packaging Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Witam Szanownych forumowiczów! Przydarzyła mi się niemiła awaria w użytkowanym przeze mnie A4 B8, którym jeżdzę od nowości. Przy 270 tys km przebiegu zatarł mi się silnik i jak stwierdził sewis winą był tzw. ołówek, czyli skończyło się smarowanie. zastanawiam się , czy warto inwestować w reanimację, czyli silnik używany czy też nie za bardzo jest sens, gdyż zbyt duże ryzyko, że stary nowy silnik okaże się porażką. nadmienię, że do końca serwisowałem w ASO. dzieki za komentarze Rafa
edekxp Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Wszystko zależy co trzeba wymienić, tłoki panewki itp. Drugi silnik używany nie będzie pewnie tani i nie wiadomo w jakim bedzie stanie Ja bym raczej remontował
Bartollo Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Jak sie zatarł złapało pewnie na panewkach wiec po wymianie panewek i szlifie wału powinien chodzić dalej,dostało zapewne również turbo. Aby ocenić czy lepiej silnik czy remont trzeba by było michę zrzucić i oceniać na czym stanął. A niw da rady zagadać z żadzącymi Aso audi aby pomogli w tej sytuacji gdyż auto bylo u nich serwisowane do końca ? Moze cos się uda załatwić tzn jakąś zniżkę na nowy silnik
Muskel1 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Przy 270kkm nawet nie ma co pytać. Zbyją cię śmiechem przy takim przelocie.
JeJu Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 jak zrobisz remont to bedziesz miał pewność co do wymienionych elementów które przejadą drugie tyle, a kupując nowy silnik tej gwarancji juz nie bedzie i można trafić na mine. dopóki się da i koszta nie przekroczą jakoś znacząco "staro nowego" silnika ja bym remontował. powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi