiś paragon zagubiony ze sklepu jakiegoś :D Na szybie był kawałek naklejki z autostrady też :D Te papiery wyglądają w porządku ale pewności w 100% nigdy nie ma...

Tutaj kody wyposażenia u mnie:

E0A = Akcja specjalna-brak
7A0 = Bez odtwarzacza cd/instalacji do odtwarzacza płyt cd
4UE = Lewo/prawo
6XD = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie,
5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52
5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa
1KD = Hamulce tarczowe tył
J1L = Akumulator
1LB = Faustsattelbremse przod
1AC = System przeciwblokujĄcy -abs-
1BE = zawieszenie sportowe (obniżone o 20 mm w stosunku do 1BA
3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)
5MY = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu,
7X0 = Bez ultradŹwiękowej sygn.przy parkowaniu
4R3 = Elektryczne podnoŚniki szyb
F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung
0L2 = Pedał przyŚpiesz. z modułem elektronicznym
8GL = Alternator
0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu
0YD = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru:
0JE = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas:
T6V = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8l 110kw
3NZ = Oparcie tylne dzielone
8JH = Reflektor halogenowy kzl
U1A = Obudowa wskaŹników -zegara i prędkoŚciomierza
X4B = National sales program switzerland
2PV = Kierownica skórz. do poduszki bezp.
8Q0 = Bez regulacji zasięgu Świateł
9Q0 = Bez wskaŹnika wielofunkcyjnego
8Z5 = Chlodnica wody
MW8 = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa
7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego
C1L = Felga aluminiowa 7 jx16h2 et45 5/112
7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach
4X1 = Boczna poduszka bezp.
2K1 = Zderzak wzmocniony
6R2 = Oslona dzwigni zmiany biegow skora
3L3 = Siedzenia normalne przod
3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej
4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika.
5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz
1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego
0GG = Instalacja oczyszczania gazow spal. eu4
Q1D = Fot. sport.
4GH = Szkło atermiczne-dookoła, zielony

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

Tragedii nie ma, ale jak na szwajcara to jakoś mało ;) ważne, że ładnie utrzymana i zdrowa :thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W końcu zaczęło się coś dziać :D Po dłuższym namyśle zrezygnowałem z zakładania podtlenku LPG :D Ze spraw mechanicznych wymieniłem napinacz łańcuszka rozrządu, który zaczął dawać o sobie znać i zawór DV, który okazał się dziurawy. Przy okazji znajomy mechanik upewnił się, że poprzedni właściciel mówił prawdę odnośnie wymiany rozrządu i pompy wody :D Udało mi się też ogarnąć blacharkę - parchy z prawych tylnych drzwi, z bledny bagażnika i z trójkąta koło szyby lewych tylnych drzwi zostały usunięte. Miód na moje serce :D Jeżeli chodzi o pierdółki to umalowałem zaciski na czerwono:

KmhZPH4l.jpg

Ogarnąłem końcówki wydechu

RFH5LCxl.jpg

Zainspirowany zdjęciem Passata B5 z czerwonym podświetlaniem w środku postanowiłem wypróbować to u mnie. Efekt mnie zadowala (nastrojowo jak w bajzlu xD):

93MXdk2l.jpg

Oprócz tego ogarnąłem sobie stalóweczki na zimę. Niestety nie zrobiłem fot jak wyglądały przed odszczurzaniem :kwasny: Mogę tylko powiedzieć, że stalówki z całym przywracaniem do należytego stanu kosztowały mnie jakieś 150 zł :D

x9YNiU5l.jpg

Teraz gdy zagłębiłem się w temat to patrząc na mój pierwszy post jest mi wstyd za to jakie herezje pisałem o przełożeniu quattro i swapie 2.7BiT do ośki xD 1.8T 4ever :D

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

uczymy sie na bledach kolego :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z racji, że ramka mojego grilla zaczęła obłazić z chromu, postanowiłem pomalować ją na czarno:

Flu8AYyl.jpg

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

Zrobisz jakąś fotkę, gdy będzie ciemno z czerwonym oświetleniem żarówek? Też się zastanawiam i nie chciałbym, aby wyglądało to jak w zamtuzie :P

Opublikowano
  • Autor

Lepszego nie uda mi się ustrzelić - marny aparat :/ Wygląda jak w zamtuzie i wiadomo, że jednemu się spodoba, a drugiemu już nie :D

tGmDnNAl.jpg

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

Źle to nie wygląda w sumie. Dzięki za foto :)

Opublikowano

to teraz będzie chędożenie na okrągło :P

Opublikowano
  • Autor

Taką oto fotkę ustrzelił mi kumpel :D

bp1Pz7zl.jpg

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano

W końcu zaczęło się coś dziać :D Po dłuższym namyśle zrezygnowałem z zakładania podtlenku LPG :D Ze spraw mechanicznych wymieniłem napinacz łańcuszka rozrządu, który zaczął dawać o sobie znać i zawór DV, który okazał się dziurawy. Przy okazji znajomy mechanik upewnił się, że poprzedni właściciel mówił prawdę odnośnie wymiany rozrządu i pompy wody :D Udało mi się też ogarnąć blacharkę - parchy z prawych tylnych drzwi, z bledny bagażnika i z trójkąta koło szyby lewych tylnych drzwi zostały usunięte. Miód na moje serce :D Jeżeli chodzi o pierdółki to umalowałem zaciski na czerwono:

8baa8f9a096053bdmed.jpg

88718971d03d83fdmed.jpg

Ogarnąłem końcówki wydechu. Docelowo wpadną końcówki Ultera, które będę zamawiał jakoś na dniach :D (foto przed i po):

0c0172742e58b45dmed.jpg

Zainspirowany zdjęciem Passata B5 z czerwonym podświetlaniem w środku postanowiłem wypróbować to u mnie. Efekt mnie zadowala (nastrojowo jak w bajzlu xD):

d58d88ef30605707med.jpg

Oprócz tego ogarnąłem sobie stalóweczki na zimę. Niestety nie zrobiłem fot jak wyglądały przed odszczurzaniem :/ Mogę tylko powiedzieć, że stalówki z całym przywracaniem do należytego stanu kosztowały mnie jakieś 150 zł :D

a0b0daffc03da17cmed.jpg

Tutaj tak humorystycznie :D

3ca29a73ded40c08med.jpg

Teraz gdy zagłębiłem się w temat to patrząc na mój pierwszy post jest mi wstyd za to jakie herezje pisałem o przełożeniu quattro i swapie 2.7BiT do ośki xD 1.8T 4ever :D

Kolego co robiłeś z wydechem ? mój też zapuszczony aż razi i nie wiem jak sie zabrać za to dobrze.

Grill folia czy plastidip?