Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Wandej napisał:

Nic nie stoi na przeszkodzie kupić tarcze 356 z alu dzwonem które ważą 10,5kg:hi:

Też myśl, zobaczę jak cenowo - pewnie kosmos

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 494,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, adamtower napisał:

Też myśl, zobaczę jak cenowo - pewnie kosmos

Jeśli sądzisz że odczujesz  róźnicę 2kg na kole masy nieresorowanej to warto. Około 850zł/szt

Opublikowano
3 minuty temu, pelonek1 napisał:

Na pewno ich nie zauważysz. W ogóle to skąd masz takie pomysły?

Chociażby ze sportu motorowego....ale może faktycznie w cywilnej jeździe nie do wyczucia. Dzięki za opinie

Opublikowano
Teraz, Wandej napisał:

Jeśli sądzisz że odczujesz  róźnicę 2kg na kole masy nieresorowanej to warto. Około 850zł/szt

:grin::grin::grin:

to chyba temat wyczerpany :polew:

Opublikowano
1 minutę temu, adamtower napisał:

Chociażby ze sportu motorowego....ale może faktycznie w cywilnej jeździe nie do wyczucia. Dzięki za opinie

Jak zmieniasz felgi z 17 na 19 przykładowo to też tak ważysz wszystko? 

Załóż większe hamulce i mniejsze koła wyrówna się :)

Opublikowano

Dobra, macie rację , przekonaliście mnie :thumbup:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko. Pomyślałem, że poradzę się fachowców ? Jaki pomysł na swap hebli do s4 b8? Wstępnie myślałem nad akebono z rs4 b9 i z tego co udało mi się ustalić to pasuje p&p (nie licząc adapteru pod zacisk). Miał ktoś styczność z tym heblem? Bo czytałem, że dużo lepiej się sprawują zaciski z porsche panamery/cayenne ale nie wiem ile w tym prawdy ? Tył w s4 i rs4 widziałem, że taki sam także tam nic ruszać nie będę, jeśli się mylę to mnie poprawcie :) Ewentualnie jeśli podejdzie p&p myślałem nad tylnym zaciskiem z sq5. Mają one dodatkowa nakładkę, czy jak to tam nazwać wtajemniczeni napewno wiedzą o co mi chodzi i podoba mi się to bardziej wizualnie :)

Jeszcze kwestia pompy. Przy wymianie zacisków, należało by także wymienić pompę, czy oryginalna się sprawdzi i nie będzie efektu miękkiego hamulca? 

Opublikowano
8 minut temu, Biesiad_90 napisał:

Siemanko. Pomyślałem, że poradzę się fachowców ? Jaki pomysł na swap hebli do s4 b8? Wstępnie myślałem nad akebono z rs4 b9 i z tego co udało mi się ustalić to pasuje p&p (nie licząc adapteru pod zacisk). Miał ktoś styczność z tym heblem? Bo czytałem, że dużo lepiej się sprawują zaciski z porsche panamery/cayenne ale nie wiem ile w tym prawdy ? Tył w s4 i rs4 widziałem, że taki sam także tam nic ruszać nie będę, jeśli się mylę to mnie poprawcie :) Ewentualnie jeśli podejdzie p&p myślałem nad tylnym zaciskiem z sq5. Mają one dodatkowa nakładkę, czy jak to tam nazwać wtajemniczeni napewno wiedzą o co mi chodzi i podoba mi się to bardziej wizualnie :)

Jeszcze kwestia pompy. Przy wymianie zacisków, należało by także wymienić pompę, czy oryginalna się sprawdzi i nie będzie efektu miękkiego hamulca? 

na przód daj 380 z A8D4/SQ5, nie ma sensu cudowac z Akebono-srakebono

tył 330 i wystarczy

jak chcesz to mam nowe zaciski z nowymi tarcza mi i klockami 380mm

no chyba ze chcesz Akebono 400 :wink:

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Haha, czemu srakebono, poprostu lubisz je tak nazywać, czy jest z nimi coś nie tak :) 400 raczej odpuszczę, bo chciałbym się zmieścić w felgę 19, pozatym prod 400 a tył 330, mogłoby komicznie wyglądać :)

Opublikowano
19 godzin temu, Biesiad_90 napisał:

Mam takie zestawy z adapterami jakby Cię interesowało, to zapraszam na PW ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak to jest z przewodem elastycznym zacisk q5 brembo 4 tloczki czy przewod bedzie pasowal od starego zacisku z eski?

Opublikowano
Godzinę temu, ptasiek napisał:

Panowie jak to jest z przewodem elastycznym zacisk q5 brembo 4 tloczki czy przewod bedzie pasowal od starego zacisku z eski?

Będzie pasował do B8 z esy z zaciskiem od q5

Opublikowano

Witam. Interesuję mnie swap z serii 314mm na 320mm. Jak wygląda to kosztowo i czy ma ktoś taki gotowy zestaw na sprzedaż? I jaka jest różnica pomiedzy owymi zestawami ? Czy czuć dużą różnicę? Pozdrawiam. 

