Kali S4 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Powiem Ci ze one tak mają,grzeją chyba w jakimś zakresie temperatury,to sprawdzanie napięcia to mozna o kant d..py potłuc
Artur82 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 no tak ale dzis jest przeciez zimno jak cholera a one ani drgnely do grzania
bipi555 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 u mnie tak samo nawet przy -20 nie grzeja , wydaje mi sie ze cos jest nie tak z instalacja, kable sa wypuszczone ale nie ma odpowiedniego napiecia, jutro tez tak chyba zrobie jak radzi kolega, wypne wklady i zobacze jak dzialaja wklady wpiete do aku na krotko, i sprawa sie rozwiaze, jezeli zaskocza , to wiadomo gdzie tkwi problem;/
darus161 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dobra:) Przed chwilą się okazało, że jeden wkład grzeje (od pasażera), a drugi nie:( Po dzisiejszej jeździe nocnej praktycznie lusterka mi zamarzły, więc włączyłem ogrzewanie. Jedno zaraz ładnie odparowało, a drugie nic. Wychodzę z auta, dotykam i jedno jest cieplutkie, a drugie.... Wiadomo. Co może być przyczyną, że jedno grzeje a drugie nie?? Mam nadzieje, że po prostu mata się skończyła i wystarczy wkład wymienić a instalacja jest sprawna ...
Kali S4 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Prawdopodobnie mata się skończyła,zamień jeszcze wkłady miejscami i zobacz czy to które grzeje bedzie również grzało z drugiej strony.
Artur82 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 u mnie juz grzeje...te kabelki co dochodza do lusterka byly zasniedziale...wyjalem konektorki przeczyscilem i grzeje... ...a teraz kolejne pytanie...te maty GB-10S to chyba grzeja wiele gorzej niz ori lustra co?? bo szalu jesli chodzi o temp grzania nie robia macie jakies doswiadczenia ??
Młody_drog Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 taa, u mnie ori się nagrzewa znacznie szybciej niż gb10s
Artur82 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 zdjecia z prac. zdjete lusterko: tak wyglada lustro z przyklejona mata: a tak po przyklejeniu juz elementu moujacego: Dodam od siebie tylko tyle, że faktycznie nie potrzebna jest żadna dodatkowa taśma bo po odklejeniu lustra od plastiku, przyklejeniu maty, wystarczy taśme, ktora jest na plastiku lekko podgrzac (suszarką) i spowrotem przykleić do lustra...trzyma tak jak pierwotnie... ...Modzik godny polecenia
bipi555 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja chyba tez tak zrobie , sciagne te czerwone nasadki, i wyczyszcze te styki, moze to cos da, ja kupilem te szkielka , http://allegro.pl/audi-a4-a6-2000-wklad-lusterka-podgrzewany-i1341942460.html sa o 1 mm mniejsze jak oryginaly, ale wykonanie super,ja oryginalne , taki sam kolor i pole widzenia , jezeli ktos bedzie szukal to polecam, jutro zobacze co da sie z tym fantem zrobic...
Artur82 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 ciekawe czy beda grzaly lepiej niż te z dokładamymi przez nas matami
Gamling Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 A do mnie właśnie przyszły maty. Teraz muszę tylko pozakładać
fayera Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 ciekawe czy beda grzaly lepiej niż te z dokładamymi przez nas matami Ja tam nie narzekam-osuszają się dosyć szybko i całe,dotykając całe są ciepłe. Nie porównywałem z oryginalnymi ale skoro jest zadowolenie to nie experymentuje
bipi555 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 no i nici , dzis po raz kolejny sciagnalem wklady,bo chcialem zrobic tak jak kolega ,przeczyscic, ale dalej nic z tego, dziadostwo nie dziala, juz mnie szlak trafia , zapodalem raz jeszcze miernik, napiecie 00.2 , caly czas miernik pokazuje stala taka sama wartosc, bez roznicy czy ogrzewanie tylniej szyby jest wlaczone czy nie , czy przekrece kluczyk w satyjce czy nie ,nie ma zadnych zmian, juz nie wiem co mam szukac, wydaje mi sie ze te dwa kabelki koncza swoja przygode w drzwiach i tyle obawiam sie ze nie obejdzie sie bez rozebrania wszystkiego,
Młody_drog Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 wyczyściłeś styki? Może od wilgoci zaśniedziały
piatka22 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam wszystkich ja też mam taki sam problem jak bipi555. Audi a4 99 rok kombi kabelki dochodzą maty wyjmowałem sprawdzałem na akumulatorze grzeją i to dobrze a tak jak założone to nie grzeją. W czym, jest przyczyna czy na pewno to jest podpięte od tylnej szyby w tym roczniku, a może jednak przez ten termostat i on się zepsuł, czekam na jakieś rady, konkretne co do tego roczniak i modelu. Same problemy tylko z tymi samochodami. Pozdrawiam
Krzy0 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nie kazda B5 miała cała instalacje podgrzewanych lusterek,musisz pociągnąc dalej przewody do przycisku szyby.Te przewody co masz w lusterku to tylko 5cm z kostką.
piatka22 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 No może i tak ale delikatne napięci mi pokazuje na mierniku 0,23 to chyba gdzieś jednak muszą by podpięte, bo gdyby nie były podpięte to chyba raczej w ogóle by nic nie pokazywało?
Kali S4 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 No może i tak ale delikatne napięci mi pokazuje na mierniku 0,23 to chyba gdzieś jednak muszą by podpięte, bo gdyby nie były podpięte to chyba raczej w ogóle by nic nie pokazywało? dokładnie
piatka22 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 No dokładnie tylko ja dalej nic nie wiem
darus161 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Wyczyść dokładnie styki. W sumie to jedyny powód jaki może być, jeśli napięcie jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi