plastuch Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Witam czeka mnie wymiana rozrządu (co prawda w C5 ale to przecie jeden pies )czy możecie polecić jakiś zestaw czy brać co mi dadzą w sklepie?
BazylGT Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Ja nie cudowałem specjalnie jakoś - pasek Contitech, rolki SKF, pompa jest Ruville. Do tego przy okazji pasek wielorowkowy też Conti. Niektórzy polecają wzmacniane paski GATESa, ale ja narazie nie kombinowałem w tym kierunku - Conti w żadnym aucie mnie nie zawiódł do tej pory. Może przy następnej zmianie pomyślę, jeśli będę coś jeszcze dłubał w silniku. Ale wiadomo - najważniejsze to nie przeciągać wymiany a wszystko powinno być ok.
peacenotwar Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dokładnie - tutaj nie ma wielkiej logiki. Ważne żeby syfu nie wziąć i koniecznie zmienić termostat tylko i wyłącznie na Gates.
plastuch Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Pany jakie przebiegi na nowym rozrządzie mam taki zestaw zamontowany: Co śpec to inna opinia i sam nie wiem kogo słuchać Pzdr.
BeyerBrown Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 MAX. 120tys.km lub 5 lat (starzenie się paska). W praktyce lepiej wymienić przed upływem 100tys.km.
Rekomendowane odpowiedzi