Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Listopad zimny i z pierwszym śniegiem

Pierwsze akcenty zimy mogą się pojawić już w listopadzie, podobnie jak w ubiegłym roku. Spadnie śnieg i to w dużych ilościach. Suma opadów będzie w większości regionów Polski przekraczać normę wieloletnią. W całym kraju w listopadzie temperatura powinna oscylować na poziomie poniżej normy, więc będzie odczuwalnie zimniej niż zwykle, zwłaszcza podczas opadów i porywistego wiatru, który będzie powodować spustoszenia.

Grudzień mroźny i śnieżny

Nasze najnowsze prognozy wskazują na grudzień z akcentami prawdziwej zimy. Będziemy mieć śniegu pod dostatkiem, a nawet za dużo, ponieważ miesiąc ten przyniesie temperaturę na poziomie poniżej normy wieloletniej. Mimo sypiącego śniegu nie zabraknie pogodnego nieba i wszystko wskazuje na to, że będzie ono dominowało nad opadami. Jeśli prognozy się sprawdzą, to będziemy mieć pierwszy od trzech lat początek zimy w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Styczeń ciepły, mokry i wietrzny

Najbardziej zimowy miesiąc w roku, podobnie jak w ubiegłych dwóch latach, nie przyniesie ani dużych ilości śniegu, ani też przeszywającego mrozu. W dzień będzie powyżej zera, a nocami lekko poniżej, więc musimy się liczyć z częstymi gołoledziami. Ciepły styczeń zawsze oznacza obfite opady deszczu oraz porywiste wiatry, które mogą powodować zniszczenia. Najbardziej groźne mogą się okazać orkany, wędrujące nad Bałtykiem i Skandynawią.

Luty bardzo ciepły, ale deszczowy

Luty będzie bardzo podobny do stycznia. Nadal będzie nadzwyczaj ciepło i mokro. Czeka nas więc kontynuacja wichur. Mimo, że na nizinach temperatura często będzie dodatnia, to w górach warunki do uprawiania sportów zimowych mogą być korzystne, tak jak ostatniej zimy, kiedy temperatura na pograniczu plusów i minusów sprzyjała większym niż zazwyczaj opadom śniegu.

Opracowanie: Portal Pogodowy "Twoja Pogoda"

zapowiada się b. ładnie :good: ciekawe tylko czy się sprawdzi??

proponuję w tym temacie wrzucać, fotki i info o pierwszym śniegu w miejscu Waszego zamieszkania lub ciekawe fotki Waszych zaśnieżonych :a4fan:

proszę nie pisać w temacie, że np "u mnie jeszcze nie pada", "mieszkam tam gdzie nie ma śniegu ale mam quattro", albo "nie lubię zimy" itp, itd :angry:

wrzucajcie w temat same konkretne info i fotki :)

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Po co quattro jak nie ma śniegu ?? ......A chociaż po to aby na trzech pierwszych biegach mi auto nie piszczało jak szybciej ruszam :polew:

Opublikowano

w Londynie wlasnie pada pierwszy snieg :)

a097op0.jpg

Opublikowano

03ddad864d194e4d.jpg8c100046a7f20da6.jpg

Oslo-Norwegia... wczoraj jesien.. a dzis od rana :confused4:

Opublikowano
:slina:
Opublikowano

no tutaj grubo dzis padalo nie moglem auta odsniezyc,a jadac do pracy podziwialem auta w rowach i przy drogach ktore jeszcze smigaly :wallbash: :wallbash: :wallbash:na letnich

Opublikowano

w Hiszpanii też biało :shocked: oglądałem jakieś "wiadomości" jak autka się ślizgały itd.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W POLSCE TEZ JUZ PADA!!! zrobie jakies foto i wrzuce ;)

Opublikowano

Warszawa, ul. Modlińska:

godz. 12:30 - spadło naście płatków śniegu.

godz. 15:00 - spadły dwa płatki śniegu (nawet na moją głowę)

I to by było na tyle :confused4:

Opublikowano

z Kielc do Radomia? :shocked: przeciez to trasa na 40min :mysli:

Opublikowano

U nas koło 18 troszkę posypało a teraz troszkę przymroziło i zdaje się że służby drogowe nie wyjadą tak prędko,coś czuje że po tej nocy lakiernicy będą zacierać ręce :wallbash:

Opublikowano

U nas konkretnie sypnęło, założyłem zimówki i pojechaliśmy przywitać zimę... Efekt? Na wąskiej drodze auto z naprzeciwka zepchnęło mnie na pobocze, trochę mnie pociągnęło i pierwszy zimowy drift mam za sobą. Nieco stresu, ale zmieściłem się na drodze.

Opublikowano

W Lublinie sypie i to nawet nieźle , ale temperatura na plusie i od razu się rozpuszcza :thumbdown:

Opublikowano

Wałbrzych. Droga na Chełmiec (856 mnpm) oraz widok z niego na Wałbrzych.

n642424601_1666157_9065.jpg

n642424601_1666158_9308.jpg

n642424601_1666167_1518.jpg

n642424601_1666165_1024.jpg

Opublikowano

Jjjaki zajeb... Nie mogę się tego doczekać :kox:

Opublikowano

Pod Kaliszem było niewiele gorzej, zobaczymy co ze zdjęć wyjdzie :evil:

Opublikowano
  • Autor

u mnie na wsi na razie tak ale białe sype cały czas :good:

zima2009qe8.jpg

Opublikowano

Las jak w Magdalence :naughty: Zółw , jesteś gangsta? :naughty:

W krk drogi mokre a śniegu z centymetr na poboczach ;(

Opublikowano

W Rzeszowie troche pruszy, ale tragedii narazie nie ma :) Wszystkie drogi czarne :good:

Opublikowano

W Chełmie dalej sypie :thumbdown: a ja jeszcze na letnich :wallbash: