Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaki świetlne

Czy ostrzegasz innych kierowców o kontroli radarowej na drodze?

1. 1. Czy ostrzegasz innych kierowców o kontroli radarowej na drodze?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami sobie i innym pomrugam :smile: ale jak widze, ze ktos np. wyprzedza na podwojnej ciaglej na zakrecie 3 auta to chyba jednak go nie ostrzege znakami swietlnymi :twisted:

Opublikowano

Mrugam praktycznie zawsze, aczkolwiek wiem, że kilka razy po prostu mi to wypadło z głowy... :bicz:

Opublikowano
  • Autor

Ja zawsze w takim przypadku zawsze "migam". Jeśli chodzi o mandat za nadużywanie sygnalizacji świetlnej, to tylko raz miałem "przyjemność" z WRD. Odmówiłem przyjęcia mandatu, tłumacząc się chęcią wyjaśnienia przed SG, że sygnalizowałem kierowcy jadącemu z przeciwka, że ma przepaloną jedną z żarówek. Zrezygnowali ...

Opublikowano
Ja zawsze w takim przypadku zawsze "migam". Jeśli chodzi o mandat za nadużywanie sygnalizacji świetlnej, to tylko raz miałem "przyjemność" z WRD. Odmówiłem przyjęcia mandatu, tłumacząc się chęcią wyjaśnienia przed SG, że sygnalizowałem kierowcy jadącemu z przeciwka, że ma przepaloną jedną z żarówek. Zrezygnowali ...

no i wlasnie o to chodzi,prawdopodobienstwo zalapania kredytowego jest 1:100000000 w takim przypadku

Opublikowano

Jak ja jade samochodem to staram sie ostrzegać innych.

Opublikowano

tez migam,a noz widelec uratuje czyjs portfel,prawko, a jak nie ma swiatel to moze nawet i zycie, ostatnio migalem panom w niebieskim bo jechali zupelnie bez swiatel :lol: ,podziekowali :cool:

Opublikowano

A ja mruganm bo wyznaje zasade "jak kuba... "

Co do wariatów to kazdy z nas czasem nim jest :)

Opublikowano

zawsze ostrzegam innych :audi::rotfl::rotfl::rotfl:

Opublikowano

Jak pisałem mrugam ale jak jedzie ktoś Audiczką to i miejsca ustepuje i wogóle szacuneczek hihihhi

Opublikowano

Mój tato też prawie zawsze mruga :biggrin: a ja jak widze ze ktoś ma bacik od CB to też poinformuje :biggrin:

Opublikowano

a ja dzis lecialem obwodnica opolska i po zlokalizowaniu na poboczu po 2 -str patrolu rozpoczolem procedure migania a koles ktory jechal przede mna, wbil prawy kierunek i zsunol sie do krawedzi jezdni by mi ustapic drogi :biggrin:

Opublikowano
  • Autor
a ja dzis lecialem obwodnica opolska i po zlokalizowaniu na poboczy po 2 -str patrolo rozpoczolem procedure migania a koles ktory jechal przede mna, wbil prawy kierunek i zsunol sie do krawedzi jezdni by mi ustapic drogi :biggrin:

Dobre ... :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja daje a pozatym polecam CB oszczędnosć czau, kaski i punkcików :D:a4fan:

Opublikowano

MAx, jak jadę na dwupasmówce to po wyprzedzeniu wszystkich pojazdów przede mną zjeżdżam na prawy pas ale nie wszyscy tak postępują wtedy przypominam im długimi, że kulturalnie z ich strony byłoby zjechac do prawej krawędzi..byc może w Twoim przypadku był to jeden z upomnianych przeze mnie kierowców :P;)))) Co do pojęcia wariata...hmmm nawet się nie wypowiadam bo jak sobie przypomnę sytuacje z którymi się spotkałem na drodze to mi się szczęka zaciska. Jeśli chodzi o informowanie światłami o kontroli dorgowej to ostrzegam tylko kierowców jadących audi jak solidarność to solidarność Wam ufam, że nie jeździcie po pijaku i, że panujecie nad kierownicą innym nie bardzo :), Czasem jak widzę z daleka że ktoś szaleje i zachowuje się jak idiota stwarzając zagrożenie to mrugam mu światłami gdy przejeżdza obok mnie - stwarzając tym samym pozory, że czeka go kontrola radarowa, widzę jak zwalnia i cieszę się, że bojąc się patrolu zachowa odpowiednią prędkość przez te kilka kilometrów..kto wie może uratuje to komuś życie. szerokiej drogi Koledzy :a4fan:

Opublikowano
Czasem jak widzę z daleka że ktoś szaleje i zachowuje się jak idiota stwarzając zagrożenie to mrugam mu światłami gdy przejeżdza obok mnie - stwarzając tym samym pozory, że czeka go kontrola radarowa, widzę jak zwalnia i cieszę się, że bojąc się patrolu zachowa odpowiednią prędkość przez te kilka kilometrów

Takie mruganie popieram w 100% i też często to stosuje :twisted:

Opublikowano

Mrygajmy, ale z glowa, bo mozna zarobic!

Ale i tak, kupuje CB :a4fan:

Opublikowano
a ja dzis lecialem obwodnica opolska i po zlokalizowaniu na poboczu po 2 -str patrolu rozpoczolem procedure migania a koles ktory jechal przede mna, wbil prawy kierunek i zsunol sie do krawedzi jezdni by mi ustapic drogi :biggrin:

No ja jak ktoś przede mną jedzie to nie mrugam.

Opublikowano
Mrygajmy, ale z glowa, bo mozna zarobic!

Ale i tak, kupuje CB :a4fan:

dokładnie, ostatno widziałem na trasie taki manewr, stały miśki w karzakach :twisted: jedzie gość i miga światełkami a z przeciwka leciało cywilne vento z miśkami w środku i co zawrócili, dogonili go i podejrzewam że wyhaczył mandacik z nadużywanie światełek.

także uwaga z tym miganiem.

co do antyradarów to nie wiem jak jest dziś ale z rok temu szwagier coś takiego miał to w ogóle nie "zdawało egzaminu" moim zdaniem najlepsze to CB i ostrożność z pedałem gazu. :wink:

Opublikowano

spedyt, hehe ciekaw jestem czy nie powinniśmy dostać za to jakiejś nagrody z WRD ;) w końcu działamy na rzecz bezpieczeństwa w ruchu drogowym :)))

Opublikowano
MAx, jak jadę na dwupasmówce to po wyprzedzeniu wszystkich pojazdów przede mną zjeżdżam na prawy pas ale nie wszyscy tak postępują wtedy przypominam im długimi, że kulturalnie z ich strony byłoby zjechac do prawej krawędzi
wszystko si ezgadza tylko ze to nei bylo na dwu-pasmowce tylko na jednej jezdni i kolesc zjechal do prawej krawedzi i przyhamowal