domin30 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Witajcie Moj zestaw to 2,5 TDI AYM 155km rok 2002 + multitronic. Wczoraj jadac na prostej silnik zgasl i auto zaczelo zwalniac. Zdazylem wrzucic N w skrzyni i zjechac na pobocze. Auto nie odpala podczas proby pali sie kontrolka swiec zarowych. Przywiozlem je laweta i stoi przy warsztacie. Podpielem dzisiaj vaga i mam takie bledy: Silnik: 01318 - control module for injection pump (J399) Skrzynia: 17114 - Incorrect Gear Ratio P0730 - 35 - 00. Moje pytanie czy to pompa sterownik czy cos ze skrzynia? Bardzo prosze o wypowiedzi.
majkel_majki Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Na moje umarła pompa, sterownik. Czy błąd skrzyni daje się usunąć?
domin30 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam samochód już naprawiony. Padł sterownik pompy wtryskowej, który oddałem do naprawy po zmontowaniu wszystko działa jak należy.
lunatic Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Bład skrzyni mógł wskoczyć przypadkowo gdy napiecie spadło i przeszło sie na N
Rekomendowane odpowiedzi