ems Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Witajcie, podczas próby wymiany tylnej ramki tablicy rej. w avancie ukręciły się obie śruby. Śruby ukręciły się podczas wykręcania. Miał ktoś podobny przypadek? Tak to wygląda: Edytowane 5 Czerwca 2015 przez ems
MrLanC Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Ja miałem podobny problem , rozwierciłem i nagwintowałem. Jeżeli nie posiadasz gwintownika to raczej bez warsztatu się nie obejdzie Edytowane 5 Czerwca 2015 przez MrLanC
ems Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Czyli pozostaje rozwiercenie, przy odrobinie szczęścia wykrętakiem wyjdzie. Rozwierciłeś nito nakrętkę? i dałeś kolejną? Ps. od strony tapicerki jest jakieś podejście? Edytowane 5 Czerwca 2015 przez ems
pandamix Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 ja dałem sobie spokój i dałem nowe wkręty w blache
Horneth Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Najlepiej od strony tapicerki obciąć nitonakrętke i zanitować nową.
MrLanC Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Z tego co pamiętam nie rozwiercałem nakrętki Jeżeli od strony tapicerki chcesz się dostać to trochę dłubaniny będzie , najlepiej nagwintować. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez MrLanC
turzol Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Przechodziłem to u siebie. Skończyło sie na rozwiercaniu śrub i w serwisie wstrzelili nowe nitonakretki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ems Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 Na razie udało mi się przewiercić śrubę Próbowałem wbić torxa i odkręcić ale nie dało rady. Zastanawiam się czy próbować wykrętaków czy dać sobie spokój rozwiecić większym wierłem i nagwintować?
Magicbattle Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 wes to rozwierc do konca i nagwintuj nie ma co sie zastanawiac. prosta robota
Horneth Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Już widać że nie jest nawiercone idealnie na środku więc na m6 już nie uratujesz tego...
Tyrath Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Chwyć to teraz kombinerkami, zgnieć i wykręcaj, pójdzie na bank bo niedawno tak rozwiercalem mega zapieczone śruby z bagażnika na dach
ems Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki Wszystkim za pomoc. Rozwierciłem dalej a następnie nagwintowałem na M6 Ostatecznie wyszło to tak: Pamiętacie ile ma fabryczna śruba długości? Kupiłem nowe M6x30 i przy wkręcaniu jednej ze śrub na końcu pojawił się delikatny opór...?
hidden22 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 @turzoljaki koszt wymiany nitonakretki ? i czy mozna samemu wymienic te nity do nitonakretki? pozdrawiam
turzol Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 5 godzin temu, hidden22 napisał: @turzoljaki koszt wymiany nitonakretki ? i czy mozna samemu wymienic te nity do nitonakretki? pozdrawiam Ja to wymieniałem w warsztacie blacharskim, samemu raczej będzie trudno bez odpowiedniego sprzętu, facet używał coś ala nitownicy i wstrzeliwał je do blachy. Nie pamiętam ile zapłaciłem, coś koło 30zł + koszt tych nakretek w serwsie
Gregory87 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Jest to do zrobienia samemu. Ori nitonakrętka na pierwszy rzut oka wydaje się być z solidnego materiału, ale tak naprawdę idzie lekko za pomocą śruby i nakrętki, jak na poniższym filmiku. Większą trudność sprawia pozbycie się starej. Ja to rozwiercałem dużym wiertłem do pewnego momentu, aż ta okrągła podkładka z wierzchu ukręci się od całej reszty. Później od środka pozbywamy sie pozostałości i mamy gotowy otwór pod nową nitonakrętkę. Operacja na pól godziny
hidden22 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 @turzola nie masz czasami nr tych nitowkretow?
Undisclosed Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 Wiecie może jaka śruba jest tam oryginalnie? W etce jest akurat nieopisana ?
Rekomendowane odpowiedzi