Opublikowano 26 Stycznia 20215 l 5 minut temu, Wandej napisał: Nic nie stoi na przeszkodzie kupić tarcze 356 z alu dzwonem które ważą 10,5kg Też myśl, zobaczę jak cenowo - pewnie kosmos
Opublikowano 26 Stycznia 20215 l Teraz, adamtower napisał: Też myśl, zobaczę jak cenowo - pewnie kosmos Jeśli sądzisz że odczujesz róźnicę 2kg na kole masy nieresorowanej to warto. Około 850zł/szt
Opublikowano 26 Stycznia 20215 l 3 minuty temu, pelonek1 napisał: Na pewno ich nie zauważysz. W ogóle to skąd masz takie pomysły? Chociażby ze sportu motorowego....ale może faktycznie w cywilnej jeździe nie do wyczucia. Dzięki za opinie
Opublikowano 26 Stycznia 20215 l Teraz, Wandej napisał: Jeśli sądzisz że odczujesz róźnicę 2kg na kole masy nieresorowanej to warto. Około 850zł/szt to chyba temat wyczerpany
Opublikowano 26 Stycznia 20215 l 1 minutę temu, adamtower napisał: Chociażby ze sportu motorowego....ale może faktycznie w cywilnej jeździe nie do wyczucia. Dzięki za opinie Jak zmieniasz felgi z 17 na 19 przykładowo to też tak ważysz wszystko? Załóż większe hamulce i mniejsze koła wyrówna się
Opublikowano 3 Lutego 20215 l Siemanko. Pomyślałem, że poradzę się fachowców ? Jaki pomysł na swap hebli do s4 b8? Wstępnie myślałem nad akebono z rs4 b9 i z tego co udało mi się ustalić to pasuje p&p (nie licząc adapteru pod zacisk). Miał ktoś styczność z tym heblem? Bo czytałem, że dużo lepiej się sprawują zaciski z porsche panamery/cayenne ale nie wiem ile w tym prawdy ? Tył w s4 i rs4 widziałem, że taki sam także tam nic ruszać nie będę, jeśli się mylę to mnie poprawcie Ewentualnie jeśli podejdzie p&p myślałem nad tylnym zaciskiem z sq5. Mają one dodatkowa nakładkę, czy jak to tam nazwać wtajemniczeni napewno wiedzą o co mi chodzi i podoba mi się to bardziej wizualnie Jeszcze kwestia pompy. Przy wymianie zacisków, należało by także wymienić pompę, czy oryginalna się sprawdzi i nie będzie efektu miękkiego hamulca?
Opublikowano 3 Lutego 20215 l 8 minut temu, Biesiad_90 napisał: Siemanko. Pomyślałem, że poradzę się fachowców ? Jaki pomysł na swap hebli do s4 b8? Wstępnie myślałem nad akebono z rs4 b9 i z tego co udało mi się ustalić to pasuje p&p (nie licząc adapteru pod zacisk). Miał ktoś styczność z tym heblem? Bo czytałem, że dużo lepiej się sprawują zaciski z porsche panamery/cayenne ale nie wiem ile w tym prawdy ? Tył w s4 i rs4 widziałem, że taki sam także tam nic ruszać nie będę, jeśli się mylę to mnie poprawcie Ewentualnie jeśli podejdzie p&p myślałem nad tylnym zaciskiem z sq5. Mają one dodatkowa nakładkę, czy jak to tam nazwać wtajemniczeni napewno wiedzą o co mi chodzi i podoba mi się to bardziej wizualnie Jeszcze kwestia pompy. Przy wymianie zacisków, należało by także wymienić pompę, czy oryginalna się sprawdzi i nie będzie efektu miękkiego hamulca? na przód daj 380 z A8D4/SQ5, nie ma sensu cudowac z Akebono-srakebono tył 330 i wystarczy jak chcesz to mam nowe zaciski z nowymi tarcza mi i klockami 380mm no chyba ze chcesz Akebono 400 Edytowane 3 Lutego 20215 l przez Dev
