bziko86 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 witam. mam pytanko odnośnie lewarka od zmiany biegów. czy jest możliwe że przez to że jest już ten wybierak wyrobiony i ewidentnie drży pierwszy bieg może wchodzić z oporem? nie zawsze ale czesto wchodzi ciezko. inne biegi doskonale. mechanik stawia na synchronizator pierwszego biegu. a czy może byc to wina wybieraka?da rade cos z tym zrobic?
greg2505 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 raczej nie ,u mnie lewarek latał ,a biegi wchodziły lekko i płynnie
GOLI Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jeżeli wsteczny wchodzi bez zgrzytu, to niestety, mechanik ma rację. A jeżeli ze wstecznym również masz problemy, to może kończyć się sprzęgło
bziko86 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 No tylko pierwszy bieg wchodzi czasami ze zgrzytem ale naprawde rzadko. Jeżeli szybko chce wlaczyc jedynke to tak sie dzieje ale jesli to robie ze spokojem to wszystko jest w normie. Orientujecie sie jak wyglada koszt robocizny tego synchronizatora?bo jakbym kupil nowa (uzywke) skrzynie to nie mam pewnosci ze bedzie dobra. A jak u mnie wszystkie biegi wchodza dobrze to moze warto by bylo to jakos zrobic. Tylko nie mam pojecia jaki tego by byl koszt
m1chal_p Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgrzyty w skrzyni to zazwyczaj wina synchronizatorów. Jaki masz kod skrzyni?
bziko86 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2015 A tego nie mam pojecia jaki kod skrzyni
greg2505 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Pod tylną kanapą jest wlepka i jest tam kod skrzyni,ewentualnie w książce serwisowej jeśli posiadasz
bziko86 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2015 Niestety ani ksiazki ani wlepki. Na kanale sprawdze kod skrzyni?jest gdzies wybity?
m1chal_p Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Z VINu można wyciągnąć, poproś np. tutaj o rozkodowanie.
Rekomendowane odpowiedzi