DanielMod Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Opublikowano 7 Maja 2018 Siemka Po wczorajszym spotkaniu A4-klub Podkarpacie mała sesja zdjęciowa z drugą b7.
DanielMod Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Opublikowano 7 Maja 2018 9 godzin temu, Adam87 napisał: Piękne furki Dzięki Panie
DanielMod Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Opublikowano 10 Maja 2018 Mały serwis i sprawdzenie stanu VKLR
DanielMod Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 Niedługo krótki filmik prezentujący wszystkie mody w mojej b7 ? a tu foto ? z nagrywania klipu ?
Damianq Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Mega zacna furka Muszę kiedyś obadać na żywo Póki co nie mam szczęścia zgrać się na rzeszowiskich spotach jak jesteś ;/
DanielMod Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Mam nadzieję że wreszcie się spotkamy na któryś z Rzeszowskich spotów ? Tym czasem urywek z nagrywanego filmu ? Edytowane 21 Maja 2018 przez danielstol 2
golden87 Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 10 godzin temu, danielstol napisał: Mam nadzieję że wreszcie się spotkamy na któryś z Rzeszowskich spotów ? Tym czasem urywek z nagrywanego filmu ? Kopci bardziej niż mój batory.... ? Polecam D-Toxa na tylna klape ?
DanielMod Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Podlane dosyć solidnie jest ? mam drugi soft z mniejszymi czasami wtrysku po 37 stopni wtedy jest delikatnie z dymem tylko ? Ale i tak wolę na podanej śmigać.
DanielMod Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Opublikowano 7 Lipca 2018 Dzisiaj czarna dostała małą sesję zdjęciową 1
DanielMod Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Opublikowano 12 Lipca 2018 Następny mod. Ci którzy siedzą w tuningu 8 zaworowych TDI wiedzą że kolektor od starego VW LT 2.4 D poprawia oddychanie silnika, z myślą że będzie mniej dymu tak też zrobiłem.? Dymu mniej to widać gołym okiem Egt też spadło mod na + ? Ori klapa gaszaca została. 1
tomekhxc Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 Najs przepustnica przyspawana czy tylko tak na zdjęciu widać ?
staniek Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 Po mojemu ori flansza z ori kolektora jest przyspawana.
DanielMod Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Opublikowano 13 Lipca 2018 Flansza wycieta z Alu na wodzie i przykrecona przepustnica do niej ?Na foto nie nie ma jeszcze gwintów które robiłem już po spawaniu.
DanielMod Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Opublikowano 13 Lipca 2018 Nierdzewke tak, Alu spawa mi znajomy ?
KoJ@K Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 Mówisz, że modzik warty zachodu? Zadymienie znacznie znika ? Nagraj jakieś filmidło z butem, żeby można zobaczyć. Porting kanałów robiłeś tylko tu na początku, czy jakoś tam głębirj?
DanielMod Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Noo u mnie dymu dużo mniej, egt przy pełnym bucie spadło o 50 stopni, czuć że mocy góra przybyło podejrzewam że mój słaby wynik 230 km był spowodowany dolotem. W tym kolektorze 4 cylinder ma mało powietrza.. Sama turbina w logach zachowuje się dużo lepiej.Trzyma doładowanie bez żadnych odchyłek. Nagram coś wieczorem to wstawię jak to wygląda. Zmierze też moc Kpowerem po logach, przed zmianą dolotu Kpower pokazał 231 km czyli o 4 km więcej niż hamownia podwoziowa. Zobaczymy co teraz wyjdzie ciekawego ? Myślę że parę koni doszło. Porting tylko na początku pod uszczelke robiłem. Niestety kolektor jest już ciężko dostępny ja szukałem z 2 tygodnie i przerobienie też chwilę schodzi.. Edytowane 13 Lipca 2018 przez danielstol
tazzi Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 19 godzin temu, danielstol napisał: Następny mod. Ci którzy siedzą w tuningu 8 zaworowych TDI wiedzą że kolektor od starego VW LT 2.4 D poprawia oddychanie silnika, z myślą że będzie mniej dymu tak też zrobiłem.? Dymu mniej to widać gołym okiem Egt też spadło mod na + ? Ori klapa gaszaca została. Co tu się od*ebalo ??? Ale jest dobrze jeżeli jest różnica to patent działa ? Szacun za wytrwałość i pomysłowość ? Ciekawi mnie jak słupek znosi ta moc, bo napewno nie jeździsz lekko przy takich modach? Bacznie obserwuje ?
DanielMod Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Opublikowano 14 Lipca 2018 Więc tak , zrobiłem logi wrzuciłem w program i wyszło na to że kolektor z LT robi robotę ? jak pisałem wcześniej czułem że góra obrotów się poprawiła , muszę podjechać na hamownię podwoziową żeby zrobić dokładny pomiar . Moje wyniki : Seryjny kolektor wykres z hamowni podwoziowej ; Seryjny Kolektor wykres z logów ; Kolektor ssący LT ; Jak widać względem kpowera jest +17 km i 8 Nm różnicy jeśli na hamowni podwoziowej wyjdzie około 240 km to będzie w 100 procentach wiadome . Film z zadymienia postaram się wrzucić jutro ale jeśli chłopaki jadać za mną widzą dużą róznice to wiadomo że pomogło 2
Rekomendowane odpowiedzi