Opublikowano 3 Lutego 20215 l Haha, czemu srakebono, poprostu lubisz je tak nazywać, czy jest z nimi coś nie tak 400 raczej odpuszczę, bo chciałbym się zmieścić w felgę 19, pozatym prod 400 a tył 330, mogłoby komicznie wyglądać
Opublikowano 4 Lutego 20215 l 19 godzin temu, Biesiad_90 napisał: Siemanko. Pomyślałem, że poradzę się fachowców ? Jaki pomysł na swap hebli do s4 b8? Wstępnie myślałem nad akebono z rs4 b9 i z tego co udało mi się ustalić to pasuje p&p (nie licząc adapteru pod zacisk). Miał ktoś styczność z tym heblem? Bo czytałem, że dużo lepiej się sprawują zaciski z porsche panamery/cayenne ale nie wiem ile w tym prawdy ? Tył w s4 i rs4 widziałem, że taki sam także tam nic ruszać nie będę, jeśli się mylę to mnie poprawcie Ewentualnie jeśli podejdzie p&p myślałem nad tylnym zaciskiem z sq5. Mają one dodatkowa nakładkę, czy jak to tam nazwać wtajemniczeni napewno wiedzą o co mi chodzi i podoba mi się to bardziej wizualnie Jeszcze kwestia pompy. Przy wymianie zacisków, należało by także wymienić pompę, czy oryginalna się sprawdzi i nie będzie efektu miękkiego hamulca? Mam takie zestawy z adapterami jakby Cię interesowało, to zapraszam na PW
Opublikowano 22 Lutego 20215 l Panowie jak to jest z przewodem elastycznym zacisk q5 brembo 4 tloczki czy przewod bedzie pasowal od starego zacisku z eski?
Opublikowano 22 Lutego 20215 l Godzinę temu, ptasiek napisał: Panowie jak to jest z przewodem elastycznym zacisk q5 brembo 4 tloczki czy przewod bedzie pasowal od starego zacisku z eski? Będzie pasował do B8 z esy z zaciskiem od q5
Opublikowano 23 Lutego 20215 l Witam. Interesuję mnie swap z serii 314mm na 320mm. Jak wygląda to kosztowo i czy ma ktoś taki gotowy zestaw na sprzedaż? I jaka jest różnica pomiedzy owymi zestawami ? Czy czuć dużą różnicę? Pozdrawiam. Edytowane 23 Lutego 20215 l przez lukaksek
Opublikowano 23 Lutego 20215 l 2 godziny temu, lukaksek napisał: Witam. Interesuję mnie swap z serii 314mm na 320mm. Jak wygląda to kosztowo i czy ma ktoś taki gotowy zestaw na sprzedaż? I jaka jest różnica pomiedzy owymi zestawami ? Czy czuć dużą różnicę? Pozdrawiam. mam 1250zł tarcze i klocki nowe zaciski po kompleksowej regeneracji, ori płyn
Opublikowano 23 Lutego 20215 l Kolega raczej zapytał czy warto a nie czy ktoś ma na handel Edytowane 23 Lutego 20215 l przez AndyN
Opublikowano 23 Lutego 20215 l 3 minuty temu, AndyN napisał: Kolega raczej zapytał czy warto a nie czy ktoś ma na handel 6 godzin temu, lukaksek napisał: Witam. Interesuję mnie swap z serii 314mm na 320mm. Jak wygląda to kosztowo i czy ma ktoś taki gotowy zestaw na sprzedaż? I jaka jest różnica pomiedzy owymi zestawami ? Czy czuć dużą różnicę? Pozdrawiam.
Opublikowano 23 Lutego 20215 l 22 minuty temu, AndyN napisał: To z 4 pytań dostał odpowiedź na jedno z nich. Andrzeju, swoim marudzeniem również nic nie pomagasz.
