Michalik2 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 witam mam uszkodzony wskaznik temperatury i mam takie pytanie jak kupie inny licznik np angielski to bedzie mi pasowac ta malo wtyczka do plytki od wskaznika temperatury czy wszystkie te wskazniki sa takie same z gory dziekuje za odpowiedzi
jacek70 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Jeśli chodzi Ci o wskaźnik temp. oleju to w liczniku jest kostka 4 pin , gdzie jest wykorzystany tylko jeden styk. Do niego idzie przewód biało niebieski z czujnika. Powinno pasować. Ja tą kostkę dorabiałem z podobnej większej.
Michalik2 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 chodzi mi o wskaznik temperatury raz na jakis czas mi dzialal rozebralem licznik i rozebralem ten wskaznik tam do trybek zlozylem i od tamtej pory juz nie chodzi chyba cos zle zlozylem nie potrzebnie rozbieralem do tych trybek bo jak sie okazalo to byl jeden zimny lut chodzi mi o wskaznik temperatury raz na jakis czas mi dzialal rozebralem licznik i rozebralem ten wskaznik tam do trybek zlozylem i od tamtej pory juz nie chodzi chyba cos zle zlozylem nie potrzebnie rozbieralem do tych trybek bo jak sie okazalo to byl jeden zimny lut wskaznik temperatury cieczy
jacek70 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Sorry . Niedopatrzenie. JA pisałem o b5. Zmylił mnie opis silnika 1.6 w profilu. Jak jest w b6 to niestety jeszcze tego nie wiem bo nie było potrzeby tam zaglądać.
Michalik2 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 ma ktos moze sprzedac uszkodzony licznik ze sprawnym wskaznikiem temperatury ???
xsebo1 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Wymontuj i złóż ponownie jak ma być. Napędem jest mała zębatka z magnesem. Rozegnij z wyczuciem blaszki od siebie i dognij do pokrywy zamykającej. Przed złożeniem ustaw wskaźnik w pozycje wyłącznego silnika. Kilka podejść miałem ale wskazuje jak nowy. Dodatkowo Wymontowałem z licznika całą elektronikę i wyplukalem wodą destylowaną. Jak nowy
Madol1 Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 ma ktos moze sprzedac uszkodzony licznik ze sprawnym wskaznikiem temperatury ??? Odezwij sie na pw
Rekomendowane odpowiedzi