Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mazury - od rana odwilż ale jeszcze trochę zostało :D :

72492801724769737484.jpg

07387524019876872247.jpg

Wyciagałem dziś RAV4 spod bloku, 2xBMW i peugeota Partnera - ja pieprze muszę sobie cennik zrobić i na szybę przykleić :naughty::decayed:

Ciekawostka - wjeżdżam B5 bez uślizgów i problemów tam gdzie ML55 ojca się wiesza i robi masakre z podłożem, czyli Torsen lepszejszy chyba niż Gwiazdowskie 4x4... Może to kwestia dość niskiej masy i środka cięzkości ale mimo moich usilnych prób nie udało mi się zakopać dziś nigdzie, czy to las czy osiedle mimo miejscami 50-60cm śniegu a pod nim lisci, gałęzi itp syfu w lesie...

Ty masz quattro :?: bo w profilu masz zaznaczoną ośkę :mysli:

tak jeździ ośka :decayed: a tak serio to same się profile pozmieniały z Q na FWD i teraz quattro jest małymi literkami napisane :doh1:

O curva faktycznie :blink:

Na to bym nie wpadł :decayed:

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

72492801724769737484.jpg

07387524019876872247.jpg

Wyciagałem dziś RAV4 spod bloku, 2xBMW i peugeota Partnera - ja pieprze muszę sobie cennik zrobić i na szybę przykleić :naughty::decayed:

Ciekawostka - wjeżdżam B5 bez uślizgów i problemów tam gdzie ML55 ojca się wiesza i robi masakre z podłożem, czyli Torsen lepszejszy chyba niż Gwiazdowskie 4x4... Może to kwestia dość niskiej masy i środka cięzkości ale mimo moich usilnych prób nie udało mi się zakopać dziś nigdzie, czy to las czy osiedle mimo miejscami 50-60cm śniegu a pod nim lisci, gałęzi itp syfu w lesie...

chyba teraz przestałes juz żałowac wyłozonej kasy na auto, co ?????

:mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

RAV 4 nie dała rady :shocked: a kiedyś myślałem żeby kupic :disgust:

Opublikowano

Dev nigdy nie żałowałem ale wooooooolne to to na suchym jak wóz drabiniasty... Ale na śniegu - nie ma choooja w mieście na Quatrro jeśli chodzi o cwaniaków w bemkach,golfach,hondach-ryczypipach - kręcili się chłopaki na "ręcznych" + zdechłe e30 i e34 pod Intermarche i mieli z deczka dziwne miny jak Audi co ustało na środku ich placu boju zrobiło burze śnieżną na środku placu - szczęki na ziemi i sie rozjechali... :polew:.

NAJWAŻNIEJSZY PLUS - pewnosć prowadzenia auta - ludzie suną 30km/h a Ty na looozie 70-80 i auto robi to co mu karzesz(jedynie trzeba się przyzwyczaić, że przód potrafi wyjechać lekko ale lekka kontra ręcznym + gaz załatwia sprawę). Moja połowica bała się zimą jeździć a teraz mi kluczyki zabiera i opowiada jakich to spowalniaczy nie wyprzedziła :polew: ---> Q uzależnia ale trzeba wiedzieć gdzie jest granica ;)

Najgorsze są te 2 rysy na błotnikach i to, że teraz dla odmiany jest mokro w nogach kierowcy a u pasażera suchutko - za chooooja jakiś odpływ czy cuś - w next weekend będę chyba tapicerki zdejomował bo mnie to zaczyna wkurfiać i od razu s3ele foto rys - może ktoś będzie miał pomysł...

