ciubas Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Mam pytanie odnośnie wycieraczek, muszę je w końcu wymienić ale jak by nie patrzeć zbliża się zima (rok temu było to samo i ich nie wymieniłem) ale już kiepsko ściągają, pytania: 1. Jakiej firmy polecacie zakup? 2. Inne na lato i zimę? 3. Interesuje mnie zakup najbardziej optymalny (czyli żeby się szybko nie popsuły ale 3 lat na nich jeździć nie zamierzam).
andynl Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Ja kupuje ORI są wielosezonowe po roku nadal są dobre
ciubas Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 Gdzie takie kupujesz i ile Cię kosztują? Bo widzę tylko Bosh...
D4NTE Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Tak jak pisze andynl zainwestuj w oryginalne i będziesz zadowolony. Jak kupiłem B6 to do momentu sprzedaży czyli ponad 3 lata pięknie się spisywały. W B8 też zaraz po zakupie cały zestaw ori wycieraczek zawitał na pokładzie
zabiello Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Przyznaję mój błąd. Post edytowany by nie wprowadzać zamieszania. Edytowane 26 Lutego 2016 przez zabiello
Ronald Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 To tak dla potomnych napiszę że są oryginalne zestawy naprawcze nr to 1K0 955 429 B - LHD 650mm (czyli kierownica po lewej stronie), oczywiście trzeba kupić dwa takie zestawy, które kosztują po ok 30-32 zł każdy. Niestety kupiłem i okazało się to nieprawdą. 1K0 955 429 B jest przeznaczona do VW i nie pasuje do wycieraczek Audi. Plastikowe końcówki nałożone na oba końce wycieraczki A4 B8 wyglądają inaczej i nie są kompatybilne z tymi od VW. Da się je ściągnąć bez uszkadzania przy pomocy mikro-śrubokręta, ale po demontażu okazało się że guma wycieraczek jest zintegrowana z owiewką dociskająca wycieraczkę do szyby - owiewka jest gumowa i stanowi całość z częścią ścierającą wodę z szyby. Guma od VW to tylko część ścierająca wodę z szyby, a owiewka jest osobną częścią.
Rekomendowane odpowiedzi