Opublikowano 14 Marca 20215 l Z racji że kończą mi się tarcze i klocki w dupowozie postanowiłem zrobić swapa na coś większego. B8 2.0 tdi 150 km sline x2 competition z końca produkcji 2015. Nie pamiętam jaki tam siedzi rozmiar 314 czy 320 mm. Mam pytanie w związku z tym. Co polecacie cena=efekt. Bo mam 4 typy 1. Seria zacisk s4 b8 + tarcza 345 mm 2. Seria zacisk s4 b9 akebono + tarcza 350 mm 3. Seria zacisk A6/7 c7 3.0 + tarcza 356 mm 4. Seria zacisk A8 D4 + tarcza 380 mm Do tego klocki ferodo i tarcze zimmermann sport Za pierwszym setupem przemawia cena ale nie podoba mi się kształt zacisku, dziwny jest. Najbardziej siedzi mi wizualnie z s4 b9 choć z ten 356 mm też biorę poważnie pod uwagę tylko czytałem, że jest wymagający pod względem felgi i et. A ostatni nie wiem czy to trochę nie przerost formy nad treścią, no i waga czy nie będzie za duża. Jako, że pod maską jest kopciuch z virusem na 180 km i 400 mm to nie zachęca do sportowej jazdy i auta nie upalam. Jeżdżę po bułki do sklepu i w trasy bez szaleństw ale chciałem poprawić trochę hamowanie na autostradzie z dużych prędkości i przede wszystkim poprawić Look. Szczerze to 70 % jestem za wygladem a 30% za lepsza skutecznością Jak wygląda kwestia z adapterami, czy seria przewody podejdą? Bo i tak mam zamiar założyć w stalowym oplocie. Jak nie to z czego dobierać. Oraz jakie plus minus koszta za ww setupy, bo też nie chce się pchać w koszta. Tarcze klocki nowe a zaciski planuje używane bądź po regeneracji. A i auto stoi na seryjnych rotorach 19-tkach. Dzieki za pomoc ?
Opublikowano 14 Marca 20215 l 3 minuty temu, norb3 napisał: Z racji że kończą mi się tarcze i klocki w dupowozie postanowiłem zrobić swapa na coś większego. B8 2.0 tdi 150 km sline x2 competition z końca produkcji 2015. Nie pamiętam jaki tam siedzi rozmiar 314 czy 320 mm. Mam pytanie w związku z tym. Co polecacie cena=efekt. Bo mam 4 typy 1. Seria zacisk s4 b8 + tarcza 345 mm 2. Seria zacisk s4 b9 akebono + tarcza 350 mm 3. Seria zacisk A6/7 c7 3.0 + tarcza 356 mm 4. Seria zacisk A8 D4 + tarcza 380 mm Do tego klocki ferodo i tarcze zimmermann sport Za pierwszym setupem przemawia cena ale nie podoba mi się kształt zacisku, dziwny jest. Najbardziej siedzi mi wizualnie z s4 b9 choć z ten 356 mm też biorę poważnie pod uwagę tylko czytałem, że jest wymagający pod względem felgi i et. A ostatni nie wiem czy to trochę nie przerost formy nad treścią, no i waga czy nie będzie za duża. Jako, że pod maską jest kopciuch z virusem na 180 km i 400 mm to nie zachęca do sportowej jazdy i auta nie upalam. Jeżdżę po bułki do sklepu i w trasy bez szaleństw ale chciałem poprawić trochę hamowanie na autostradzie z dużych prędkości i przede wszystkim poprawić Look. Szczerze to 70 % jestem za wygladem a 30% za lepsza skutecznością Jak wygląda kwestia z adapterami, czy seria przewody podejdą? Bo i tak mam zamiar założyć w stalowym oplocie. Jak nie to z czego dobierać. Oraz jakie plus minus koszta za ww setupy, bo też nie chce się pchać w koszta. Tarcze klocki nowe a zaciski planuje używane bądź po regeneracji. A i auto stoi na seryjnych rotorach 19-tkach. Dzieki za pomoc ? Pakuj 380 z SQ5