udy Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 nie ma urządzenia które na 100% oceniło by sprawność katalizatora, tak mi ostatnio powiedziano na Mineralnej, na tej analizie się nie znam
Nosfer Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Ostanio ostro pocisnołem audiolke i turbo było czerwone Turbo się świeci - to jest normalne.. Jak upalaliśmy w ostatnich śniegach Janki - to po podniesieniu maski aż leciała czerwona łuna A robiłeś już komplet logó? - bo nie pamiętam, żebym gdzieś jakieś widział ?
symek88 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 A robiłeś już komplet logó? - bo nie pamiętam, żebym gdzieś jakieś widział ? Jeszcze nie robiłem, takie pytanie czy logi w benzynie robi sie tak samo jak w dieslu? Coś ci mówi ta analiza spalin?? Mi tylko diagnosta powiedzial ze wszystko jest ok. Powiedział że HC jest najważniejsze, u mnie wynosi 3-6 ppm obj. a jak katalizator jest walniety to pokazuje ok 100
Dev Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam ponownie:) Mam już analizę spalin, tak to wygląda: Co o tym powiecie? Diagnosta w stacji powiedział że wszystko jest w porządku i katalizator tez jest ok- tak stwierdził po tym wydruczku.... Co wy o tym powiecie? Bo już miałem tak naprawde wymieniać ten katalizator ale teraz to mam rozkmine ;/ ak turbo po ostrej jeździe, mocno czerwone ??? Ostanio ostro pocisnołem audiolke i turbo było czerwone qurwa spalanie masz :good: :good: :good: az sie wierzyc nie chce, nigdy nie miałem na wartsztacie auta z takimi parametrami :shocked: turbo czerwone ???????????????????????????? :polew: :polew: u mnie mało kiedy jest żółte ... :polew:
symek88 Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 czyli katalizator jest wporządku? Ostanio zauwazylem tez z wydechu wydobywa sie taki dzwiny dzwięk jakby jakis metal w środku tak leciutko latał
grzes1150 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 czyli katalizator jest wporządku? Ostanio zauwazylem tez z wydechu wydobywa sie taki dzwiny dzwięk jakby jakis metal w środku tak leciutko latał No to może się wkład rozsypywać :gwizdanie:
andrew780 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Spróbuj zrobić test opisany w tym wątku http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157427.15 , temat dotyczy silnika ALT ale pewnie bedzie podobnie, ty masz pewnie sondy szerkopasmowe wiec nie da się ich sprawdzić przez obserwację oscylowania. To jakie masz sondy sprawdzisz po ilosci kabli jesli jest 5 i jest kabel o kolorze czerwonym to masz szerkopasmowe tzw pompy tlenu czy jakos tak. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi