Opublikowano 15 Stycznia 20188 l Godzinę temu, KanG napisał: Jakiś sprawdzony zestaw ? Chcę wymienić przód i tył. Jaka jest rozsądna cena za komplet ? z góry dzięki. Hej, do 1BA polecam Sachsy (313 364). Ja przy przebiegu lekko ponadu 200 tys. wymieniałem tylko amortyzatory. Poduszki/łożyska, odboje i sprężyny zostały ze względu na bardzo dobry stan. Rozsądna cena za komplet na przód to granice 480-500zł. Na tył w granicach 350-400zł. Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 20188 l przez Lastk
Opublikowano 10 Lutego 20188 l Witam kolegów Podepnę się pod temat. Jakie amorki podejdą do B8 sedan Sline, zawiecha wg wlepy 1BE. (chodzi mi o tył- widzę, że jeden jest zapocony więc czas wymienić) Mógłby się ktoś wypowiedzieć o Monroe? Czy tylko Sachs? Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 20188 l przez Robert West
Opublikowano 26 Marca 20188 l W dniu 10.02.2018 o 21:09, Robert West napisał: Witam kolegów Podepnę się pod temat. Jakie amorki podejdą do B8 sedan Sline, zawiecha wg wlepy 1BE. (chodzi mi o tył- widzę, że jeden jest zapocony więc czas wymienić) Mógłby się ktoś wypowiedzieć o Monroe? Czy tylko Sachs? Pozdrawiam Sachs, Monroe Bisltein
Opublikowano 31 Marca 20188 l W dniu 3/26/2018 o 20:58, Wandej napisał: Sachs, Monroe Bisltein Kupując Sachsa nie można zrobić nic złego.W standarcie czyli 1BA są amortyzatory firmy Monroe.Bilstein B4 odpowiada standatowi a B6 jest bardziej sportowy i ponoć super się jeździ tylko że cena inna niż Sach i Monroe.Jeśli cena nie ma znaczenia to Bilstein jest pierwszym adresem
Opublikowano 2 Kwietnia 20188 l Witam Oryginalnie siedziały Sachsy i takie tez wstawiłem ( do zawieszenia 1BE 313 366) i poprawa jest znaczna. Pozdrawiam
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l W dniu 1.02.2017 o 18:00, budynx napisał: witam, dołączam się do pytania, czy ktoś ma obeznanie w temacie wymiany tylnych amortyzatorów? U mnie jeden wylał więc będę chciał samemu wymienić. Będę wdzięczny za każde info. dzięki Nadkola nie musisz ściągać. Góra jest rozcieta. Delikatne odegniesz i masz dostęp do dwóch srób. Dół jedna śruba. Lepiej robić na kanale. Trzeba trochę siły żeby ruszyć dół
Opublikowano 28 Kwietnia 20188 l Witam.Musze wymienić amortyzatory.Jeżdżę dosyć dużo(20 tys km w 10 miesięcy) Co możecie polecić w moim przypadku
Opublikowano 22 Września 20188 l Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat amorów firmy STARK z 3 letnią gw? warto je kupić?
Opublikowano 24 Października 20187 l witam mam pytanie odnośnie amortyzatorów do a4b8 2.0tdi kombi 2010r, mam zawieszenie obniżone eibach -30/-35, jakie amortyzatory pod to zawieszenie? takie same jak pod s-line czy jakieś inne? pozdrawiam Edytowane 24 Października 20187 l przez Marcin.W
Opublikowano 5 Stycznia 20197 l Witam. Dzwoniłem do dwóch sklepów w moim mieście i pytałem o amory sach na przód. W jednym sklepie powiedzieli że koszt 270 i że to sa bardzo dobre, a w drugim sklepie 230 zl. I niewiem skąd taka różnica, co o tym sądzicie bo niewiem które kupić. Czy są jakieś podruby czy co. Edytowane 21 Stycznia 20197 l przez dzwiedziu
Opublikowano 21 Stycznia 20197 l Kupiłem kayaby, produkcja hiszpania, może ktoś się wypowie na ich temat. Cena 190 zł na przód tył 160 zł
Opublikowano 23 Marca 20197 l Też akurat wymieniłem na kyb bo jeden ori mimo poprawnej sprawności się pocil. Zrobiło się że tak to określe stabilniej na drodze
Opublikowano 3 Maja 20197 l Pytanie Mam a4 b8 lift 3.0tdi quatro na zawiasie 1ba i chce wrzucić eibach pro kit ale przy okazji moge kupic nowe amory i tutaj moje pytanie, jakie amory kupic do tych sprężyn żeby fajnie siadło audi na dół ? I czy cos trzeba dokupić procz amorow i sprężyn ?
Opublikowano 8 Maja 20197 l W dniu 31.03.2018 o 10:43, aprox99 napisał: Kupując Sachsa nie można zrobić nic złego.W standarcie czyli 1BA są amortyzatory firmy Monroe.Bilstein B4 odpowiada standatowi a B6 jest bardziej sportowy i ponoć super się jeździ tylko że cena inna niż Sach i Monroe.Jeśli cena nie ma znaczenia to Bilstein jest pierwszym adresem Panowie, a więc takie pytanie: czy jak założę amortyzatory Bilstein B4 to będą pasowały pod zawieszenie S-line 1 BE ?
Opublikowano 8 Maja 20197 l Zawieszenie s-line to nie 1BE.Ja mam w moim 1BE i nie mam s-line.S-line to 1BV. B4 to standardowe amortyzatory do normalnego zawieszenia. Do sportowego polecane są B6, są drogie ale ponoć super Edytowane 8 Maja 20197 l przez aprox99
Opublikowano 8 Maja 20197 l 2 godziny temu, aprox99 napisał: Zawieszenie s-line to nie 1BE.Ja mam w moim 1BE i nie mam s-line.S-line to 1BV. B4 to standardowe amortyzatory do normalnego zawieszenia. Do sportowego polecane są B6, są drogie ale ponoć super OK. Czyli w takim razie mogę założyć amortyzatory B4 bo tak naprawdę 1BE to tylko sprężyny obniżające, dobrze rozumiem? Mam jeszcze trochę czasu na wymianę ale powoli się rozglądam. Muszę wymienić wszystkie 4 więc mocno się zastanawiam nad Bilstein B6 bo w komplecie będzie nie mało ale jak najbardziej do rozważenia.
Opublikowano 8 Maja 20197 l 1 be to nie tylko sprężyny, także inne amortyzatory. Nie napisałem że tylko sprężyny. Ford albo renault obniżają auta o 10 albo 15mm tylko sprężynami, amortyzatory są te same. Audi ma w każdym zawieszeniu inne sprężyny i amortyzatory. Ja bym kupił b6
Opublikowano 8 Maja 20197 l Witam. Podepnę się pod temat też szukałem co dobrać pod 1BE do tyłu bo jeden padł i kupiłem Bilstein B4. Identyczne jak ori Monroe (czerwone). Auto jest sztywne. Polecam
Opublikowano 9 Maja 20197 l 15 godzin temu, aprox99 napisał: 1 be to nie tylko sprężyny, także inne amortyzatory. Nie napisałem że tylko sprężyny. Ford albo renault obniżają auta o 10 albo 15mm tylko sprężynami, amortyzatory są te same. Audi ma w każdym zawieszeniu inne sprężyny i amortyzatory. Ja bym kupił b6 Zawsze warto wysłuchać rad doświadczonych kolegów i przy tym być mądrzejszym. Dzięki
Opublikowano 9 Maja 20197 l 3 godziny temu, kabas napisał: Zawsze warto wysłuchać rad doświadczonych kolegów i przy tym być mądrzejszym. Dzięki Może nie mądrzejszych, jeden ma styk z tym inny z tamtym, wymiana doświadczeń owocuje. POZDR.