Pozdrówki :)

Opublikowano

wyciagnij akku i sprawdz

kolejna rzecz to sprawdz przewód spryskiwacza od tylnej wycieraczki

on idzie w lewym progu, tam może byc zonk

Opublikowano

72492801724769737484.jpg

07387524019876872247.jpg

Dzielne to Twoje autko :>

Opublikowano

wujek_kamil , to co isotne to pamiętać że przyspiesza jak żaden hamuje jak każdy.. :wink4:

ręczny raczej zostaw w spokoju, jak przód naprawdę zacznie wyjeżdzać przy grubszych prędkościach, zhamowanie się lewą nogą i gazem znacznie bardziej skuteczny sposobem :wink4:

z tego co widzę to po parametrach Twojej Corsy, już nigdy nic nie będzie tak przyspieszało, skręcało i zapewne hamowało :decayed:

Opublikowano

wujek_kamil , to co isotne to pamiętać że przyspiesza jak żaden hamuje jak każdy.. :wink4:

ręczny raczej zostaw w spokoju, jak przód naprawdę zacznie wyjeżdzać przy grubszych prędkościach, zhamowanie się lewą nogą i gazem znacznie bardziej skuteczny sposobem :wink4:

z tego co widzę to po parametrach Twojej Corsy, już nigdy nic nie będzie tak przyspieszało, skręcało i zapewne hamowało :decayed:

Jadąc dzisiaj na narty, górki w lesie były moje fwd sie kopały ja spokojnie przejezdzałem :D Natomiast wracając drugą drogą na zjeździe prawie że pionowym quattro mi już nie pomogło pare aut leżalo w rowach ale jakoś opanowałem fure i zjechałem hehee :decayed: jeszcze na liczniku pokazalo sie 0km/h i abs przestał działać, fajnie auto potańczyło wtedy :decayed:

A co do zakrętów to fajnie wygląda B5 chodzące bokami w zakretach :decayed:

Opublikowano

trochę śniegu i wszyscy jaki fun mają :decayed: ech jesteśmy jak dzieci :kox:

Opublikowano

Ogólnie ręczny traktuję jak ostateczność(jakkolwiek to brzmi :polew:) i zawsze luz wbijam bo szkoda napędu(podobno szkodzi Torsenowi ręczny + pełen ogień) ale z 3-4 razy tej zimy mi się zdarzyło przegiąć na małych rondach = z dwojga złego(handbrake vs. krawężnik) wolałem to pierwsze. Lewą nogą musiałbym sobie przypomnieć jak hamić się bo już 6 ty rok w KJS nie jeżdżę bo na 1/4 mili przeszedłem na 5 lat ;). Tak czy srak napęd jest świetny :)

Opublikowano

piękną wycieczkę dziś zaliczyłem - Jaworzyna Krynicka

napęd się sprawdził (byłem w szoku jak wóz szedł przez zaspy) miejscami widoczność dochodziła do 5 m

furmanka niewiarygodnie się rozpędza aż ciężko sie później zatrzymać :gwizdanie:

kocham Q

Opublikowano

jazda na biegu i na recznym w Q jest bez sensu bo hamuje tyl i przod przez naped

na wcisnietym sprzegle nie ma strachu, nic sie nie dzieje

Opublikowano

Dokładnie, jak zaciągać ręczny w Quattro to tylko ze wciśniętym sprzęgłem :)

Opublikowano

Bylem w weekedn u rodziców w Piotrkowie , i tam nawet znosnie padało .

Finał byl takie ze rodzice podwórko maja zryte , wszystkie place i zatoczki MPK zaliczone

374633_3019894821057_1373266148_3138690_16111915_n.jpg

Jakość kiepska bo BB ma do **py aparat :hi:

Opublikowano

ja tam tylko gazem operuję, ręczny w podłodze :thumbdown: i skrzynia auto ale momentem nadrabiam :) i brakiem ESP i ASR

Opublikowano

ja nie mam kiedy za ręczny złapać-gaz w podłogę i kontra- żeby tylko gumy z przodu były lepsze było by lżej

Opublikowano

a mnie denerwuje wyciaganie przodu :angry: trzeba by wrzucić kawałek szyny na prżód i dociazyć :decayed:

Opublikowano

a mnie denerwuje wyciaganie przodu :angry: trzeba by wrzucić kawałek szyny na prżód i dociazyć :decayed:

Było kupić V6 :naughty:
Opublikowano

U mnie drogi gminne i powiatowe w tym roku nie potrzepane ani solą ani innym syfem :)

Lubię to :good:

Opony niby chinole ale na śniegu i błocie dają radę za***iście.