Wihajster Opublikowano 10 Maja 2006 Opublikowano 10 Maja 2006 cały komplet podejdzie od 1z tz. koło zamachowe,tarcza i docisk.to jest pewna wiadomosc :wink:docisk i tarcza dobrej firmy do 600 zł a koło zamachowe kupi sie uzywke ale nie wiem ile spiewaja ale napewno nie duzo
bratpit Opublikowano 10 Maja 2006 Opublikowano 10 Maja 2006 A powiedzcie jak możecie i jak wiecie czy v6 2.5 tdi ma loło dwumasowe czy zwykłe standardowe :?:
piurko Opublikowano 13 Maja 2006 Opublikowano 13 Maja 2006 Czy koło dwumasowe to nie jest to samo co koło zamachowe :?: Oświećcie mnie Również czasami mam mocne szarpanie, ale nie wiem o co pytać więc na razie czytam
Viking Opublikowano 13 Maja 2006 Opublikowano 13 Maja 2006 raczej na 100%dwumasowe A ja tak się zapytam czy przy małych silnikach np: 1,6 było to montowane??? Czy przy wszystkich czy tylko przy tych z większą mocą???
Sprinter Opublikowano 13 Maja 2006 Opublikowano 13 Maja 2006 Czy koło dwumasowe to nie jest to samo co koło zamachowe :?: Oświećcie mnie To nie jest to samo, spełnia tą samą funkcję, ale koło zamachowe to po prostu "kawał żelastwa" i nic więcej, na tomiast koło dwu masowe ma bardziej złożoną konstrukcję i posiada w sobie tłumik drgań (wcześniej było to w docisku).
Gość zdeniu Opublikowano 13 Maja 2006 Opublikowano 13 Maja 2006 Czy koło dwumasowe to nie jest to samo co koło zamachowe :?: Oświećcie mnie To nie jest to samo, spełnia tą samą funkcję, ale koło zamachowe to po prostu "kawał żelastwa" i nic więcej, na tomiast koło dwu masowe ma bardziej złożoną konstrukcję i posiada w sobie tłumik drgań (wcześniej było to w docisku). chyba coś nie tak tłumiki drgań są w tarczy a nie w docisku
Sprinter Opublikowano 14 Maja 2006 Opublikowano 14 Maja 2006 Tak, źle napisałem, chodziło oczywiście o tarczę sprzęgła i sprężyny między tarczą a piastą
piurko Opublikowano 14 Maja 2006 Opublikowano 14 Maja 2006 cały komplet podejdzie od 1z tz. koło zamachowe,tarcza i docisk.to jest pewna wiadomosc :wink:docisk i tarcza dobrej firmy do 600 zł a koło zamachowe kupi sie uzywke ale nie wiem ile spiewaja ale napewno nie duzo Czy zakładając koło zamachowe zamiast dwumasy coś się pogorszy :?: Jeśli wszystko będzie OK to od jakich aut koło zamachowe pasuje do AFN :???:
Gość zdeniu Opublikowano 14 Maja 2006 Opublikowano 14 Maja 2006 Czy zakładając koło zamachowe zamiast dwumasy coś się pogorszy Jeśli wszystko będzie OK to od jakich aut koło zamachowe pasuje do AFN obawiam się że po pierwsze niewielkie są sznse na dopasowanie kołazamachowego zwykłego i odpowiedniego sprzęgła do niego po drugie jęzeli nawet to się uda to i tak nie zda to egzaminu poniewaz tarcze sprzegłowe nie będą wytrzymywały (tłumiki drgań) tak wię wg mnie operacja nie warta zachodu
piurko Opublikowano 14 Maja 2006 Opublikowano 14 Maja 2006 cały komplet podejdzie od 1z tz. koło zamachowe,tarcza i docisk.to jest pewna wiadomosc :wink:docisk i tarcza dobrej firmy do 600 zł a koło zamachowe kupi sie uzywke ale nie wiem ile spiewaja ale napewno nie duzo W takim razie co oznacza ta wypowiedź :???:
alfuta Opublikowano 14 Maja 2006 Opublikowano 14 Maja 2006 domyslam sie jak wkur....za bo mnie rowniez.dzis kolezka z warsztatu wyskoczyl mi z 3000zl za wymiane kola,sprzegla i docisku (zglupial chyba calkowicie) przekladac na chwile jakas uzywke chyba nie ma co bo to duzo rozbierania jest tak? w sobote bylem w sklepie śkody i prponowali mi kpl :dwumasa+tarcz+docisk firmy LUK (pasuje od octavi) za 2550 PLN :shock: + robota ? może wyjdzie ta 3-ka, jak się wymienia całość !?
Wihajster Opublikowano 15 Maja 2006 Opublikowano 15 Maja 2006 domyslam sie jak wkur....za bo mnie rowniez.dzis kolezka z warsztatu wyskoczyl mi z 3000zl za wymiane kola,sprzegla i docisku (zglupial chyba calkowicie) przekladac na chwile jakas uzywke chyba nie ma co bo to duzo rozbierania jest tak? w sobote bylem w sklepie śkody i prponowali mi kpl :dwumasa+tarcz+docisk firmy LUK (pasuje od octavi) za 2550 PLN :shock: + robota ? może wyjdzie ta 3-ka, jak się wymienia całość !? strasznie drogo a pasuje jak juz pisalem wczesniej na 100% od 1Z tarcza docisk i kolo zamachowe zwykle
alfuta Opublikowano 15 Maja 2006 Opublikowano 15 Maja 2006 a czy tarcza sprzęgła od 1Z ma wbudowany amortyzator drgań (sprężynki), bo jeżeli koło zwykłe to musiały by chyba być. :?:
piurko Opublikowano 15 Maja 2006 Opublikowano 15 Maja 2006 Co to jest 1Z :shock: 1Z to TDi 90KM Ale czy tylko audi cze też vw :?: Krótko pisząc , co robić :?: :???: Czy rzeczywiście koło zam. i sprzęgło od 1Z pasuje do AFN
Wihajster Opublikowano 16 Maja 2006 Opublikowano 16 Maja 2006 a czy tarcza sprzęgła od 1Z ma wbudowany amortyzator drgań (sprężynki), bo jeżeli koło zwykłe to musiały by chyba być. :?:oczywiscie ze ma !!! [ Dodano: 2006-05-16, 08:29 ] Co to jest 1Z :shock: 1Z to TDi 90KM Ale czy tylko audi cze też vw :?: Krótko pisząc , co robić :?: :???: Czy rzeczywiście koło zam. i sprzęgło od 1Z pasuje do AFN przeciez audi to tez vw wiec pasuje we wszystkich kierunkach
_siwy_ Opublikowano 16 Maja 2006 Opublikowano 16 Maja 2006 Czy pasuje to nie takie pewne. Np Passat z silnikiem AFN przed 1997 rokiem ma inna ilość zębów i sprzęgło ani koło nie przypasi do A4 AFN.
Gość zdeniu Opublikowano 16 Maja 2006 Opublikowano 16 Maja 2006 za 2200zł moge zaproponować LUK-a koło dwumosowe i sprzeglo
Rekomendowane odpowiedzi