Tarantula56 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witajcie. Montowal ktos z was juz pompe walbro w seryjnym koszu? Auto to b6 1.8t bex fwd. Idzie to zamontowac tak zeby dzialalo jak ma dzialac? Duzo jest komplikacji? Pozdrawiam
krzysiekml Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 ori pompa ma fi 50,koszyk ma fi55 a walbro ma fi40 więc jak widzisz tą różnicę trzeba uzupełnić żeby walbro siedziała ciasno w koszyku dół koszyka trzeba wyrezać pod sitko z walbro i cała robota przewody pasują czas pracy około 2 godziny
Tarantula56 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przewody od zasilania sie lutuje czy sa jakies przejsciowki czy cos w tym stylu w zestawie?
krzysiekml Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 jest kostka z kablami i trzeba lutować
sambo Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 I jak udało się zamontować? Jaką pompę montowałeś? gss341 czy gss342 ? jest kostka z kablami i trzeba lutować Który jest "+" ? Czarny czy żółty? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
witek1234 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) ori pompa ma fi 50,koszyk ma fi55 a walbro ma fi40 więc jak widzisz tą różnicę trzeba uzupełnić żeby walbro siedziała ciasno w koszyku dół koszyka trzeba wyrezać pod sitko z walbro i cała robota przewody pasują czas pracy około 2 godziny masz jakieś foto z tej operacji ,albo moze jest jakaś pompa co podejdzie ? jak z głośnością tej pompy ? Edytowane 16 Września 2015 przez witek1234
krzysiekml Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 nie mam foto bo operacja rezania trwała ok. 1godz głośność jak to walbro,troszkę słychać
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Jestem po zabiegu.. Trochę roboty jest Kilka fotek: W sumie po fakcie wpadłem na pomysł ze zamiast ciąć kosz można było zrobić cos takiego: (zdjęcie znalezione w sieci) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Jak mailem rozebrany bagażnik to cos było słychać. Po złożeniu wszystkiego do kupy pompę słychać tylko w momencie przykręcenia kluczyka. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
witek1234 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 ile czasu temu zakładałeś jak z rannym paleniem ?
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 ile czasu temu zakładałeś jak z rannym paleniem ? Wczoraj zakładałem. Rano odpalił jak zwykle, czyli dobrze
krzysiekml Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 ta ostatnia fota to wielki niewypał,ćwiartka paliwa kilka zakrętów i pompka do wymiany z reszto u Ciebie też będzie miała krótki żywot ale obym się mylił bo jak zauważyłeś że po wyjęciu koszyka było w nim paliwo a w tym przypadku zwyczajnie na zakrętach w koszyku będzię sucho przy niskim poziomie paliwa w zbiorniku
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 To jak to zrobiłeś u siebie?? Nie było innej opcji upchać tego kosza od walbro Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
krzysiekml Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 ja zakładałem z okrągłym sitkiem,jest lepiej uszczelnić dół kosza bo średnica sitka jest taka sama jak średnica koszyka a masz ogólnie ori wallbro czy podyebka sie trafiła ?
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 To jakie masz walbro ze masz okrągłe sitko? Gss341 i gss342 maja takie jak ja. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
krzysiekml Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) brałem od tego gościa http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5702996959&reco_id=a63a8d52-6b7c-11e5-9aac-fa163efa8923&ars_rule_id=201,ma orginały na fotce jest kwadratowe ale u mnie było okrągłe sitko Edytowane 5 Października 2015 przez krzysiekml
sambo Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Czyli masz gss342 a tam jest tylko takie sitko jak u mnie na zdjęciu. Nie widziałem okrągłego sitka w internecie do gss342. Moze roznieś jakieś mody do tego Ja ściągałem z usa. Mam nadzieje ze pochodzi, tym bardziej ze na dniach bede robic gaz. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane 5 Października 2015 przez sambo
marcinbob_89 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) www.ten20.se/index.php/adapter-for-att-kora-044-branslepump-i-audi-a4-b6.html. W sumie to można coś takiego samemu zrobić na tokarce:-) Edytowane 7 Października 2015 przez marcinbob_89
kupczak90 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Siema, Jako, że pompa paliwa odmówiła pracy, a koszt nowej to ponad 1200zł , sensownym rozwiązaniem było wstawienie Walbro 255 GSS341 Komplet z akcesoriami montażowymi kupiłem na znanym portalu aukcyjnym u tego użytkownika http://allegro.pl/show_user.php?uid=4619134 Montaż zajmuje jakieś 2 godziny łącznie z wyciąganiem pompy z baku i ponownym montażem. Rzeźby jakoś specjalnie dużo nie było. Średnica oryginalnej pompki to 50mm walbro ma 40mm, średnica kosza to 55mm. Jak widać jest różnica, którą trzeba uzupełnić. Zdejmujemy filtr. Dół kosza rozwiercamy na tyle żeby dolna część pompki przechodziła na drugą stronę ale, żeby nam nie przeleciała na wylot. Do pompki dołączona jest pianka wygłuszająca, z której to można sobie zrobić fajną uszczelkę o średnicy zewnętrznej takiej, żeby ciasno wchodziła w kosz. Przecinamy ją tak, żeby na dole pompki został nam pasek szeroki na ok. 2 cm na który założymy oryginalny oring. Pozostałą część rolujemy do pożądanej średnicy i zakładamy w górnej części pompki. Od razu zakładamy wąż i zaciskamy opaskę. Można też od razu podłączyć wtyczkę. Pompkę wkładamy do kosza i zamykamy pokrywę. Jak widać pompka jest o wiele niższa od oryginalnej, ale jak ciasno obsadzimy pompkę to nie powinno się nic przemieszczać. Tym bardziej, że od dołu pompkę trzymać będzie filtr. Lutujemy wtyczkę zawracając uwagę na polaryzację i montujemy całość w samochodzie. Pompka funkcjonuje bardzo cicho. Do kabiny praktycznie wg jej nie słychać. Fajna alternatywa za 1/3 ceny dla oryginalnej pompki. Opis dotyczy pompki w 1.8t FWD Podziękowania za konsultacje techniczne dla krzysiekml Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez kupczak90
Rekomendowane odpowiedzi