Edytowane przez lukaksek

Opublikowano
2 godziny temu, lukaksek napisał:

Witam. Interesuję mnie swap z serii 314mm na 320mm. Jak wygląda to kosztowo i czy ma ktoś taki gotowy zestaw na sprzedaż? I jaka jest różnica pomiedzy owymi zestawami ? Czy czuć dużą różnicę? Pozdrawiam. 

mam 1250zł

tarcze i klocki nowe

zaciski po kompleksowej regeneracji, ori płyn

Opublikowano

Kolega raczej zapytał czy warto a nie czy ktoś ma na handel

Edytowane przez AndyN

Opublikowano
3 minuty temu, AndyN napisał:

Kolega raczej zapytał czy warto a nie czy ktoś ma na handel

6 godzin temu, lukaksek napisał:

Opublikowano

To z 4 pytań dostał odpowiedź na jedno z nich.

Opublikowano
22 minuty temu, AndyN napisał:

To z 4 pytań dostał odpowiedź na jedno z nich.

Andrzeju, swoim marudzeniem również nic nie pomagasz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z racji że kończą mi się tarcze i klocki w dupowozie postanowiłem zrobić swapa na coś większego. B8 2.0 tdi 150 km sline x2 competition z końca produkcji 2015. Nie pamiętam jaki tam siedzi rozmiar 314 czy 320 mm.

Mam pytanie w związku z tym. Co polecacie cena=efekt. Bo mam 4 typy

1. Seria zacisk s4 b8 + tarcza 345 mm

2. Seria zacisk s4 b9 akebono + tarcza 350 mm

3. Seria zacisk A6/7 c7 3.0 + tarcza 356 mm

4. Seria zacisk A8 D4 + tarcza 380 mm

Do tego klocki ferodo i tarcze zimmermann sport 

Za pierwszym setupem przemawia cena ale nie podoba mi się kształt zacisku, dziwny jest. Najbardziej siedzi mi wizualnie z s4 b9 choć z ten 356 mm też biorę poważnie pod uwagę tylko czytałem, że jest wymagający pod względem felgi i et. A ostatni nie wiem czy to trochę nie przerost formy nad treścią, no i waga czy nie będzie za duża. Jako, że pod maską jest kopciuch z virusem na 180 km i 400 mm to nie zachęca do sportowej jazdy i auta nie upalam. Jeżdżę po bułki do sklepu i w trasy bez szaleństw ale chciałem poprawić trochę hamowanie na autostradzie z dużych prędkości i przede wszystkim poprawić Look. Szczerze to 70 % jestem za wygladem a 30% za lepsza skutecznością 

Jak wygląda kwestia z adapterami, czy seria przewody podejdą? Bo i tak mam zamiar założyć w stalowym oplocie. Jak nie to z czego dobierać. Oraz jakie plus minus koszta za ww setupy, bo też nie chce się pchać w koszta. Tarcze klocki nowe a zaciski planuje używane bądź po regeneracji. 

A i auto stoi na seryjnych rotorach 19-tkach.

Dzieki za pomoc ? 

Opublikowano
3 minuty temu, norb3 napisał:

Z racji że kończą mi się tarcze i klocki w dupowozie postanowiłem zrobić swapa na coś większego. B8 2.0 tdi 150 km sline x2 competition z końca produkcji 2015. Nie pamiętam jaki tam siedzi rozmiar 314 czy 320 mm.

Mam pytanie w związku z tym. Co polecacie cena=efekt. Bo mam 4 typy

1. Seria zacisk s4 b8 + tarcza 345 mm

2. Seria zacisk s4 b9 akebono + tarcza 350 mm

3. Seria zacisk A6/7 c7 3.0 + tarcza 356 mm

4. Seria zacisk A8 D4 + tarcza 380 mm

Do tego klocki ferodo i tarcze zimmermann sport 

Za pierwszym setupem przemawia cena ale nie podoba mi się kształt zacisku, dziwny jest. Najbardziej siedzi mi wizualnie z s4 b9 choć z ten 356 mm też biorę poważnie pod uwagę tylko czytałem, że jest wymagający pod względem felgi i et. A ostatni nie wiem czy to trochę nie przerost formy nad treścią, no i waga czy nie będzie za duża. Jako, że pod maską jest kopciuch z virusem na 180 km i 400 mm to nie zachęca do sportowej jazdy i auta nie upalam. Jeżdżę po bułki do sklepu i w trasy bez szaleństw ale chciałem poprawić trochę hamowanie na autostradzie z dużych prędkości i przede wszystkim poprawić Look. Szczerze to 70 % jestem za wygladem a 30% za lepsza skutecznością 

Jak wygląda kwestia z adapterami, czy seria przewody podejdą? Bo i tak mam zamiar założyć w stalowym oplocie. Jak nie to z czego dobierać. Oraz jakie plus minus koszta za ww setupy, bo też nie chce się pchać w koszta. Tarcze klocki nowe a zaciski planuje używane bądź po regeneracji. 

A i auto stoi na seryjnych rotorach 19-tkach.

Dzieki za pomoc ? 

Pakuj 380 z SQ5